Κάτι πάει πολύ λάθος

Μετά τον περσινό αποτυχημένο προγραμματισμό, ελπίζαμε ότι φέτος θα αλλάξουν τα πράγματα, το πάθημα θα γινόταν μάθημα και θα βλέπαμε επιτέλους ουσιαστικές προσθήκες, αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Και όμως…κατόρθωσαν, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, οι διοικούντες να κάνουν χειρότερο προγραμματισμό φέτος. Διότι όταν κάνεις τόσα λάθη πέρσι και επαναλαμβάνεις τα ίδια και χειρότερα φέτος, τότε είσαι απλά ανίκανος.

Και εξηγούμαι…ο Λάγο ανακοινώθηκε στις 9/7/2016. Δηλαδή εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα κάνει προετοιμασία. Είτε είναι απλά μία μεγάλη πατάτα, είτε ήταν τόσο ανέτοιμος όταν ήρθε που θέλει 2-3 μήνες προετοιμασία για να είναι αγωνιστικά έτοιμος. Και ενώ κύριοι διοικούντες γνωρίζατε εδώ και μήνες ότι μία από τις βασικές προσθήκες που χρειαζόταν η ομάδα ήταν ο αριστερός μπακ, έχουμε Αύγουστο και δίνουμε τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς με αριστερό μπακ που δεν είναι καν η θέση του. Και όσο φιλότιμος και να είναι ο Νεκτάριος, δυστυχώς δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η άλλη θέση που γνωρίζατε κύριοι διοικούντες ότι χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση η ομάδα ήταν ο επιθετικός. Βγάλαμε τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια με μοναδικό επιθετικό στην ομάδα τον Πιέρο. Είπαμε δεν πειράζει, η διοίκηση γυρεύει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και χρειάζεται χρόνο. Και στις 15/7/2016 ανακοινώνεται ο Ντε Καμάργκο. Παίκτης που, όπως μας είπαν, έκανε προετοιμασία με την ομάδα του. Και αυτός ανέτοιμος και αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν μετά από 3-4-5 μήνες θα βελτιωθεί, αλλά σίγουρα δεν είναι ο επιθετικός που θα κάνει τη διαφορά. Και ο Πιέρος φιλότιμος, εξελίξιμος, αλλά όχι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Και δυστυχώς αυτό φάνηκε και χθες.

Στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι θα αποχωρούσε ο Ντε Βινσέντι, αποκτήθηκε ο Μπρεσάν. Αρκετοί συνδύασαν την απόκτησή του με τη φυγή του Ντε Βινσέντι. Αν αυτός ο παίκτης κύριοι είναι ο αντικαταστάτης του Ντε Βινσέντι, καλύτερα κλείστε το μαγαζί. Δηλαδή ο Στίλιτς δεν θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα απ’ ότι ο Μπρεσάν?

Όταν το πάθημα κύριοι διοικούντες δεν γίνεται μάθημα, τότε απλά είσαστε ανίκανοι να κουμαντάρετε το μεγάλο καράβι που λέγεται ΑΠΟΕΛ. Όταν βγαίνετε και λέτε δημόσια ότι ο φετινός προγραμματισμός ήταν ίσως ο καλύτερος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, τότε εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Η ομάδα είναι στα δύο σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, με ουσιαστικά τον περσινό κορμό (διότι ο Γιαννιώτας δεν θεωρείται φετινή μεταγραφή). Καμία ουσιαστική βοήθεια από τις φετινές μεταγραφές της “διαφοράς”.

Πήρατε περίπου 1 και κάτι εκατομμύρια από τη μεταγραφή Ντε Βινσέντι, χωρίς να υπολογίζω αυτά που θα πάρετε από τους ομίλους, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα. Ειλικρινά είμαι περίεργος να δω τι “λαβράκι” θα μας φέρεται κύριοι “ειδήμονες” των μεταγραφών.

Σεβαστείτε τον τεράστιο κόσμο του ΑΠΟΕΛ που έδωσε και δίνει τόσα για την ομάδα. Αν δεν μπορείτε, που αποδεδειγμένα δείξατε ότι δεν μπορείτε, φύγετε και αφήστε άλλους που μπορούν.

Μόνο ΑΠΟΕΛ

Κώστας Κ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X