Πόσο επιθετικογενής είναι η γνωστή τριάδα;

Μια καινοτομία που πρόσθεσε στο αγωνιστικό στυλ του ΑΠΟΕΛ ο Κετσπάγια αφορά την καθιέρωση των Μοράις, Αρτυματά και Βινίσιους ως την τριάδα που καλύπτει το κεντρικό διάδρομο της μεσαίας γραμμής. Πρόκειται γα μια διάταξη όπου οι πρώτοι δυο έχουν περισσότερο αμυντικά καθήκοντα ενώ ο Βραζιλιάνος έχει επιθετικούς προσανατολισμούς αφού καλείται να δώσει στηρίγματα στον προωθημένο επιθετικό.

Η τακτική αυτή καθώς και η επιλογή των συγκεκριμένων παικτών δούλεψε άψογα στον αγώνα με την Αελ αλλά υπήρξαν και οι αγώνες όπου εντοπίστηκαν δυσκολίες με τον τελευταίο εναντίον της Ομόνοιας να είναι ένας από αυτούς. Ο Κετσπάγια θέλοντας να αναδείξει και να διατηρήσει τον Αρτυματά στο αρχικό σχήμα, θυσιάζει παίκτες όπως τον Στίλιτς ή και τον Βάντερ οι οποίοι αποτελούν επίσης επιλογές για αυτόν που θα έχει οργανωτικά καθήκοντα.

Πρόκειται για παίκτες με σαφώς  πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και τρόπο παιχνιδιού που σε συγκεκριμένους αγώνες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο. Αυτό ήταν κάτι που είδαμε και στην πράξη όταν ο Κέτσπαγια τοποθέτησε τον Βάντερ στον κεντρικό διάδρομο στον αγώνα με το Παραλίμνι.

Ο προπονητής μας ξέρει παράλληλα και τα αρνητικά κάθε συνδυασμού αφού η γνωστή τριάδα διασφαλίζει την σωστή αλληλοκάλυψη στον άξονα όταν η ομάδα αμύνεται αλλά δημιουργούνται κενά στα άκρα αφού οι Βάντερ και Στίλιτς δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστικές βοήθειες στους ακραίους αμυντικούς.

Όλα αυτά στην πράξη θα καθορίσουν και πως θα λειτουργήσει ο Κετσπάγια ενόψει του καθοριστικού αγώνα με την Ανόρθωση…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!