Προτρέπει αναβολή

Η κατάσταση όσον αφορά την κάρτα φιλάθλου είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική αφού η πλειοψηφία των οπαδών αρνείται να προχωρήσει στην έκδοση της. Αυτό οδήγησε σήμερα τη διοίκηση Πετρίδη σε μια ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους αρμόδιους να αναβάλουν την εφαρμογή του μέτρου, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται καν για ημίμετρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Δικαιοσύνης
Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού
Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
Αγαπητοί,
Από την πρώτη φορά που συζητήθηκε το θέμα της κάρτας φιλάθλου και όλων των παραμέτρων που την διέπουν ως ΑΠΟΕΛ είχαμε τονίσει ότι όλα θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε ένα σωστό πλαίσιο και οι αποφάσεις να παρθούν μέσα από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, Πολιτείας, Νομοθετικής Εξουσίας, Αστυνομίας, Αθλητικών φορέων (ΚΟΑ-ΚΟΠ), Σωματείων και φιλάθλων. Μόνο με αυτό τον τρόπο επιδεικνύεται πραγματική βούληση για να λύσεις ένα πρόβλημα και όχι με την πολιτική του «εφαρμόζω ημίμετρα ως παρακάτω, τα οποία θα αξιολογώ και στην πορεία».
Ευτυχώς για εμάς που αποτελούμε το κυπριακό ποδόσφαιρο υπάρχει τεχνογνωσία την οποία θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Δυστυχώς ταυτόχρονα δεν δείξαμε πραγματική βούληση και θέληση για να το επιχειρήσουμε. Φθάσαμε στο σήμερα και στην υποχρεωτική επιβολή μιας ενέργειας (κάρτα φιλάθλου) η οποία πριν εφαρμοστεί καν, μπορεί άνετα κάποιος να διακρίνει τα τρωτά της σημεία, τα οποία θα αποτελέσουν και τον σημαντικότερο λόγο αποτυχίας της.
Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε πριν πάμε στην ουσία της ανοικτής αυτής επιστολής μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς ότι ως ΑΠΟΕΛ είχαμε θέσει επίσημα, ενώπιον της σύσκεψης στην οποία είχαμε καλεστεί στα γραφεία του ΚΟΑ, θέμα για αναβολή της ημερομηνίας υποχρεωτικής κατοχής της κάρτας φιλάθλου μέχρι και την έναρξη του Β Γύρου του Πρωταθλήματος Α΄Κατηγορίας 2018-2019.
Επαναφέρουμε λοιπόν ξανά αυτή την εισήγηση η οποία εδράζεται σε δύο σημαντικούς λόγους:
   1) Η κάρτα φιλάθλου με την διαδικασία που ακολουθείται αυτή την στιγμή δεν στοχεύει σε τίποτα περισσότερο από μια εικονική ταυτοποίηση. Αυτό είναι ένα ημίμετρο και τίποτα περισσότερο. Προς απόδειξη του πιο πάνω αναφέρουμε ότι αν ο οποιοσδήποτε φίλαθλος/κάτοχος κάρτας φιλάθλου προβεί σε οποιανδήποτε αντιαθλητική ενέργεια δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανένα σύστημα και κανένα μητρώο οπαδού. Το σύστημα που αυτή την στιγμή υπάρχει δεν έχει την δυνατότητα να ταυτίσει την λήψη φωτογραφίας από τις κάμερες ασφαλείας με οποιανδήποτε φωτογραφία υπάρχει μέσα στο μητρώο φιλάθλων. Ο μόνος τρόπος για να γίνει ταυτοποίηση είναι δηλαδή, ο χειριστής του μητρώου φιλάθλων να περάσει μια προς μια τις φωτογραφίες όλων όσων έχουν εγγραφεί (μέσα από έναν αριθμό δεκάδων χιλιάδων προσώπων). Ποια είναι λοιπόν η διαφορά από τα προηγούμενα μέτρα και μπήκαμε στην λογική της άμεσης εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου από την στιγμή που δεν εξυπηρετεί τον βασικό σκοπό ύπαρξης της;
   2) Μέχρι στιγμής και μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος έχουν εκδοθεί λιγότερες από 15,000 κάρτες φιλάθλου. Αριθμός που όχι μόνο δεν πλησιάζει τις προβλέψεις αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι δημιουργείται ένα μεγάλο μέτωπο αντίδρασης προς την απόφαση υποχρεωτικής κατοχής. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα των αριθμών που θα έπρεπε να υφίστανται λίγες μέρες πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, να αναφέρουμε ότι μόνο εμείς ως ΑΠΟΕΛ είχαμε εκδόσει 65,000 κάρτες Loyalty.
Με βάση τον υφιστάμενο αριθμό καρτών που έχουν εκδοθεί είναι δεδομένο ότι θα προκύψει δραματική μείωση των εισιτηρίων στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας θορυβήσει έτσι ώστε να αξιολογήσουμε πιο ορθά τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας. Αν αυτοί οι αριθμοί δεν αλλάξουν κατά πολύ και ταυτόχρονα η αποχή παγιωθεί τότε θα μιλάμε για ένα καταστροφικό κτύπημα προς το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ένα κτύπημα που πολύ πιθανόν να διαφανεί σε έκταση και στους πρώτους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των κυπριακών ομάδων αμέσως μετά τις 25/08.
Θα παρακαλούσαμε έστω και την υστάτη να αναθεωρηθεί η υποχρεωτική εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου για αυτό το εύλογο χρονικό διάστημα που εισηγούμαστε και ταυτόχρονα καλούμε όλους τους φορείς να εκμεταλλευτούν τον χρόνο και να βοηθήσουν έτσι ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν ότι το υφιστάμενο σύστημα στερείται βασικών λειτουργιών που αν παραμείνει έτσι θα αποτελέσει απλά μια τρύπα στο νερό…
Ενημερώνουμε ότι η εισήγηση μας για αναβολή της ημερομηνίας υποχρεωτικής κατοχής της κάρτας φιλάθλου, θα κατατεθεί σε λίγο, στην Γενική Συνέλευση από τον πρόεδρο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!