Η χρυσή ευκαιρία

Η ήττα από την Ανόρθωση είναι μια χρυσή ευκαιρία που πρέπει οι διοικούντες, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές ακόμη και εμείς οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ να αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά. Να δούμε όλοι ψύχραιμα τα λάθη που κάναμε, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε. Λίγο πολύ έχουμε δει στο γήπεδο όλους όσους φιλοδοξούν να μας πάρουν το στέμμα. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν από τους αντιπάλους μας να έχει τα στοιχεία εκείνα που να του επιτρέπουν να θεωρεί ότι θα μας βγάλει εύκολα από τη μέση.

Ο ΑΠΟΕΛ μας έχει να διαχειριστεί απλά και μόνο το δικό του “πρόσωπο”. Βασικά ο μεγαλύτερός του εχθρός δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό και δη ο κακός του εαυτός. Όσο περνά ο χρόνος το πράγμα φωνάζει. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις.

Η επιθετική γραμμή πρέπει να έχει άλλο ένα τουλάχιστον πρόσωπο που να προσεγγίζει, στο μέτρο του δυνατού, το επίπεδο του Καβενάγκι για να μην παρατηρείται το φαινόμενο του περασμένου Σαββάτου. Η μπάλα πήγαινε στην περιοχή, οι κινήσεις γίνονταν, αλλά δεν υπήρχε εκεί ο κατάλληλος άνθρωπος να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τα άκρα της άμυνάς μας χρειάζονται επίσης φρεσκάρισμα. Ο Σέρτζιο τραβά κυριολεκτικά κουπί εδώ και τρία χρόνια ενώ δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν παρά μόνο τον ίδιο του τον εαυτό. Από την άλλη ο φιλότιμος Αντωνιάδης που ομολογουμένως φέτος δεν κάνει την καλύτερή του σεζόν. Λέω φέτος γιατί κάποιοι ξεχνούν το πέρυσι όταν φώναζαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όποτε επιλεγόταν ο τότε ανέτοιμος Ρίισε. Με αυτούς δεν θα ασχοληθώ γιατί υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που τους αφήνουν εκτεθειμένους.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι οι σημερινοί επικριτές του Αντωνιάδη, είναι αυτοί που δεν ήθελαν το καλοκαίρι την ανανέωση του συμβολαίου του Χαραλαμπίδη και σήμερα τον θέλουν βασικό. Είναι αυτοί που γιούχαραν τον Αλεξάνδου, προτού φύγει τότε για τη Λάρισα κτλ.

Επί του παρόντος χρειάζεται υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο και ελαχιστοποίηση των απωλειών, οι οποίες δυνητικά μπορεί να προκύψουν μόνο από τα ντέρμπι που απομένουν. Εννοείται ότι τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν περιθώρια αστοχίας στις επιλογές των παικτών που θα κληθούν να στελεχώσουν την ομάδα. Με τρείς καλές επιλογές τον Ιανουάριο ο ΑΠΟΕΛ μας θα είναι και πάλι πρωταθλητής. 

ΥΓ: Οι ήττες είναι μέσα στο παιχνίδι.

ΥΓ2: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι.

ΥΓ3: Μάγκες χάσαμε μια μάχη… όχι τον πόλεμο.

Με εκτίμηση ΝΒ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!