Διγενής Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Το ζητούμενο εναντίον του Διγενή ιδιαίτερα μετά την απώλεια της περασμένης εβδομάδας ήταν η νίκη κάτι που έγινε αφού η ομάδα μας επικράτησε δίκαια. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα επί των κινέζων η διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους μειώθηκε στον ένα βαθμό, εξέλιξη που μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρει. Υπήρχε φυσικά και το αρνητικό στοιχείο που ήταν η απόδοση της ομάδας η οποία κυμάνθηκε κάτω του μετρίου γεγονός που προβλημάτισε τόσο τους οπαδούς όσο και τους υπεύθυνους. Το ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να σημείωσε δύο όμορφα γκολ από μακρινά σουτ των Παπανδρέου και Μιχαήλ αλλά πέρα από αυτά το θέαμα που παρουσίασε στους απαιτητικούς οπαδούς του ήταν πολύ φτωχό.

Δεν είναι μόνο το θέαμα όμως και η μη δημιουργία ευκαιριών που προβλημάτισαν αφού αυτά τα είχαμε και με το παραπάνω εναντίον της Δόξας όταν μείναμε στην ισοπαλία. Από το ΑΠΟΕΛ έλειπε το πάθος, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία και γενικά ολόκληρη η ομάδα έδειξα να μην έχει την σωστή ψυχολογία. Αγωνιστικά φάνηκε και πάλι, ελλείψει και του Μαλέκου, να μην υπάρχει ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στους ώμους του και με την όλη του παρουσία να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Από την ομάδα έλειπε η συνοχή, ο σωστός τρόπος ανάπτυξης, η ταχύτητα και η δύναμη. Αναπόφευκτα ο αγώνας είχε στυλ αγγαρείας ιδιαίτερα μετά το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ αφού όλη περίμεναν τη λήξη του αγώνα.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Ούχριν σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Ο Ηλία προτιμήθηκε στο κέντρο στη θέση του Πετκόφσκι, ενώ ο Οκκαρίδης που επανήλθε κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας. Το παράξενο ήταν ότι ο Γεωργίου ξεκίνησε τον αγώνα αγωνιζόμενος μπροστά από τον Γερμανό σας αριστερό χαφ ενώ ο Χαραλαμπίδης έπαιξε μπροστά από τον Οκκαρίδη. Το πείραμα του Ούχριν δεν είχε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα έτσι στο 30′ Γεωργίου και Χαραλαμπίδης άλλαξαν θέσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Μόλις στο 3′ ο Γεωργίου βρέθηκε σε θέση βολής το γυριστό σουτ όμως κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα. Χωρίς να δημιουργηθεί οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη φάση το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 15′. Ο Παπανδρέου έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Διγενή και με ένα από τα γνωστά του ευθύβολα σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της πρώην του ομάδας για να κάνει το 0-1.

Το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος από παίκτες και κόσμο αλλά δεν βοήθησε ώστε να βελτιωθεί το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο και το ότι ο Διγενής συνέχισε να αμύνεται αντί να προσπαθήσει να βγει μπροστά και να επιδιώξει την ισοφάριση. Ακόμα και έτσι όμως η άμυνα του ΑΠΟΕΛ έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις να πανικοβάλλεται χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές φορές τους αμυντικούς να διώχνουν στα τυφλά. Ο Διγενής πίεσε ψηλά κάτι που δυσκόλεψε τον τρόπο ανάπτυξης του ΑΠΟΕΛ. Το βάρος της ανάπτυξης έπεσε στους Γεωργίου, Χαραλαμπίδη και Μιχαήλ. Οι πρώτοι δύο προσπάθησαν αλλά με λάθος επιλογές δεν μπόρεσαν να μοιράσουν μπαλιές και να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνας.

Έστω και έτσι όμως το ΑΠΟΕΛ λίγο πριν μπει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ευτύχησε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα που ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Μετά από ασταθή απόκρουση αμυντικού η μπάλα κατέληξε στον Μιχαήλ ο οποίος με ένα φοβερό σε δύναμη σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντίνου κάνοντας το 0-2.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Μόλις στο 3′ ο Γεωργίου βρέθηκε σε θέση βολής το γυριστό σουτ όμως κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα. Χωρίς να δημιουργηθεί οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη φάση το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 15′. Ο Παπανδρέου έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Διγενή και με ένα από τα γνωστά του ευθύβολα σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της πρώην του ομάδας για να κάνει το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια σκέτη ταλαιπωρία για όλους αφού οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας ενώ έχοντας και το υπέρ τους 0-2 έδειξαν να μην θέλουν να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο. Με αργή ανάπτυξη, λανθασμένες τοποθετήσεις και καθόλου ομαδικότητα τα πάντα ήταν προβλεπτά και ανούσια. Ο Διγενής βγήκε σε 1-2 φάσεις μπροστά με πιο αξιόλογη μια φάση στο 55′ όταν μετά από κεφαλιά ο Μορφής έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ούτε και οι αλλαγές μπόρεσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Ο Πετκόφσκι μπήκε στο 52΄στη θέση του Ηλία που αποχώρησε τραυματίας ενώ λίγο μετά ο Κόβαλτσικ αντικατέστησε τον Βακουφτσή ο οποίος ήταν η μοναδική επιθετική απειλή από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Η τελευταία αλλαγή ήταν στο 70′ όταν ο Αλεξάνδρου ο οποίος αντικατέστησε τον για ακόμα μια φορά πολύ μέτριο Χαραλαμπίδη.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο 80′ όταν μια κεφαλιά του Παπανδρέου πέρασε μόλις έξω. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ανδρονίκου βρήκε το ΑΠΟΕΛ νικητή και τους 6 χιλιάδες οπαδούς του να φεύγουν ικανοποιημένοι για τη σπουδαία από βαθμολογικής σημασίας νίκη αλλά προβληματισμένοι με το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη και όλοι αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση έτσι ώστε να έρθουν οι καλές εμφανίσεις που θα φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Ο αγώνας της επόμενης βδομάδας είναι πλέον στο μυαλό όλων αφού χωρίς το απαιτούμενο πάθος και βελτίωση δύσκολα θα καμφθεί το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού που πάντα εναντίον της ομάδας παρουσιάζεται αναγεννημένος σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι τάχα έγινε μεγάλη ομάδα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία καλούνται να σοβαρευτούν και να φανούν αντάξιοι των τεράστιων προσδοκιών και απαιτήσεων που έχει ο κόσμος και η διοίκηση.

* Ο Δασκαλάκης αισθάνθηκε κάποιες μικροενοχλήσεις και τέθηκε εκτός αποστολής πριν την έναρξη του αγώνα.

* Ο Ηλία αποχώρησε με έντονους πόνους στο γόνατο χωρίς όμως να φαίνεται κάτι σοβαρό.

* Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ όπως πάντα περίμενε μέχρι τις 2.00 για να πάει στο γήπεδο με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στα εκδοτήρια και αρκετοί να χάσουν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι οπαδοί μας έφτασαν τις 6 χιλιάδες αριθμός που σίγουρα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος λαμβάνοντας υπόψη και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Γερμανός, Οκκαρίδης, Βόταβα, Αμανατίδης, Γεωργίου, Χαραλαμπίδης (69′ Αλεξάνδρου), Μιχαήλ, Ηλία (52′ Πετκόφσκι), Παπανδρέου, Βακουφτσής (58′ Κόβαλτσικ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!