Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες ήταν αναπόφευκτες αφού μια νέα προβληματική εμφάνιση έφερε το 0-0 στο ντέρμπι. Το ισόπαλο αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχία αφού στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα αφού η ομόνοια πίεσε και έφτιαξε δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Το πλάνου του Γιοβάνοβιτς δεν λειτούργησε σε κανένα σημείο του αγώνα αφού παίκτες κλειδιά υστέρησαν ενώ ούτε οι αλλαγές ήταν ικανές για να αλλάξουν την εικόνα. Η εντεκάδα του Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά το σχηματισμό της ομάδας παρά τα πρόσωπα αφού για πρώτη φορά επέλεξε επιθετικό δίδυμο του Αλωνεύτη και Ατόρνο. Η διάταξη 4-4-2 είχε τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα στα δυο άκρα και  τους Μοράις και Τζιόλη στον κεντρικό άξονα.

Ο αγώνας άρχισε αναγνωριστικά και νευρικά στα πρώτα πέντε λεπτά αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός ήταν τέτοιος που σχεδόν κάθε επίθεση μύριζε γκολ. Η μεσοαμυντική λειτουργία των δυο ομάδων ήταν προβληματική έτσι στο 9 δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Χριστοφή. Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά και στο επόμενο λεπτό έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Σολωμού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη λόγω οφσαιτ.

Στο 13 η ομόνοια έχασε την πιο καλή της ευκαιρία όταν ο Χριστοφή βρέθηκε μόνος μπροστά από τον Πάρντο αλλά το κοντρόλ του ήταν άσχημο και αποφύγαμε τα χειρότερα.

Η ομάδα μας δυσκολευόταν να οργανωθεί σωστά αφού ο Μαντούκα δεν βοήθησε καθόλου από αριστερά ενώ δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε αρκετά την μπάλα. Παρόλο αυτά κάναμε και εμείς τις δικές μας ευκαιρίες οι οποίες ήταν ξεκάθαρες. Η πιο μεγάλη ήταν στο 32 όταν ο Ατόρνο βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Προηγουμένως ο Χαραλαμπίδης έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το ρυθμό του πρώτου αφού και οι δυο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει προβλήματα στο χώρο του κέντρου αφού δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά με αποτέλεσμα να μην φτάνει η μπάλα εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη κίνηση από τον Γιοβάνοβιτς έγινε στο 61 με τον Μπουντιμίρ να αντικαθιστά τον Μαντούκα. Η διάταξη παρέμεινε η ίδια όπως επίσης και τα προβλήματα με την ομόνοια να είναι πιο επιθετική και να χάνει καλή ευκαιρία με τον Φρέντι στο 65.

Αναπόφευκτα στο 71 έγινε και η δεύτερη κίνηση με τον Μπεναχούρ να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη σε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα ενώ πέντε λεπτά ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Ατόρνο.

Τα τελευταία 15 λεπτά ήταν τραγικά για τον ΑΠΟΕΛ αφού η ομάδα μας οπισθοχώρησε και δεχόταν παθητικά τις επιθέσεις των αντιπάλων. Η ομόνοια έφτανε με μεγάλη ευκολία μέχρι την μεγάλη περιοχή αλλά οι παίκτες της δεν μπορούσαν να κάνουν τη σωστή τελική πάσα. Στο 82 ο Παρντο απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Παβίσεβιτς ενώ στα τελευταία λεπτά η μπάλα γυρόφερνε βασανιστικά έξω από την περιοχή μας.

Το τελικό σφύριγμα του Χρυσοστόμου που δεν τα πήγε άσχημα βρήκε όλους μας να δεχόμαστε με ανακούφιση το 0-0 αφού δεν μπορούσαμε για κάτι καλύτερο.

 

Κίτρινες: Αλωνεύτης, Ζουέλα

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Καρυπίδης, Ζουέλα, Τζιόλης, Μοράις, Χαραλαμπίδης (71 Μπεναχούρ), Μαντούκα (61 Μπουντιμίρ), Ατόρνο (75 Σολάρι), Αλωνεύτης

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!