ΑΠΟΕΛ Vs Suduva 1-0

Ντροπιαστικός αποκλεισμός

Ο επιπόλαιος και ανέτοιμος ΑΠΟΕΛ των φουρπων της διοίκησης και του Μπαλταζαρ αποκλείστηκε. Η παταγώδης αποτυχία φέρει την υπογραφή των προαναφερθέντων αλλά και των ποδοσφαιριστών που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Το γκολ ήρθε σχετικά νωρίς στη συνέχεια χάθηκαν πολλές και ξεκάθαρες ευκαιρίες λόγω της επιπολαιότητας των παικτών αφού οι πάσες και οι τελικές τους προσπάθειες ήταν γελοίες.

Ο αγώνας

Από την αρχή έγιναν ξεκάθαρες πο επιθετικοί προσανατολισμοί της ομάδας μας αφού είχε σαν στόχο το γρήγορο γκολ που θα έθετε βάσεις προκρίσεις. Η προσπάθεια βασίστηκε σε μεγαλο βαθμό από την ανάπτυξη των δυο άκρων με τον Εφραίμ να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκανε ξεκάθαρες και τις προθέσεις των Λιθουανών που αμύνονταν μαζικά και σωστά ενώ όποτε μπορούσαν έκαναν και καθυστερήσεις.
Παρά τη δυσκολία να κάνουμε ξεκάθαρες ευκαιρίες η κλάση έφερε το γκολ στο 20 όταν μετά από αριστοτεχνική σέντρα του Εφραίμ ο Ποτέ με άψογη κεφάλια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Το 1-0 επέτρεψε στους παίκτες να παίξουν με λιγότερη νευρικότητα και να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή αλλά η ανάπτυξη μας ήταν μονοδιάστατη αφού ο Τάμαρι δεν ήταν ουσιαστικός.
Οι εκλάμψεις του Εφραίμ και η ικανότητα του Ντελατορε να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα έφεραν δυο καλές φάσεις αλλά τα τελειώματα του πρώτου δεν ήταν σωστά.
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας να πιάνει φοβερό ρυθμό και να σφυροκοπεί τον αντίπαλο σε μια προσπαθεί να έρθει το γκολ. Στο 51 ο Σοουζα έπιασε καλό σουτ που βρήκε σε έτοιμοτητα τον τερματοφύλακα οπως επίσης και στη φάση του 55 με τον Εφραίμ. Η πίεση και η καλη κυκλοφορία της μπάλας έφεραν τη διπλή τέρατος ευκαιρία στο 56 όταν το σουτ του Εφραίμ σταμάτησε στο δοκάρι και στη επιστροφή ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ντελατορε.

Στο 65 ο Μπαλταζαρ απέσυρε τον Τάμαρι κι έριξε στον αγώνα τον Σαλαι σε μια προσπάθεια να υπάρξει η σωστή τελική πάσα από τη δεξιά πλευρά. Με το χρόνο να λειτουργεί πλέον εναντίον μας και τους Λιθουανούς να διαχειρίζονται καλύτερα τα δεδομένα έγινε ξεκάθαρο ότι ο αγώνας θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Στο 76 ολοκληρώθηκαν και οι κινήσεις από τον πάγκο με τους Αλωνεύτη και Νατέλ να αντικαθιστούν τους Εφραίμ και Ιωάννου αντίστοιχα.

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά  και οι λανθασμένες αλλαγές έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα έτσι ήρθε ο οδυνηρός αποκλεισμός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΑΠΟΕΛ
Bάντερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Ταβάρες, Ιωάννου (77′ Νατέλ), Μοράις, Σόουζα, Εφραίμ (77′ Αλωνεύτης), Τάμαρι (65′ Σάλαϊ), Ντελατόρε, Ποτέ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!