Ο ΑΠΟΕΛ και το φαινόμενο του «πρόωρου θανάτου»

Πολλοί το θεωρούν κορεσμό, άλλοι το ρίχνουν σε εξωγενείς λόγους όπως την κάρτα φιλάθλου και άλλοι σε μια γενική τάση απομάκρυνσης από τα σπορ λόγο τηλεόρασης.

Μπορεί οι πιο πάνω παράγοντες να αποτελούν κατά ένα ποσοστό, σοβαρούς λόγους που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει αποστασιοποιηθεί αρκετά από την ομάδα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μόνο ένας που εθελοτυφλεί δεν παραδέχεται ότι ο κυριότερος λόγος που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ομάδα σχετίζεται με τη διαχείριση της ομάδας. Αυτής που φέρει την υπογραφή της διοίκησης Πετρίδη,

Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Όπως και στις επιχειρήσεις έτσι και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα, η επιβίωση σε περιόδους κρίσεως εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους και αποφάσεις που λαμβάνει η διοικητική πυραμίδα.

Το φαινόμενο του «πρόωρου θανάτου» σε πολλές επιχειρήσεις μπορεί να αποφευχθεί εάν ο οργανισμός έχει καταφέρει να «κτίσει» το «αμυντικό» του δόγμα και τοίχο έτσι ώστε να προστατεύεται από τις αναπάντεχες μεταβολές.

Για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο ΑΠΟΕΛ όπως και κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να είχε επενδύσει στις παραμέτρους αυτές εδώ και καιρό. Ίσως οι πιο βασικές από αυτές για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να κτίσει την μακροβιότητα του είναι:

  1. Να είναι ευαίσθητές σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να βρίσκονται σε αρμονία με τον κόσμο που τις περιβάλλει και τις στηρίζει.
  2. Να της χαρακτηρίζει η συνεκτικότητα. Ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό να νιώθουν ότι ανήκουν στο ίδιο σύνολο, με ίδιους στόχους και ίδιες βλέψεις.
  3. Να μπορούν να αντέξουν στον «πειραματισμό και στις αλλαγές» μέσα στο σύνολο.
  4. Να έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να μπορούν να αρπάζουν ευκαιρίες και να μην χρειάζεται να «πείσουν» ξένους χρηματοδότες κάθε φορά για την ελκυστικότητα τους,.

Η αποψίλωση του ρόστερ, οι συχνές απολύσεις προπονητών, η κακοδιαχείριση στο οικονομικό και η άρνηση ανάληψης ευθύνης είναι οι πραγματικοί λόγοι που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν εκπέμπει τον ίδιο ενθουσιασμό, πάθος και ενέργεια όπως πριν μερικά χρόνια.

Ο κυριότερος όμως λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η ομάδα έχασε την οπαδική της κουλτούρα και προσέγγιση. Η απουσία ποδοσφαιριστών που αναγνώριζούν τη σημασία της επαφής με τον κόσμο, της αναγνώρισης των ιδανικών που εκφράζει ο ΑΠΟΕΛ και τα πιστεύω του κόσμου αλλοιώνουν το DNA μας.

Ο ΑΠΟΕΛ όπως και οι εταιρείες πεθαίνουν επειδή τα στελέχη εστιάζουν την προσοχή τους στην οικονομική δραστηριότητα της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών και ξεχνούν πως η αληθινή φύση των οργανισμών τους είναι αυτή της ανθρωποκεντιρκής προσέγγισης, δηλαδή στην περίπτωση μας οι φίλαθλοι και οπαδοί της ομάδας μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X