Οι παραδοχές που πληγώνουν και η επανεκκίνηση

Καμία νίκη ή και πρόκριση όσο σπουδαία και αν είναι δεν πρόκειται να ακυρώσει την στοιχειοθετημένη άποψη ότι το μοντέλο ή και άτομα που διοικούν το ποδοσφαιρικό τμήμα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ έχει αποτύχει.

Επανερχόμαστε λοιπόν γιατί δεν απαιτείται απλά μια επανεκκίνηση αλλά μια ολοκληρωτική αλλαγή που θα έχει χαρακτήρα κάθαρσης.

Μπορεί λοιπόν η τελευταία απόλυση – πρόσληψη προπονητή να έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μην αποκλειστούμε αλλά η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που θέλει την επιτροπή προγραμματισμού να έχει πάρει την τελευταία διετία μια σειρά από στρατηγικές αποφάσεις οι οποίες αποδείχτηκαν λανθασμένες.

Το μοντέλο των συλλογικών αποφάσεων; που λαμβάνονται από την περίφημη επιτροπή προγραμματισμού είναι προβληματικό εν τη γένεση του. Και αυτό γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος και η ευθύνη του διευθυντή ποδοσφαίρου, του αρχισκαουτερ, του προπονητή και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Με όποιον τρόπο και αν λαμβάνονται όμως οι αποφάσεις το σίγουρο είναι ότι στην πλειοψηφία τους ήταν λανθασμένες.

Ο Σάμπουριτς χωρίς αμφιβολία έχει αποτύχει παταγωδώς ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Όποια καθήκοντα και αν καθορίζει ο ρόλος του, αδυνατεί να τα εκτελέσει επαρκώς. Δεν πρόκειται να μπούμε σε ανάλυση. Θα πούμε απλά ότι είναι αυτός που ως αρχηγός αποστολής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία επί Μπέιν διαβεβαίωνε ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Αν αυτό δεν είναι λόγος να παραιτηθεί ή να παυθεί από τα καθήκοντα του δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι.

Υπάρχει όμως και ο σκιώδης ρόλος του Λορένθο. Πρόκειται για τον αρχισκάουτερ που εργοδοτήθηκε πριν ένα και βάλε χρόνο προκειμένου να γίνει ένα έλεος στον τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Ισπανός απουσιάζει από το οργανόγραμμα όπως αυτό είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα και είναι άξιο απορίας αν είναι ακόμα υπάλληλος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Αν είναι και αν ισχύει ότι όλες οι μεταγραφές αλλά και ο Μπέιν έπρεπε να περάσουν από τη δική του αξιολόγηση πρέπει να απολυθεί άμεσα.

Η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος και οι δυο αντιπρόεδροι που συμμετέχουν στην επιτροπή προγραμματισμού έχουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Μάλλον έχουν την άποψη ότι έχουν μπορούν να αξιολογούν και να κρίνουν την καταλληλότητα παικτών και προπονητών.

Η άποψη μας είναι ότι δεν την έχουν. Δεν φαίνεται να την έχουν επίσης ούτε οι αυλικοί τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ή ανέφικτο να γίνουν τόσες πολλές παραδοχές σε μια χρονική στιγμή που ξέρουν ότι έχουν και πάλι στη διάθεση τους καμπόσα εκατομμύρια ευρώ.

Με αγωνία όμως και αγάπη (για τον ΑΠΟΕΛ) τους καλούμε να επαναπροσδιορίσουν το τρόπο με τον οποίο διοικούν την ομάδα μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!