Ο απολογισμός, η κοσμοθεωρία και το NBA

Η ομάδα μας ετοιμάζεται να μπει σε ρυθμούς NBA με αγώνα κάθε τρεις μέρες όπως δήλωσε ο Πετεβίνος ενώ άξια αναφορά είναι και η τοποθέτηση του ότι δεν θα αλλάξει η κοσμοθεωρία του ΑΠΟΕΛ λόγω νέου προπονητή.

Ο εκπρόσωπος τύπου έκανε επίσης έναν ενδιαφέρον απολογισμό της δεκαετίας που πέρασε…

«Ήταν μια 10ετία η οποία θα είναι σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια, δεν ξέρω αν θα είναι για πάντα. Ειδικά τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ σε μέγεθος θα είναι πάντα σε ότι αφορά την 10ετία 2010-2020 ένας οδηγός. Αν θα τα ξεπεράσει ποτέ αυτά η ομάδα, στην ολότητας τους είναι δύσκολο και για το ΑΠΟΕΛ και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα»

Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ έγινε πιο απαιτητικοί, θέλουν ακόμα περισσότερα πράγματα: «Είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Όταν μου το λένε αυτό πάω στο 2011-2012 όταν έλεγαν αρκετοί ΑΠΟΕΛίστες να καταφέρουμε να περάσουμε από τον όμιλο και ας μην πάρουμε το πρωτάθλημα στα επόμενα 20 χρόνια. Μετά έλεγαν να περάσουμε τη Λιόν και δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο. Φτάσαμε σε ένα σημείο να παίξουμε 7 φορές ομίλους στην 10ετία, να πάρουμε 8 πρωτάθλημα, να πάμε δύο φορές στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μια φορά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και μια φορά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι εύκολο να κρατάς την ισορροπία στις προσδοκίες και την ποδοσφαιρική αντίληψη ήταν έχεις τόσες πολλές επιτυχίες αλλά φαίνεται ότι το ΑΠΟΕΛ καταφέρνει να το κάνει, να έχει πάντα υψηλούς στόχους και θέλουμε να συνεχίσουμε να συμβαίνει αυτό και μετά το 2020».

Φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν περισσότερες ομάδες που  μπορούν να αντέξουν. Αν θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα θα φανεί στο τέλος. Φαίνεται ότι είναι ανταγωνιστικό αλλά θυμάμαι και τα προηγούμενα χρόνια να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και να μην ισχύει μέχρι τέλος ή υπήρχαν άλλα πρωταθλήματα που δεν φαίνονταν τόσο ανταγωνιστικά και κρίνονταν στο τελευταίο παιχνίδι. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση επέστρεψαν σε πορεία ανταγωνισμού και αυτό κάνει την διαφορά».

Ετοιμάζεστε για ένα παιχνίδι στο οποίο θα πάτε με νέο προπονητή τον Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν: «Από τις 29 του Δεκέμβρη οπόταν και επανήρχισαν οι προπονήσεις, δεν υπήρχε ο χρόνος για να πούμε ότι αρχίζουμε από το μηδέν. Ο προπονητής προσπάθησε να προσθέσει κάποια πράγματα που θεωρεί βασικά και θέλει να αλλάξει στην ομάδα αλλά ας μην περιμένουμε να υπάρξει νέα κοσμοθεωρία διαφορετική στο ΑΠΟΕΛ. Είναι έμπειρος σε πρωταθλητισμό και πίεση, σοβαρός και σταθερός στις απόψεις του και ο πρώτος ήταν ένας και από τους λόγους που επιλέχθηκε. Από αύριο μπαίνουμε σε ρυθμούς ΝΒΑ. Αγώνας, αποθεραπεία, προπόνηση, αγώνας, έτσι θα πηγαίνει το πράγμα».

Θα χρειαστεί και επιστημονική υποστήριξη για να βγει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα: «Άλλαξε και κάποια πράγματα ο νέος προπονητής όσον αφορά το πρόγραμμα. Μετέφερε την ώρα προπονήσεων μισή ώρα πιο αργά από τις 10:30 στις 11:00, με συγκεκριμένο πρόγραμμα με πρόγευμα και γεύμα στον Αρχάγγελο ώστε να διατηρείται σε ισορροπία ο ποδοσφαιριστής. Μεγάλος μέρος τη ζωής τους οι ποδοσφαιριστές θα το περάσουν στο προπονητικό κέντρο».

Για τα αγωνιστικά ενόψει Ένωσης; «Χθες αποχώρησε από την προπόνηση ο Ζοαοζίνιο, φαίνεται να έχει ελαφρύ τράβηγμα. Εκτός είναι και ο Βούρος με κίτρινες κάρτες. Εκτός και ο Βιντιγκάλ που συμμετείχε στην προπόνηση αλλά λόγω της απουσίας του από τις προηγούμενες στερείται ρυθμού. Εκτός και ο Χάνι που αναχώρησε για να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Ιορδανίας. Ο Τάμαρι δεν προβλέπεται να πάει. Μας πιέζει η Εθνική Ιορδανίας αλλά τους είπαμε ότι αν υπάρχει περίπτωση πρόκρισης στο τελευταίο παιχνίδι θα συζητήσουμε την παρουσία του».

Για το ιδιόκτητο γήπεδο και για κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι επιλέχθηκε χώρος στην Κοκκινοτριμιθιά: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τρέχει το πρότζεκτ αλλά δεν μπορούμε να αναφέρουμε συνεχώς αυτό το κεφάλαιο αν δεν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό. Κάτι ουσιαστικό ακόμα και την τοποθεσία δεν υπάρχει αυτή την στιγμή».

Τι γίνεται με το θέμα τις ενίσχυσης; «Στην πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον προπονητή την διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή, ο προπονητής είπε ότι θέλει να δει τις προπονήσεις πρώτα, να αξιολογήσει, να δει και το πρώτο παιχνίδι και θα μας σε ποιες θέσεις θεωρεί ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Έχει κάνει την προεργασία για να δοθούν επιλογές».

Θα ενισχυθεί το προπονητικό τιμ; «Παραμένει ως έχει το προπονητικό τιμ».

Πάρθηκαν αποφάσεις για τις αποχωρήσεις; «Εδώ δεν έχουμε καταλήξεις στις θέσεις που θα ενισχυθούμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποχωρήσεις».

Για το όνομα του αριστερού μπακ Μπρέι που γράφτηκε στην Βραζιλία ότι ενδιαφέρει το ΑΠΟΕΛ: «Έχει γραφτεί ένα όνομα στη Βραζιλία. Ακόμα και στο transfermarkt μας τον έγραψαν τον παίκτη, μόνο στην ΚΟΠ δεν εγγράφηκε. Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους δεκάδες που μας έχουν προταθεί εδώ και έναν μήνα και δεν είναι από αυτούς που μας ενδιαφέρουν. Είναι καλύτερα όταν γράφουμε ότι μπαίνει στο αεροπλάνο και έρχεται, να γίνεται και μια διασταύρωση της είδησης»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X