Η Επίτροπος απειλεί την ΚΟΠ

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου με ενδιάμεση απόφαση, την οποία διαβίβασε στον Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, είχε καλέσει την ΚΟΠ όπως, μέχρι τις 16:00, σήμερα (Τρίτη 2 Ιανουαρίου), απενεργοποιήσει προσωρινά την εφαρμογή  για αγορά εισιτήριων ποδοσφαιρικών αγώνων,  που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ και όπως καταστρέψει τα δεδομένα που έχουν μέχρι σήμερα συλλεχθεί/ έτυχαν επεξεργασίας και αφού λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των χρημάτων στους φιλάθλους που αγόρασαν εισιτήρια.

Η Επίτροπος ζητά την προσωρινή απενεργοποίηση της εφαρμογής μέχρις ότου, απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε στην επιστολή της ημερομηνίας 20/12/2017 και υποβληθεί σχετική Γνωστοποίηση στο Γραφείο της, ώστε να αποφανθεί οριστικά για τη νομιμότητα της χρήσης της εφαρμογής που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κοινοποίησε την ενδιάμεση απόφαση της στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Προειδοποιεί περαιτέρω πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με την ενδιάμεση απόφαση της θα καταγγείλει την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για να εξετάσει την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 48(Ι)/2008 και 138(Ι)/2001.

Η Επίτροπος σε επιστολή της στις 20/12/2017, έθεσε στην ΚΟΠ αριθμό ερωτημάτων, με σκοπό να εξετάσει τη νομιμότητα του μέτρου αυτού, σε συνάρτηση με τις διατάξεις του περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμου του 2008, Ν.48(Ι)/2008, όπως τροποποιήθηκε και του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμου του 2001, Νόμος 138(Ι)/2001, όπως τροποποιήθηκε, στο εξής «ο Νόμος».

Η Επίτροπος παρατηρεί πως παρά το γεγονός ότι, είχε δώσει αποκλειστική προθεσμία μέχρι τις 22/12/2017, για να απαντηθεί προηγούμενη επιστολή της, μέχρι σήμερα η ΚΟΠ δεν το έχει πράξει, ούτε έχει υποβληθεί στο Γραφείο της Γνωστοποίηση Σύστασης και Λειτουργίας Αρχείου/ Έναρξης Επεξεργασίας, από την ΚΟΠ, ως είχε υποχρέωση με βάση τις διατάξεις του άρθρου 7(1) του Νόμου.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, η εφαρμογή αφορά την πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους των φιλοξενουμένων ομάδων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ, Ανόρθωσης, Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Ομόνοιας και ο πρώτος αγώνας στον οποίο θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση της ΚΟΠ για πώληση εισιτηρίων μόνο από την ιστοσελίδα της είναι ο αγώνας Απόλλωνα – ΑΕΛ για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00 στο Τσίρειο Στάδιο.

Οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, δηλαδή της ΑΕΛ, θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ΜΟΝΟ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ στη διεύθυνση  www.cfa.com.cy.»

πηγή: ΚΥΠΕ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X