Και μάντηες και διαστρεβλωτές

Οι μάντηες εξακολουθούν να ασχολούνται με το θέμα των εισιτηρίων και της ταυτοποίησης με τρόπο που επιχειρούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Αυτό ανάγκασε το γραφείο τύπου της ομάδας να εκδώσει εκ νέου ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Παρά την παράκληση μετά την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης ασφαλείας να μην υπάρξει οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών δυστυχώς μετά την ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΚ, είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε αφού υπάρχει παραποίηση των γεγονότων και ξεκάθαρη πρόθεση δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων.

Για αυτό τον λόγο επιθυμούμε να δημοσιοποιήσουμε τα εξής. Στην πρώτη σύσκεψη ασφαλείας η ΑΕΚ παρουσίασε ως κανονισμό σταδίου την παρακράτηση του εισιτήριου με τα προσωπικά στοιχεία των φιλάθλων. Δεν ζήτησε καμία νομική γνωμάτευση αν αυτό αποτελεί νόμιμη διαδικασία παρουσιάζοντας το ως δεδομένο.

Ο ΑΠΟΕΛ αμέσως μετά την παραλαβή των πρακτικών με την καταγεγραμμένη πλέον θέση της ΑΕΚ, ζήτησε και πήρε γνωμάτευση από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία ανέφερε ρητώς ότι ΔΕΝ επιτρέπεται να κατακρατείται εισιτήριο με αναγραφόμενα προσωπικά στοιχεία. Αυτή η γνωμάτευση ήταν και ο λόγος που τελικά δεν θα ισχύσει στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ, η κατακράτηση του εισιτηρίου.

Άρα η ΑΕΚ σε καμιά περίπτωση δεν θα έβρισκε ως σύμμαχο τον ΑΠΟΕΛ σε μια παράνομη πράξη παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στην σύσκεψη ασφαλείας και με τον νομικό της σύμβουλο.

Επιθυμούμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση της ΚΟΠ, της Αστυνομίας και του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το θέμα ήταν ότι η πρόσθεση της ΑΕΚ για κατακράτηση των στοιχείων των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ είναι παράνομη και όχι ότι θα εφαρμοστεί μια ενδιάμεση προσωρινή λύση ταυτοποίησης. Προς επιβεβαίωση επικαλούμαστε επ´αυτού τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης ασφαλείας.

Καταλήγοντας αναφέρουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει δεσμευτεί και δεν οφείλει να παραχωρήσει προσωπικά στοιχεία φιλάθλων του με οποιαδήποτε μη νόμιμη διαδικασία σε κανένα σωματείο και σε καμιά αρμόδια αρχή. Αν η ΑΕΚ έχει πρόθεση να παραχωρήσει προσωπικά στοιχεία οπαδών της σε οποιονδήποτε της το ζητήσει χωρίς νόμιμη διαδικασία είναι δικό της θέμα και δεν αφορά τον ΑΠΟΕΛ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!