Τα “Μωρά Θαύματα” στη φανέλα μας

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ και ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ξεκινούν από σήμερα την συνεργασία τους σε ότι αφορά στην προβολή του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» στην αγωνιστική εμφάνιση της πρώτης ομάδας. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ είναι μια συνειδητή απόφαση που εστιάζεται στην προσφορά προς την κυπριακή κοινωνία στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης. Είναι μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί και από άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού οι οποίες σεβόμενες την ελάχιστη εμπορική αξία της φανέλας τους επιλέγουν να προσφέρουν το πιο εμπορικό τους κομμάτι σε ένα κοινωφελή σκοπό.

Από πλευράς του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης ανέφερε τα εξής: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια με ιδιαίτερη ικανοποίηση αφού έχει επιλεχθεί ένας Σύνδεσμος που είναι αμιγώς κυπριακός. Το έργο του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό όμως είναι τόσο σημαντικό που πρέπει όλη η κυπριακή κοινωνία να το υποστηρίξει. Από την στιγμή που εμείς ως ΑΠΟΕΛ μπορούμε να προσφέρουμε στην προβολή του αλλά και με κάποιες ενέργειες, να το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή μας την απόφαση.»

Από πλευράς του «Μωρά Θαύματα» μίλησε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέλλα Κυριακίδου αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην ΜΕΝΝΠ νοσηλεύονται πρόωρα μωρά από 23 εβδομάδων, με βάρος γέννησης 400 γραμμάτια και τελειωμένα μωρά τα οποία αντιμετωπίζουν χειρουργικά ή άλλα προβλήματα (καρδιοπάθεια, περιγεννητική ασφυξία κ.ά). Βάσει όλων των πιο πάνω δεδομένων οι ανάγκες για την Κύπρο είναι 36 θέσεις εντατικής νοσηλείας – ενώ διαθέσιμες υπάρχουν μόνο 26. Σήμερα η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ αγκαλιάζει την προσπάθειά μας και γίνεται μέλος της οικογένειας των Μωρών Θαυμάτων. Φορώντας τις φανέλες με το λογότυπο των Μωρών Θαυμάτων μαζί ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για το πρόβλημα και τις προκλήσεις της προωρότητας για την ανάγκη να κτίσουμε μια μονάδα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για να δώσουμε μαζί με τα μικρά μας νεογνά αυτήν τη μάχη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και την Μαριάννα Φλωρίδου Νικολάου που σχεδίασε το λογότυπο και όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε.

Ομιλία Πρόδρομου Πετρίδη Προέδρου Δ.Σ εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην σημερινή Διάσκεψη Τύπου για τη έναρξη της συνεργασίας μας με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα». Το λογότυπο του οποίου θα βρίσκεται από τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας και για την συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στο μπροστινό μέρος των αγωνιστικών μας εμφανίσεων.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια με ιδιαίτερη ικανοποίηση αφού έχει επιλεχθεί ένας Σύνδεσμος που είναι αμιγώς κυπριακός. Το έργο του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό όμως είναι τόσο σημαντικό που πρέπει όλη η κυπριακή κοινωνία καταρχήν να το πληροφορηθεί και στην συνέχεια να το υποστηρίξει.

Από την στιγμή που εμείς ως ΑΠΟΕΛ μπορούμε να προσφέρουμε στην προβολή του αλλά και με κάποιες άλλες ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» είμαστε βέβαιοι ότι το έργο του Συνδέσμου θα γίνει ευρέως γνωστό. Κυρίως όμως θα πρέπει όλος ο κόσμος να βοηθήσει έτσι ώστε η προσπάθεια να είναι συνολική και πολύπλευρη και να ενισχύσουμε το έργο των εθελοντών αλλά και των νοσηλευτών που βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τα πρόωρα νεογνά.

Θέλω εδώ να αναφέρω τα εξής. Ως ΑΠΟΕΛ με συνειδητή επιλογή έχουμε αρχίσει να υποστηρίζουμε την Μονάδα από πέρσι με την δωρεά ενός εξειδικευμένου μηχανήματος. Με την απόφαση μας αυτή για τοποθέτηση του λογοτύπου στις φανέλες της ομάδας, θα κλιμακώσουμε ακόμα περισσότερο τις ενέργειες μας.

Θέλω να ενημερώσω την κ. Κυριακίδου και τις εθελόντριες μέλη του Συνδέσμου ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην παραγγελία 3 εξειδικευμένων monitors, ενός διπλού και δύο μονών αξίας €6,000 τα οποία θα ενισχύσουν το έργο των νοσηλευτών για υποστήριξη των πρόωρων νεογνών.

