Σαλαμίνα Vs ΑΠΟΕΛ 0-4

H ομάδα μας πήρε το ζητούμενο με μια καλή υπό τις περιστάσεις εμφάνιση και έχοντας σαν πρωταγωνιστή τον Σωτήριου που πέτυχε δυο τέρματα. Η επικράτηση ίσως να ήρθε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ αφού μετά το δεύτερο η Σαλαμίνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το θετικό ντεμπούτο του Λάγο αλλά και το πρώτο γκολ του Ντε Καμάργκο που πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή αποτελούν τα πιο θετικά νέα για την ομάδα μας για ευνόητους λόγους.

Το πλανο του Κρίστιανσεν

O προπονητής μας δεν έκανε τις αλλαγές που ανέμεναν ή ήθελαν πολλοί αφού ο Μπερτόλιο έμεινε στον πάγκο ενώ οι εκτιμήσεις για rotation διαψεύστηκαν αφού οι Σωτήριου, Βινίσιους και Μιλάνοφ ήταν στον αρχικό σχήμα. Στο 4-1-4-1 ο Μοράις ήταν μπροστά από την αμυντική τετράδα η οποία περιλάμβανε τον Λάγο στο αριστερό άκρο, ο οποίος κρίθηκε έτοιμος.

Η τετράδα μπροστά από τον Μοράις ήταν οι Βινίσιους, Ορλάντο, Γιαννιώτας και Βάντερ με τον Σωτήριου στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Η Σαλαμίνα ήταν η ομάδα που μπήκε στον αγώνα πιο δυνατά και με περισσότερο ενθουσιασμό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπορέσει να κρατήσει αρκετά την μπάλα όπως επίσης και τους παίκτες μας εκτός περιοχής. Το βάρος στον οργανωτικό τομέα έπεσε στον Γιαννιώτα ενώ το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων προκαλούσε νευρικότητα στους παίκτες μας.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο ήταν το ότι οι αντεπιθέσεις της Σαλαμίνας ήταν επικίνδυνες αφού οι περισσότερες έπιαναν την άμυνα μας εκτός ισορροπίας. Παρόλα αυτά στην πρώτη καλή φάση που δημιουργήσαμε ήρθε το γκολ. Στο 27 μετά από φάουλ του Γιαννιώτα η μπαλα κατέληξε στον Σωτήριο που με γυριστό πλασέ την έστειλε στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο για τον ΑΠΟΕΛ αφού πήρε προβάδισμα στην πρώτη του αξιόλογη φάση γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρολο στη συνέχεια. Η απάντηση της Σαλαμίνας πάντως ήταν μια κλασική ευκαιρία στο 31 όταν ο Ματσι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαντερμαν αλλά ο Μιλανοφ πρόλαβε την μπαλα πριν περάσει τα δίκτυα.

Η δεύτερη στατική φάση για την ομάδα μας στο 45 έφερε την μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καρλάο έπιασε την κεφαλιά και προ της γραμμής τέρματος έδιωξε με το κεφάλι ο Τσαμπούρης.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια περίπου εικόνα με την ομάδα μας να δυσκολεύεται να λειτουργήσει σωστά στο χώρο του κέντρου γεγονός που έφερε την πρώτη κίνηση από τον Κρίστιανσεν. Αυτό έγινε στο 56 όταν ο Εφραίμ πέρασε στη θεση του Βάντερ, ενώ λίγο μετά έγινε και η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο με τον Μπερτόλιο να αντικαθιστά τον Ορλάντι.

Οι κινήσεις επέτρεψαν στην ομάδα μας να κρατήσει περισσότερο την μπαλα και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Αυτό έφερε σταδιακά το δεύτερο γκολ το οποίο ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Αυτό έγινε στο 72 όταν μετά από λάθος διώξιμο του Τσμαπούρη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σωτηρίου που έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 84 και το έβαλε ο Ντε Καμάργκο ο οποίος πέρασε στον αγώνα λίγο πριν. Στο λεπτό αυτό ο Βραζιλιάνος λειτούργησε σωστά εντός περιοχής και με πλασέ έστειλε την μάπλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το 3-0.

Ο Βραζιλιάνος έκανα για τα καλά αισθητή την παρουσία του αφού στη συνέχεια έδωσε μια άψογη ασιστ στον Εφραίμ ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 0-4.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κιτρινες: Καρλάο, Μπερτόλιο

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι (63΄ Μπερτόλιο), Γιαννιώτας, Βάντερ (56΄ Εφραίμ), Σωτηρίου (80΄ Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!