Real Madrid Vs ΑΠΟΕΛ 3-0

Η ομάδας μας στάθηκε επάξια και χωρίς φόβο απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάτοχο του τρόπαιου. Η ήττα ήταν αναπόφευκτη αφού η διαφορά επιπέδου ήταν ευδιάκριτη έστω και αν χρειάστηκε ένα κάλπικο πέναλτι για να έρθει το δεύτερο γκολ της Ρεάλ.

Οι παίκτες του Δώνη έδωσαν πολλές δυνάμεις και είχαν σχετικά πολύ καλή αμυντική λειτουργία έστω και αν σε πολύ μεμονωμένες φάσεις έγιναν λάθη. Όταν όμως έχει απέναντι σου τον Ρονάλτο και τους υπόλοιπους τα πληρώνεις πολύ ακριβά.

Ο αγώνας

Όπως ήταν φυσικό η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό αφού η ομάδα μας έδωσε χώρο και ουσιαστικά αμυνόταν στο δικό της μισό σε μια προσπάθεια να κλείσει τους διαδρόμους.

Η τακτική αυτή φάνηκε να αποδίδει ενώ περιστασιακά φαινόταν και η διάθεση των παικτών του Δώνη να επιτεθούν. Όταν αυτό έγινε με καλές προϋποθέσεις ήρθε το γκολ αλλά για την ομάδα τους Ζιντάν που μας τιμώρησε. Στο 12 σε μια αντεπίθεση των Ισπανών ο Μπειλ έκανε την παράλληλη μπαλιά που κατέληξε στον Ρονάλτο ο οποίος με εύκολο πλασέ έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 1-0 τόσο νωρίς έστειλε ανησυχητικά μηνύματα αλλά αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν αφού στην πορεία φάνηκε ότι η ομάδα μας διαχειρίστηκε σωστά την πίεση η οποία δεν ήταν και αφόρητη.

Στο 33 σε μια πανομοιότυπη φάση με αυτή του γκολ ο Ρονάλτο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά για καλή μας τύχη αστόχησε, έτσι καταφέραμε να πάμε με σχετική ευκολία στα αποδυτήρια με ένα καλό υπό τις περιστάσεις γκολ.

Το ζητούμενο στην επανάληψη ήταν να δοθούν περισσότερες βοήθειες στον Εμπεσίλιο αλλά πριν προλάβει να γίνει οτιδήποτε ήρθε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήταν περισσότερο προϊόν του Γάλλου διαιτητή ο οποίος ανακάλυψε χέρι σε μια απόκρουση του Λάγο.

Ο Ρονάλτο που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος έτσι στο 51 έγινε το 2-0.

Στο 60 ο Δώνης έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Φαριάς να αντικαθιστά τον Σαλάι που δεν βοήθησε καθόλου. Η κίνηση συνοδεύτηκε με το 3-0 όταν ο Ράμος βρέθηκε στην μικρή μας περιοχή και με ανάποδο έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Με το σκορ να παίρνει διαστάσεις το ζητούμενο πλέον ήταν να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση και η ψυχολογία των παικτών μας. Η Ρεάλ πάντως δεν έδειξε διάθεση να ρίξει το ρυθμό της που ήταν πιο έντονος στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 67 ο Βατερμαν απέκρουσε το πλασέ του Ρονάλτο που βρέθηκε σε θεση βολής ενώ στο 68 το νέο σουτ του Ίσκο, πέρασε μόλις έξω.

Η δεύτερη κίνηση από τον Δώνη έγινε στο 73 με τον Ζαχίντ να αντικαθιστά τον εξαιρετικό Εμπεσίλιο που έμεινε από δυνάμεις ενώ στο επόμενο λεπτό κάναμε την πρώτη μας τελική όταν ο Ντε Καμάργκο πλάσαρε έξω μετά που προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Αλωνεύτη.

Ο κύκλος των αλλαγών έκλεισε με τον Ποτέ να περνά στη θεση του Ντε Καμάργκο στο 82 με το ζητούμενο πλέον να είναι να αντέξουμε μέχρι το τέλος χωρίς να δεχτούμε άλλο γκολ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σαλάι, Εμπεσίλιο, Φαρίας

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (73΄ Ζαχίντ), Σαλάι (60΄ Φαρίας), Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο (82 Ποτέ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X