Εθνικός Άχνας Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Η τραγική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου έφερε ακόμα μια βαθμολογική απώλεια η οποία γιγάντωσε όλων των ειδών τις αδυναμίες που έχει η ομάδα μας. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τους ουραγούς της βαθμολογίας και σε όλους τους αγώνες είσαι αναιμικός σε προκλητικό βαθμό δεν μπορείς να μιλάς.

Το λέμε γιατί οι ευθύνες για την πορεία και απόδοση της ομάδας είναι τέτοιες που η προσπάθεια των αρμοδίων να βρουν δικαιολογίες κάνει ακόμα πιο δύσκολη την όποια αντίδραση.

Το ότι σήμερα ξυπνήσαν στο τέλος επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Αρχάγγελο στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται οι παίκτες.

Ο αγώνας

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ήταν αυτό που καθόρισε το ρυθμό και τα δεδομένα αφού μόλις στο 11 πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ήταν μια φάση που ξεκίνησε από παιδαριώδης λάθος του Εφραίμ στο κέντρο και το οποίο βρήκε εκτός ισορροπίας την αμυντική τετράδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί σε θέση βολής κάποιος Κυπριανού που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου Γκουτίνιο.

Το 1-0 μάγκωσε για τα καλά την ομάδα μας και έδωσε φτερά στους παίκτες του ουραγού. Οργανωτικά ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτος αφού ούτε από τα άκρα αλλά ούτε από τον κεντρικό διάδρομο μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό.

Το χειρότερο και πιο ανησυχητικό ήταν το ότι τα συχνά πουλήματα της μπάλας δημιουργούσαν προϋποθέσεις αντεπιθέσεων για τον Εθνικό. Σαν αποτέλεσμα είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες γεγονός που δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στους δικούς μας.

Η αναιμική προσπάθεια αντίδρασης έφερε δυο ευκαιρίες όταν στο 34 το απευθείας φάουλ του Ρουέδα ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ να διώξει σε κόρνερ. Η εξέλιξη της φάσης έφερε τον Ποτέ σε πλεονεκτική θέση αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή.

Με αυτά τα δεδομένα και μη έχοντας την ικανότητα να λειτουργήσει σωστά απέναντι και στην αποτελεσματική αμυντική τακτική του Εθνικού το πρώτο ημίχρονο μας έστειλε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όσο καλά θα έπρεπε προκειμένου να ανατρέψουμε τα δεδομένα και παρά το ότι χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία σε πλασέ του Ζαχιντ έτσι στο 61 ο Δώνης αναγκάστηκε να κάνει δυο αλλαγές.

Οι Αλωνεύτης και Ντε Καμάργκο πέρασαν στη θέση των Αλεξάνδρου και Εφραίμ αντίστοιχα με τη διάταξη να γίνεται ακόμα πιο επιθετική και να αλλάζει σε 3-5-2.

Στο 65 ήρθε το γκολ που θέλαμε όταν ο Ποτέ με σωστή κίνηση και ωραίο πλασέ εκμεταλλεύτηκε την ασιστ του Ζαχιντ. Το 1-1 άλλαξε τη ροή του αγώνα αφού η ομάδα μας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από πλασέ του Αλωνεύτη και στη συνέχεια ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας μας.

Σταδιακά ο καλός ρυθμός χάθηκε γεγονός που επέτρεψε στον Εθνικό να αμυνθεί πιο εύκολα και να μην πιεστεί ιδιαίτερα. Οι καθυστερήσεις και το αντιποδόσφαιρο ήταν έντονες στο τέλος ενώ στις καθυστερήσεις χάθηκε ξεκάθαρα ευκαιρία να πετύχουμε γκολ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Μοράις, Μιλάνοφ

ΑΠΟΕΛ:
Γκουντίνιο, Μερκής, Ρουέδα, Μιλάνοφ (65 Βινίσοους), Αλεξάνδρου (61΄ Αλωνεύτης), Σόουζα, Μοράις, Ζαχίντ, Σάλαι, Εφραίμ (61΄ Ντε Καμάργκο), Ποτέ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X