Sparta Prague Vs ΑΠΟΕΛ 2-0

Τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη έφεραν και τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμούς αγώνες και μαζί τον προβληματισμό. Μπορεί η πρώτη από τη Σάλκε να ήταν σχεδόν αναμενόμενη αλλά αυτή από την Σπάρτα ήρθε με τρόπο που επιβεβαιώνει τα αγωνιστικά προβλήματα του φετινού ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα μας σε έναν ακόμα καθοριστικό αγώνα υστέρησε σε όλους τους τομείς και παρόλο που υπήρχαν απουσίες δεν μπορούν να θεωρηθούν καλές δικαιολογίες. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα τέσσερις αγώνες αλλά ο ΑΠΟΕΛ που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ούτε στο επίπεδο των ομίλων του Europa League.

Το πλάνο του Κετσπάγια

Η απόφαση του προπονητή μας να μην μετακινήσει τον Μοράις στο κέντρο της άμυνας σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Αμορίν έφερε τον νεαρό Αναστασίου στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Καρλάο. Είχαμε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να βλέπαμε τον Πιατκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης κάτι που επιβεβαιώθηκε ενώ στηρίγματα στον Πολωνό ήταν οι Εφραίμ και Βάντερ στα δυο άκρα.

Στο κεντρικό άξονα δίπλα από τον Μοράις ήταν ο Αρτυματάς ενώ οι τέσσερις μπροστά από τον Βάτερμαν ήταν οι Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Καρλάο και Αναστασίου.

Ο αγώνας

Με την παρέλευση του πρώτου αναγνωριστικού δεκαλέπτου κατά το οποίο η ομάδα μας κατάφερε να λειτουργήσει σωστά μεσοαμυντικά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και αυτό γιατί η Σπάρτα κέρδισε με σχετική ευκολία την μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή και να πιέζει.

Οι καλές προσπάθειες των γηπεδούχων από τα άκρα δεν έφεραν την ευκαιρία για γκολ αλλά το κακό έγινε στο 24 όταν η άμυνα μας πιάστηκε εκτός θεσης. Ήταν μια φάση οπου το γέμισμα μέσα στην περιοχή βρήκε τον Καρλάο να μην κινείται σωστά και ο Λάφατα να γίνει δέκτης της μπαλας και με παράλληλη μπαλιά να δίνει την ευκαιρία στον Φατάι που ήταν μόνος να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήταν ότι χειρότερο αφού στην πρώτη επικίνδυνη φάση βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ενώ ο αποσυντονισμός ήταν τέτοιος που έφερε την Σπάρτα κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά οι παίκτες της υποδείχτηκαν σε οφσαιτ.

Με τον Μακρίδη να δυσκολεύεται αφάνταστα στα οργανωτικά του καθήκοντα και όλη την μεσαία γραμμή να μην μπορεί να κρατήσει την μπαλα, η ομάδα μας δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσίας της.

Η Σπάρτα με τον Κρέιτσι να κάνει ότι θέλει από τη δεξιά μας πλευρά μπόρεσε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της χωρίς όμως να δημιουργήσει ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.

Τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τον Κετσπάγι στην πρώτη κίνηση με τον Στίλιτς να περνά στη θεση του Βάντερ και τον Μακρίδη να μετακινείται στο δεξί άκρο.

Η προσπάθεια για ανατροπή των δεδομένων πήγε να φέρει καρπούς στο 58 αλλά ο τερματοφύλακας της Σπάρτα έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πλασε του Εφραίμ. Στην επόμενη φάση οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το νέο μας δώρο για να πετύχουν το 2-0 που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα.

Αυτό έγινε μετά από εκτέλεση κόρνερ όταν μετά από σέντρα ο Μπράμπετς εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη ολιγωρία του Μοραίς και με κίνηση προς το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το δεύτερο γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην Σπάρτα που συνέχισε να ελέγχει και να πιέζει κάτι που έφερε ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο αφού ο Στίλιτς προσπάθησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες δεν ήταν αρκετές.

Στο 67 ο προπονητής μας πέρασε στον αγώνα τον Καβενάγκι αντί του Πιατκόφσκι ο οποίος πέρασε απαρατήρητος μιας και δεν τροφοδοτήθηκε από τους υπόλοιπους. Ο Αργεντινός με τη σειρά του με επιστροφές στο κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να βοηθήσει να κρατήσουμε μπάλα και να επιτεθούμε.

Ούτε αυτό όμως είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η πιο ζωντανή και αποτελεσματική Σπάρτα εξακολούθησε να ελέγχει τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Κίτρινες: Βάντερ, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Αρτυματάς

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αναστασίου, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς, Μακρίδης (80 Χαραλαμπίδης), Εφραίμ, Βάντερ (52 Στίλιτς), Πιατκόφσκι (67 Καβενάγκι)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!