Η δοκιμή πέτυχε;

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη συνοδεύτηκε από τη σημαντική απόφαση του Κετσπάγια να αλλάξει μετά από καιρό και για πρώτη φορά την τακτική και διάταξη της ομάδας επιλέγοντας το 4-4-2. Αυτό έγινε για δυο λόγους… Η ανάγκη να υπάρξουν στηρίγματα στον Καβενάγκι έτσι ώστε ο Αργεντινός να μπορέσει να κάνει αυτά που πρέπει εντός περιοχής ήταν ο ένας λόγος. Η ομάδα και η επιθετική ανάπτυξη είναι κάπως στατική με τον Καβεναγκι στην κορυφή έτσι o Σωτηρίου κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να επιτελέσει το ρόλο του δεύτερου επιθετικού.

Ο νεαρός Κύπριος έχει τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την ομάδα πιο απρόβλεπτη αφού μπορεί να κάνει πράγματα εκτός περιοχής που επιτρέπουν την καλύτερη ανάπτυξη. Ο Πιέρος μπορεί να παίξει πολύ καλά με την πλάτη στο τέρμα ενώ η κινητικότητα του επιτρέπει και στους υπόλοιπους να απελευθερωθούν.

Στην πράξη οι Καβενάγκι και Σωτηρίου δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν στο βαθμό που θα ήθελε ο Κετσπάγια αλλά η παρουσία και των δυο βοήθησε έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Και οι δυο είχαν από μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ με τον Αργεντινό να σκοράρει τελικά από το σημείο του πέναλτι.

Δεν είμαστε σίγουροι αν η δοκιμή πέτυχε αφού η ομάδα δυσκολεύτηκε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα να λειτουργήσει σωστά. Η απουσία οργανωτικού μέσου στο κέντρο και η αμυντικογενής τακτική του αντιπάλου έκανε δύσκολη τη σωστή ανάπτυξη, γεγονός που επηρέασε το επιθετικό δίδυμο. Η συνέχεια και οι επιλογές του Κετσπάγια θα ξεκαθαρίσουν το κατά πόσο θα δούμε ξανά το συγκεκριμένο σχήμα και την αποτελεσματικότητα του.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!