Η εταιρεία έχασε πελάτη (Όχι ο ΑΠΟΕΛ οπαδό)

Δεν έχει σημασία πόσων χρονών είμαι, αν έχω διαρκείας και για πόσα χρόνια, πόσους πόντους έχω στο (σωστό κατά τη γνώμη μου πρόσφατα δημιουργημένο) ΑΠΟΕΛιστόμετρο κλπ. Σημασία έχει τι νιώθω και κυρίως ΓΙΑΤΙ το νιώθω.

Μας αποχαιρέτησε ο Αρχηγός. Διάβασα ότι δεν ήταν στα πλάνα μας. Φτάνοντας σπίτι ψες διάβασα για το πιθανό του προορισμό. Έφυγα από το γήπεδο μόλις μας μίλησε περπατώντας αμήχανα στην εξέδρα, αλλά με ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ . Δεν θέλω να επεκταθώ για την άλλη αμηχανία στην εξέδρα και δεν αναφέρομαι στη σύζυγο του. Έφυγα γιατί δεν άντεχα να μείνω άλλο. Ήμουν φορτισμένος και ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΛΛΟ. Για τα πυροτεχνήματα; Είδα ξανά. Για τα πρωταθλήματα; Θα έρθουν κι άλλα, πολλά ελπίζω. Για τους υπόλοιπους παίκτες; Τους ζητώ να με καταλάβουν και να με συγχωρέσουν. Για να φωνάξω ΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ; Σε ποιόν;

Πριν φύγω από το γήπεδο ρώτησα αν είπε ότι σταματά το ποδόσφαιρο (μήπως και δεν είχα ακούσει καλά). Μου είπαν όχι. Καθ οδόν προς το σπίτι πήρα τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσω (λόγω της τηλεοπτικής κάλυψης). Πάλι μου είπαν όχι. Φτάνοντας σπίτι και βλέποντας στο διαδίκτυο ξανά τον Αρχηγό, τον Μαντούκα και τον Χιώτη δάκρυσα λόγω της συγκίνησης, του θυμού, της αγανάκτησης και της ΝΤΡΟΠΗΣ που ένιωθα. ΝΤΡΟΠΗ γιατί μια ώρα πριν έκανα standing ovation ενός λεπτού στον Μαραγκό (και γιουχάισα τον αντικαταστάτη του). ΝΤΡΟΠΗ γιατί έβαλα στη ζυγαριά μου τη συνεισφορά, τις συμπεριφορές και τους χαρακτήρες αυτών των τριών (όπως τους αντιλήφθηκα εγώ αυτά τα χρόνια) και από την άλλη πλευρά τη (σωστή εκεί που πρέπει) ψυχρή λογική του “sports management” μας των τελευταίων ετών.

Στον εξώστη μου είχε κάνει εντύπωση η γλώσσα του σώματος του Αρχηγού. Ενδιάμεσα εξώστη και φιέστας άκουσα δηλώσεις για εκπλήξεις στο ρόστερ 16-17. Δεν πήγε το μυαλό μου, του αφελή. Ο Αρχηγός φεύγει γιατί:

α) Χρειάζεται να γίνει οικονομική περισυλλογή για μελλοντικά ισοσκελισμένο budget. ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΤΕ;;;;;;;; Λόγω κάποιων αποφάσεων ήρθαν (και εδώ έχει σημασία το timing που ήρθαν) Καβενάγκι και Βάτερμαν. Πολλά ευρώ. Παίκτες και λοιποί φεύγουν, αποζημιώνονται κλπ. Ένα έχω να πω. ΚΟΨΕΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. Αν σας βολεύει, κόψετε που άλλον παίκτη. Αυτό φυσικά ισχύει εφόσον ο Αρχηγός είναι φιλοχρήματος (εμένα προσωπικά δεν μου φάνηκε έτσι).

β) Η διάρκεια συμβολαίου. Πέρσι του προσφέραμε ένα χρόνο συμβόλαιο και μετά του Μακρίδη δύο. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ. ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΤΕ;;;;;;; Ποιού; Του Μακρίδη; Για ακόμα μια φορά δεν θέλω να επεκταθώ. Και πάλι ένα έχω να πω. ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΜΕΙ (ο Αρχηγός). Τζιαι ο άλλος δηλαδή αλλά τέλος πάντων.

γ) Δεν μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά. Αν εσάς σας φαίνεται έτσι, η ομάδα που κάνει αποδεδειγμένα το καλύτερο management στο κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια διαφωνεί. Το ίδιο και εγώ.

Στους πιο μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, παίκτες σημαίες γίνονται από προπονητές στις ακαδημίες μέχρι και πρόεδροι των συλλόγων αυτών. Φτάνει να έχουν τις ανάλογες ικανότητες. Κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς οι σύλλογοι αυτοί. Εγώ προσωπικά, ειλικρινά πιστεύω ότι αν ένας πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ μας μπορεί να ηγηθεί μελλοντικά του συλλόγου, αυτός είναι ο Αρχηγός. Ελπίζω να μην ανησυχούν κάποιοι.

Κωνσταντίνε για εμένα ήσουν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αγωνιστική συνεισφορά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αυτό συγκρίνοντας τις συνθήκες, τους αντιπάλους, τις επιτυχίες κλπ. Εξού και όλα τα πιο πάνω. Σε ευχαριστώ και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Ελπίζω όντως μελλοντικά να ηγηθείς του ΑΠΟΕΛ μας.

Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ. Και κάτι τελευταίο. ΚΑΜΕΤΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ.

Γράφοντας αυτά τα λόγια, προσπάθησα να είμαι όσο πιο ήπιος μπορούσα.

Αν η εταιρεία χάσει εμένα σαν πελάτη δεν πειράζει. Οι τίτλοι και οι ομίλοι φέρνουν πολλούς νέους. Όσοι πήγαιναν γήπεδο στο Μακάρειο καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Το ίδιο ισχύει και για τα ψυχολογικά. 

Ένας οπαδός του ΑΠΟΕΛ, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας (από αυτούς που πήγαιναν στο γήπεδο φέτος)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!