Η εμπιστοσύνη και ο πρώην θεματοφύλακας

Διάβασα με προσοχή τις απόψεις του Χατζηπαύλου για το πως το κατάντημα της Τρίπολης λειτούργησε καταλυτικά στις τάξεις των οργανωμένων προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως επίσης και την take or leave it στάση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ για το θέμα της loyalty card.

Ο Χάρης ως ιστορικός ηγέτης του συνδέσμου πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει χαθεί απλά η αίγλη των οργανωμένων όπως γραφεί αλλά ότι συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο.  Η παρακαταθήκη που άφησε αποχωρώντας από την ηγεσία του Παν.συ.φι πριν δέκα και βάλε χρόνια πήγε προ καιρού στον κάλαθο των άχρηστων.

Ο σύνδεσμος σταμάτησε εδώ και χρόνια να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των καλώς νοούμενων συμφερόντων του ΑΠΟΕΛ. Οι καταλυτικές παρεμβάσεις των οργανωμένων όλο και πιο σπάνια εκφράζουν το σύνολο των οπαδών της ομάδας μας και είναι για αυτό που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για να παρεισφρήσουν στην ηγεσία του συνδέσμου άτομα που δεν έχουν ή δεν είχαν στην ατζέντα τους τον ΑΠΟΕΛ.

Το ότι μετά από χρόνια καθυστέρησης και ανοχής από όλους έχουν πλέον αναλάβει άτομα που έχουν διάθεση να πάρουν μέτρα είναι ενθαρρυντικό ΑΛΛΑ η εμπιστοσύνη έχει πλέον κλονιστεί. Πίσω από το φερόμενο take or leave it της διοίκησης Πετρίδη που δικαιολογημένα ενόχλησε κρύβεται η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους οργανωμένους.

Εδώ και χρόνια με τα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του συνδέσμου έχει αποδομηθεί η ρομαντική, αγνή και καθοδηγούμενη από ΑΠΟΕΛιστικα κίνητρα στάση των οργανωμένων. Είναι για αυτό που όλο και περισσότεροι οπαδοί μας έχουν γυρίσει την πλάτη στο σύνδεσμο και το κάλεσμα να έρθουν όλοι κοντά δεν θα βρει ουσιαστική και μαζική ανταπόκριση.

Ο Χατζηπαύλου ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε ότι ο σύνδεσμος γιγαντώθηκε όταν απέδειξε μέσα από τις δράσεις του ότι λειτουργούσε σωστά ακόμα και στις υποτιθέμενες ακραίες αντιδράσεις του. Όταν για παράδειγμα έκανε κατάληψη του Αρχαγγέλου προ 15ετίας ή κηρύσσοντας ιερό πόλεμο ενάντια στον Τριανταφυλλίδη, προχωρούσε  σε κατακριτέες θεωρητικά ενέργειες αλλά αυτές γίνονταν με τέτοια μεθοδικότητα και σωστή επιχειρηματολογία που αποδεικνύονταν ωφέλιμες.

Όλα αυτά έπαψαν να συμβαίνουν εδώ και χρόνια και είναι για αυτό που η απάντηση-απειλή IF WE GO DOWN YOU GO DOWN ΤΟΟ στο take or leave it της διοίκησης Πετρίδη είναι άστοχη και δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ.

Δείχνει επίσης έλλειψη διάθεσης για ανάληψη των τεράστιων ευθυνών που αναλογούν για το κατάντημα του συνδέσμου να θυμούνται και να εντοπίζουν τις επίσης τεράστιες ανεπάρκειες των εκάστοτε διοικήσεων της εταιρείας. Ασφαλώς και η loyalty card πάσχει από στρεβλώσεις που πρέπει να απασχολήσουν τους υπεύθυνους. Ασφαλώς και υπήρξε κακοδιαχείριση των δεκάδων εκατομμύριων ευρώ που εισπράξαμε από τις πορείες στο Champion League.

Τίποτε όμως από αυτά δεν πρέπει να δίνει άλλοθι στους συνδεσμίτες. Κανένας δεν θέλει ή και δεν μπορεί να τους ευνουχίσει ή να τους υποδουλώσει. Δεν μπορεί γιατί όταν ο σύνδεσμος είναι δυνατός κανένας δεν μπορεί να τον αγγίξει.

Το πρόβλημα που κληρονόμησε το νέο συμβούλιο του συνδέσμου είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη, όχι μόνο της διοίκησης Πετρίδη αλλά και χιλιάδων οπαδών του ΑΠΟΕΛ, προς τους οργανωμένους.

Η μοναδική ωφέλιμη προσέγγιση είναι να καθοριστούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την ελπίδα ότι το γυαλί δεν έχει ραγίσει. Αν οι δυο πλευρές αποφασίσουν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο θα υπάρξει κόστος που και πάλι θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!