“Μόδα” με 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας που σπέρνει ψυχολογικά

Είναι γεγονός αναντίλεκτο, ότι ο Α.Π.Ο.Ε.Λ αποτελεί την πιο πετυχημένη ομάδα στην Κύπρο αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια αριθμώντας, 25 Πρωταθλήματα, 21 Κύπελλα και 13 Ασπίδες. Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας μας την τελευταία οκταετία, σε συνδυασμό με την αντεπίθεση που ξεκίνησε σε τίτλους, αρχής γενομένης με την έλευση του νέου αιώνα, δημιούργησε σε ολόκληρο το νησί ένα μεγάλο κύμα αντι-ΑΠΟΕΛισμού.

Τα επιχειρήματα των αντι-ΑΠΟΕΛιστών περιστρέφονται γύρω από τις έννοιες “κατεστημένο” και “παράγκα”.  “Παράγκα”, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και ένα “κατεστημένο” όπου το 1974 πέτυχε το ακατόρθωτο αφού έγινε η πρώτη και η τελευταία κυπριακή ομάδα που παρέμεινε στην Ά Εθνική Ελλάδος.

Οι αλλεπάλληλες προκρίσεις  μας λοιπόν τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκούς ομίλους, με αποκορύφωμα το “έπος” του 2011-2012, όταν φτάσαμε στους “8” της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης, αποτελούν τον καθρέφτη και την αποστομωτική απάντηση σε αυτή την ανελέητη προπαγάνδα.

Με εξαίρεση την επιτυχία πυροτέχνημα της Ανόρθωσης – πυροτέχνημα διότι η επιτυχία δεν είχε καμιά συνέχεια – το 2007 – 2008 και την είσοδο της στο Champions League , τόσο η ίδια, όσο και η Ομόνοια το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είναι αποτυχίες και ντροπιαστικούς αποκλεισμούς.

Γιατί λοιπόν οι δυο αυτές ομάδες που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα διεξαγωγής προπαγάνδας και εξαγωγής αντι-ΑΠΟΕΛισμού, δεν διαπρέπουν στην Ευρώπη; Εντάξει, στην Κύπρο το καταλαβαίνουμε, είναι οι αδικημένοι, παίζουν καλύτερη μπάλα, έχουν καλύτερο ρόστερ από τον Α.Π.Ο.Ε.Λ, αλλά ο Κωστάκης δεν τους αφήνει να το πάρουν, κατανοητό. Στην Ευρώπη όμως; Ας μας απαντήσει κάποιος κάποτε αυτό το ερώτημα.

Οι επιτυχίες μας λοιπόν αυτές και τα δικά τους ρεζιλίκια κάθε χρόνο στην Ευρώπη επιβάλλουν την δημιουργία νέων αφηγημάτων. Σίγουρα πολλοί από εμάς σε συζητήσεις με φίλους άλλων ομάδων έχουμε ακούσει την φράση: “είσαστε μόδα τζιαί θα περάσει” ή “εγίνετε ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια”.

Με λίγα λόγια δηλαδή ότι είμαστε κάτι καινούργιο κάτι πρόσκαιρο που κάνει επιτυχία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μόδα όμως που να μετρά 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα και με προσφορά σε όλους τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού δεν υπάρχει. Μόδα, που να συμβολίζει τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία στη στολή έχοντας ως χρώματα το μπλε και το κίτρινο αντίστοιχα δεν ξανακούστηκε. Μόδα που ανάμεσα στα αρχικά του να έχει εκείνο το “Ε” που για καμία άλλη ομάδα στο πανελλήνιο δεν σημαίνει Ελλήνων, όπως για τον Α.Π.Ο.Ε.Λ, δεν μπορεί να υφίσταται.

Είμαστε μια “μόδα” λοιπόν φίλοι αντι-ΑΠΟΕΛίστες, που είχε στις τάξεις της αθλητές όπως ο Μιχαλάκης Καραολής που απαγχονίστηκε στον αγώνα της  Ε.Ο.Κ.Α ή αγνούς ήρωες φιλάθλους όπως Χαράλαμπος Μούσκος ή διοικούντες που φυλακίστηκαν για την δράση τους στον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα, όπως ο τότε Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Ευθύβουλος Ανθούλλης.

Μια “μόδα” λοιπόν, όπου είχε σαν μέλη του, τον τότε ταγματάρχη Τάσο Μάρκου όπου έδωσε ηρωική μάχη τον Αύγουστο του 1974 κατά την Τουρκική εισβολή πέφτοντας μαχόμενος στη μάχη της Μιάς Μηλιάς, τον καλαθοσφαιριστή του Α.Π.Ο.Ε.Λ Γιαννάκη Μαύρο επίσης ήρωα της εισβολής και τον ήρωα πρωταθλητή μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ανθυπίλαρχο στα τεθωρακισμένα κατά την εισβολή, Μιχαλάκη Ζαμπά.

Ο Αθλητικός.Ποδοσφαιρικός.Όμιλος.Ελλήνων.Λευκωσίας, συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στους εθνικούς αγώνες.

Εμείς, τα παιδιά του Α.Π.Ο.Ε.Λ είμαστε σίγουροι, πως ο “Θρύλος” θα συνεχίζει να μας χαρίζει επιτυχίες και μοναδικές στιγμές σπέρνοντας περισσότερα ψυχολογικά σε όσους ζηλεύουν και μας μιμούνται…

Τ.Χ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X