Πάει για μετωπική ο Πρόδρομος

Αναφέραμε προ ημερών ότι ο κορωνοϊος είναι η καλύτερη αφορμή για να μπορέσει η ομάδα μας να αποφύγει το οικονομικό κραχ το οποίο είναι πλεόν ορατό για όλες τις ομάδες που δεν έχουν αντιληφθεί τις προεκτάδεις του κορωνοϊου. Ο Πρόδρομος Πετρίδης έκανε σημαντικές δηλώσεις σήμερα δείχνοντας τις προθέσεις του όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και την οικονομική πτυχή.

«Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά με πρώτιστο το οικονομικό. Εμείς αλλά και όλες οι ομάδες, έχουμε πάρει επιστολές και από τα τηλεοπτικά και από άλλους χορηγούς ότι προς το παρόν διακόπτονται οι χορηγίες και θα δουν τι μέλλει γενέσθαι με τις συνεργασίες μας. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό τρίμηνο οι απώλειες εσόδων που θα έχουμε είναι 1.500.000 ευρώ»

«Είναι το θέμα των ποδοσφαιριστών και το μετεγγραφικό. Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται με τον κ. Νεοφυτίδη αδιάλλακτοι και απαιτούν μέχρι το τελευταίο σεντ και λένε θα μας κάνουν ευκολίες πληρωμών αλλά δεν χαρίζουν τίποτε. Μα που ζούμε; Εδώ καταρρέουν οικονομικοί κολοσσοί των δισεκατομμυρίων ευρώ. Η British airwayς απέλυσε 35000 υπαλλήλους, στην Αμερική είχε μόνο χθες 1.000.000 απολύσεις υπαλλήλων. Θα έρθει να μου πει εμένα ο όποιος Νεοφυτίδης πως θα χειριστώ εγώ τους ποδοσφαιριστές μου;»

«Αυτού που δεν θα του αρέσει να πάει στο σπίτι του. Αν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα και πάλι θα πρέπει να μειωθούν στο 60% τα συμβόλαια που είχαμε. Οι πλουσιοπάροχες απολαβές τέρμα πλέον. Και είναι και μία στιγμή που πρέπει να βάλουμε και εμείς τάξη στα οικονομικά μας.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έθεσε και το ζήτημα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι μένουν ελεύθεροι τέλος Μαΐου: «Εγώ 31 Μαΐου έχω 14 συμβόλαια που λήγουν. Πώς θα μου παίξουν εμένα αυτοί οι παίκτες μπάλα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο; Αν δεν έρθει η FIFA να πει ότι το μετεγγραφικό πλαίσιο ανοίγει 30 Αυγούστου που θα τελειώσει η φετινή σεζόν πως μπορεί να συνεχίσουμε; Και αν το πει αυτό σας ερωτώ ποια ομάδα θα πληρώνει τους παίκτες μέχρι τις 30 Αυγούστου; Θέλουν λεφτά και τώρα, τα θέλουν και μετά. Με βάση αυτά τα δεδομένα είπαμε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την πιθανότητα διακοπής. Μετά ήρθε η UEFA και η ECA που λέει να μην διακοπούν τα πρωταθλήματα, διότι θα χάσουν χρήματα από τα τηλεοπτικά και τους χορηγούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ε, ωραία. Η UEFA πώς βοηθά τα σωματεία; Ας έρθει η UEFA να πει “μηδέν απολαβές στους παίκτες αυτή την στιγμή, όταν παίξουμε ποδόσφαιρο να πληρωθούν”».

Στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος ο Πρόδρομος Πετρίδης ανέφερε ότι κατά την άποψή του δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής. «Αρχικά να πω ότι το πρωτάθλημα το διεκδικεί ο ΑΠΟΕΛ με πολλές πιθανότητες, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες ομάδες. Αν δείτε τις επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ τα τελευταία χρόνια θα καταλάβετε. Έχουμε ποσοτικά και ποιοτικά το πληρέστερο ρόστερ και θα φανεί αυτό γιατί αν επαναρχίσουμε θα παίξουμε συνέχεια Τετάρτη – Σάββατο. Έξι βαθμοί δεν είναι τίποτε. Για μένα αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής».

Η θέση του ΑΠΟΕΛ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε περίπτωση διακοπής ποια είναι: «Ήρθε και ο φίλος μου ο Σοφοκλέους και είπε αυτό που είχα πει εγώ. Εγώ είπα να παν οι περσινοί. Και το είπα γιατί ο ΑΠΟΕΛ (27.000 βαθμοί), ο Απόλλων (12.500 βαθμοί) και η ΑΕΚ (10.000 βαθμοί) έχουν πολύ περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο απ΄ ότι η Ομόνοια (θα πάρει την βαθμολογία πενταετία της Κύπρου 5350) και Ανόρθωση (θα πάρει τη βαθμολογία πενταετία της Κύπρου 5350). Αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι άδικο για την Ομόνοια και την Ανόρθωση ας πάμε όπως είμαστε σήμερα (σ.σ. με επικύρωση της βαθμολογίας όπως είναι τώρα) και σε οποιοδήποτε περίπτωση από τα δύο σενάρια οι δύο ομάδες της πρώτης εξάδας που θα μείνουν εκτός (δηλαδή Ομόνοια – Ανόρθωση στο πρώτο σενάριο και ΑΕΛ – ΑΕΚ στο δεύτερο) να βρεθεί λύση να αποζημιωθούν οικονομικά».

Πότε θεωρείς ότι θα υπάρξει κατάληξη; Βάλατε χρονοδιάγραμμα τέλος Απριλίου; «Αν τέλος του Απρίλη η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζεται δεν θα μπορούμε να πάρουμε απόφαση να συνεχιστεί. Πότε θα ξεκινήσουμε και πότε θα τελειώσουμε. Εξαρτάται και από την UEFA τι θα πει».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X