ΑΠΟΕΛ Vs Αγία Νάπα 1-1

Ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη είναι βαριά άρρωστος αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον ουραγό της βαθμολογίας. Η μέτρια απόδοση της ομάδας μας έφερε την ντροπιαστική ισοπαλία με την Αγία Νάπα με ένα γκολ των φιλοξενουμένων στις καθυστερήσεις. Η ομάδα μας ήταν επιπόλαιη και χωρίς πλάνο της προκοπής. Οι πολλές απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία αφού αυτό που οι υπεύθυνοι αποκαλούν πληρέστερο ρόστερ όλων των εποχών αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Το πλάνο του Δώνη

Οι απουσίες ανάγκασαν τον Δώνη να κάνει ότι και στον προηγούμενο αγώνα όπου ο Σέρτζιο έπαιξε ως προωθημένος στο δεξί άκρο όπως επίσης και ο Ρίισε σε ένα σχήμα που είχε τρεις αμυντικούς στην ίδια ευθεία και τους Μοράις με τον Γκόμες να κινούνται στον κεντρικό άξονα. Ο Εφραίμ φάνηκε να έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο κινούμενος πίσω από τους Σωτηρίου και Τζιμπούρ.

Ο αγώνας

Από την αρχή η Αγία Νάπα έκανε το αναμενόμενο που ήταν να δώσει χώρο στην ομάδα μας να επιτεθεί. Το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν στο μισό γήπεδο έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο των παικτών μας αφού δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα έφερναν το γκολ.

Η κατοχή της μπάλας  και οι πρωτοβουλίες του Εφραίμ και η κινητικότητα του Σωτηρίου δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στην έντονη πίεση που θα έφερνε το γκολ ενώ υπήρχαν και δυσκολίες στο να γίνουμε απειλητικοί από το αριστερό άκρο.

Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 17 μετά από σουτ του Εφραίμ με τον Αθανασίου όμως να διώχνει σε κόρνερ. Προ του φάσματος να πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0 η πίεση έγινε πιο έντονη και στο 42 χάθηκε η πιο καλή ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Σωτηρίου.

Η πιο έντονη προσπάθεια όμως στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν αρκετή για να έρθει το γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επιβεβαιώθηκε ότι οι παίκτες μας θα είχαν να αντιμετωπίσουν και το άγχος που δημιούργησε η απόδοση και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Παρά τη διάθεση ήταν φανερή και η νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών μας και η πρώτη κίνηση από τον Δώνη ήρθε σχετικά νωρίς με τον Αλεξάνδρου να αντικαθιστά στο 58 τον Παπάζογλου.

Οι εσωτερικές αλλαγές έφεραν τον Σέρτζιο στη φυσική του θέση και κυρίως το γκολ όταν στο 60 η παράλληλη μπαλιά του Αλεξάνδρου κατέληξε στον Εφραίμ ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την ομάδα μας στο συγκεκριμένο σημείο ενώ στο 64 ο Ψευδιώτης φοβήθηκε να καταλογίσει το πέναλτι όταν ο Εφραίμ ανατράπηκε αντικανονικά από αμυντικό.

Η επόμενη κίνηση από τον Δώνη έγινε στο 70 με τον Ντε Βινσέτι να αντικαθιστά τον Εφραίμ και την ομάδα μας να συνεχίζει ελέγχει τον αγώνα έχοντας την κατοχή αλλά με λανθασμένες τελικές πάσες γεγονός που διατήρησε το εύθραυστο σκορ.

Στο 81 χάθηκε η πιο καλή ευκαιρία όταν το γυριστό σουτ του Τζιμπούρ πέρασε μόλις έξω ενώ η Αγία Νάπα απάντησε όταν δεν υπήρχε πλέον χρόνος για να αντιδράσουμε. Αυτό έγινε στο 91 όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Κολοκούδια το τοίχος άνοιξε διάπλατα με την μπάλα να καρφώνεται στα δίκτυα του Πάρντο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κίτρινες: Κακά

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Παπάζογλου (58 Αλεξάνδρου), Αμορίν, Κακά, Ρίισε, Γκόμες, Μοράις, Εφραίμ (70 Ντε Βινσέτι), Σέρτζιο, Τζιμπούρ, Σωτηρίου (79 Αρτυματάς)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!