Εθνικός Άχνας Vs ΑΠΟΕΛ 3-1

Με ήττα (τη δεύτερη φετινή) ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της η ομάδα μας αφού υπέκυψε στις ορέξεις και τη θέληση του Εθνικού Άχνας ο οποίος ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ιντερτότο. Οι παίκτες μας χωρίς κανένα ουσιαστικά κίνητρο δεν μπόρεσαν να έχουν βαθμολογικό κέρδος αφού ούτε και η απόδοση τους έφτασε σε ψηλά επίπεδα. Μπορεί να χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες που δεν επέτρεψαν να πάρουμε προβάδισμα στο σκορ αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

Ο Ουζουνίδης πιστός στο αγαπημένο του 4-5-1 ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκόμεζ και Μπαρέτο να καλύπτουν τα δύο άκρα στη μεσαία γραμμή και τον Σολάρι μοναδικό προωθημένο. Λουκά και Ηλία κάλυψαν τα δύο άκρα στην αμυντική γραμμή ενώ και ο Σαπάνης ήταν μετά από καιρό στην εντεκάδα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο διεκδικητικοί έχοντας το κίνητρο της Ευρώπης και αφού κράτησαν την εστία τους ανέπαφη πήραν προβάδισμα στο 27′ μετά από πλασε του Πογιατζή. Το ΑΠΟΕΛ μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να αντιδράσει αφού ούτε από τα άκρα αλλά ούτε και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορούσε να οργανωθεί σωστά.

Στην επανάληψη και σχετικά νωρίς έγινε το 1-1 όταν ο Ηλία βρέθηκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Ατάμοβιτς. Η είσοδος των Μαχλά και Πίντο στη θέση των Γκόμες και Σαπάνη που δε βοήθησαν δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα ενώ ο Εθνικός ήταν η ομάδα που αιφνιδίασε πετυχαίνοντας δυο γκολ μέσα σε δύο λεπτά.

Αρχικά στο 86′ ο Στεπάνοβιτς με πέναλτι και στη συνέχεια ο Πέλιτς διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 που όση αδιαφορία και αν υπήρχε δεν τιμά το ΑΠΟΕΛ και τη φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχουν ολοκληρωθεί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο προγραμματισμός είναι το ζητούμενο και η έννοια όλων.

Τιμήθηκε ο Σταύρος Γεωργίου
Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο Δασάκι ήταν ότι ο Σταύρος Γεωργίου τιμήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς μας αλλά και από τη διοίκηση της εταιρείας για τη συνεισφορά του στη φετινή πορεία αφού ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Σταύρος πανηγύρισε και στον εξώστη του σωματείου μαζί με τους υπόλοιπους πρωταθλητές.

ΑΠΟΕΛ:
Μορφής, Λουκά, Ηλία, Καψής, Οκκαρίδης, Μπαρέτο(79′ Νεοφύτου), Γκόμες (68′ Μαχλάς), Σολάρι, Σαπάνης(68′ Πίντο), Μιχαήλ, Σατσιάς

Μ.Ουζουνίδης:
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Εθνικού, ήθελαν την νίκη περισσότερο από εμάς και το έδειξαν στο γήπεδο. Δεν παίξαμε σαν πρωταθλητές, ήμασταν πολύ πίσω από τον καλό μας εαυτό».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!