Ομόνοια vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως θα θέλαμε αφού το γόητρο και το κίνητρο της τέταρτης νίκης επί του παραρτήματος δεν ήταν αρκετά. Οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν να έχουν το μυαλό τους αλλού και να μην θέλουν να δώσουν πολλές δυνάμεις κάτι που επηρέασε και την απόδοση τους. Ο Μαντούκα έχασε και αυτή τη φορά πέναλτι και παρόλο που η ομόνοια δεν ήταν καλύτερη έδειξε να θέλει να αποφύγει τη νέα ήττα και τα κατάφερε. Τους «βασικούς» επέλεξε να παρατάξει ο Γιοβάνοβιτς στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Αλμέιδα να είναι στην κορυφή της επίθεσης αφού δεν άλλαξε η διάταξη 4-5-1. Ρόλο οργανωτή ανέλαβε ο Μαντούκα ο οποίος είχε στα δύο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι ενώ οι Πίντο και Μοράις είχαν το γνωστό τους ρόλο λίγο στη μεσοαμυντική γραμμή.

Από την αρχή φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές μας αντιμετώπιζαν τον αγώνα ως διαδικαστικού χαρακτήρα αφού όλοι έδειχναν να περιμένουν το τελικό σφύριγμα! Παρόλα αυτά κάποιες ατομικές ενέργειες έφεραν τις προϋποθέσεις για το γκολ με μεγαλύτερη την απώλεια του πέναλτι από τον Μαντούκα. Όπως και στον προηγούμενο αγώνα με το παράρτημα ο Αλμέιδα κέρδισε πέναλτι αλλά η εκτέλεση από τον συμπατριώτη του ήταν κακή και έδωσε τη δυνατότητα στον Γέβριτς να αποκρούσει.

Η επόμενη πολύ καλή φάση ήταν και πάλι για τον ΑΠΟΕΛ όταν μετά από ωραία ενέργεια ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε απέναντι από τον Γέβριτς ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το πλασέ. Η ομόνοια αν και δεν ήταν απειλητική κατάφερε με ένα μακρινό σουτ του Αγκουιαρ στο 25 να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Η ομάδα μας δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά μετά την απρόσμενη εξέλιξη αφού ο Μαντούκα δυσκολευόταν να οργανώσει σωστά την μπάλα ενώ ο Αλμέιδα δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα από τους ακραίους επιθετικούς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μαρσίνιο να αντικαθιστά τον Μαντούκα σε μια προσπάθεια του προπονητή μας να δώσει επιπλέον ώθηση και καλύτερη λειτουργία στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι ατομικές προσπάθειες του Χαραλαμπίδη δεν ήταν αρκετές για να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα έτσι ήρθε και η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο με τον Σολάρι να περνά στη θέση του Τρισκόφσκι. Ο Αργεντινός στο ίδιο λεπτό βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Στα λεπτά που απέμειναν η φλύαρη υπεροχή της ομάδας μας δεν οδήγησε σε κάτι ουσιαστικό έτσι το τελικό σφύριγμα του Τράττου βρήκε την ομόνοια νικήτρια.

Κίτρινες: Μαντούκα, Κόντης, Μποαβεντούρα, Μαρσίνιο

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κόντης, Ζόρζ, Πίντο, Μοράις, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (46’ Μαρσίνιο), Τρισκόφσκι (67’ Σολάρι), Αλμέιδα (83’ Αλεξάνδρου)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!