Επίσης η ΚΟΠ έχει αποφασίσει όπως το παράβολο που χρεώνεται το σωματείο για τοποθέτηση λογοτύπου στην φανέλα, να πάει ως δωρεά στον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα». Για αυτό και θα σας παραδοθεί από την ΚΟΠ επιταγή ύψους €890.

Η εταιρεία ALECO PRINT LTD που είναι ο συνεργάτης μας στην εκτύπωση λογοτύπων στις φανέλες θα παραχωρήσει μέρος των εσόδων της ως εισφορά στον σύνδεσμο.

Θέλω επίσης να πληροφορήσω τον κόσμο ότι όποιος επιθυμεί να περάσει από το Orange Shop και να προσθέσει το λογότυπο του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» στην φανέλα που έχει ήδη αγοράσει, το αντίτιμο των €5 θα πηγαίνει ως εισφορά στο ταμείο του Συνδέσμου και θα του παραδίδεται σχετική απόδειξη.

Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον σύνδεσμο και σε άλλες ενέργειες για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του έργου που επιτελείται.

Θέλω τελειώνοντας να καλέσω όλους τους ΑΠΟΕΛίστες αλλά και ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία να δείξουν την ευαισθησία που μας διακρίνει ως λαό και να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να βοηθήσουμε αυτό τον ευγενή σκοπό.

Ομιλία Στέλλας Κυριακίδου Προέδρου Δ.Σ Συνδέσμου Μωρά Θαύματα

Όταν ένα μωρό γεννηθεί πρόωρα, η οικογένεια αντιμετωπίζει έναν καινούργιο, άγνωστο και γεμάτο άγχος κόσμο.

Συχνά, στις περιπτώσεις προωρότητας, οι γονείς βλέπουν το μωρό τους για μια στιγμή μόνο πριν νοσηλευτεί στον Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Αντί να πάρουν στο σπίτι τους ένα υγιές νεογέννητο, οι γονείς περνούν ώρες στο νοσοκομείο συζητώντας με ειδικούς, προσπαθώντας να εξοικειωθούν με το περιβάλλον των μηχανημάτων, με την ιατρική ορολογία που φοβίζει.
Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο χάνουν τη ζωή τους. Πολλοί δεν γνωρίζουν για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πρόωρο όλη του τη ζωή.

Για μας τους γονείς, τις οικογένειες αυτών των Μωρών Θαυμάτων που δίνουν τη δικιά τους μάχη για τη ζωή χέρι – χέρι με τις οικογένειές τους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οφείλουμε να τους δώσουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Για μας η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα Μωρά Θαύματα και για την ανάγκη ενίσχυσης αλλά και ανέγερσης νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, είναι μια υπόσχεση που δώσαμε ο καθένας και η καθεμιά στο δικό μας Μωρό Θαύμα.
Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που πρωταρχικό στόχο έχει τη δημιουργία Νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Προώρων (ΜΕΝΝΠ) στον χώρο του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και τη στήριξη της υφιστάμενη Μονάδας.

Η Μονάδα Εντατικής Νεογνών και Προώρων (ΜΕΝΝΠ) είναι το κέντρο αναφοράς για όλη την Κύπρο, τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, τις Αγγλικές Βάσεις και τα κατεχόμενα. Βάσει των διεθνών στατιστικών δεδομένων για κάθε 8.000 – 10.000 γεννήσεις χρειάζεται η λειτουργία μιας εξειδικευμένης ΜΕΝΝΠ. Η Μονάδα πρέπει να πλαισιώνεται από πολλές άλλες παιδιατρικές ειδικότητες, ενώ πρέπει να νοσηλεύει ικανοποιητικό αριθμό περιστατικών ώστε να υπάρχει εξειδίκευση, εμπειρία και αξιοποίηση της υποδομής.

Στην Κύπρο υπάρχουν 8 – 10.000 γεννήσεις τον χρόνο. Η ΜΕΝΝΠ λειτούργησε στο χώρο του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία το 1985. Λειτούργησε για 18 θέσεις εντατικής νοσηλείας με σύνολο θέσεων εντατικής και ενδιάμεσης νοσηλείας έγιναν 28, ακολούθως αυξήθηκαν στις 38 και μετά στις 48 θέσεις (θέση είναι ο χώρος που χρειάζεται η κάθε θερμοκοιτίδα με όλες τις εγκαταστάσεις). Η κίνηση της ΜΕΝΝΠ και οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να υπάρχει 150% πληρότητας συνεχώς.

Στην ΜΕΝΝΠ νοσηλεύονται πρόωρα μωρά από 23 εβδομάδων, με βάρος γέννησης 400 γραμμάτια και τελειωμένα μωρά τα οποία αντιμετωπίζουν χειρουργικά ή άλλα προβλήματα (καρδιοπάθεια, περιγεννητική ασφυξία κ.ά). Βάσει όλων των πιο πάνω δεδομένων οι ανάγκες για την Κύπρο είναι 36 θέσεις εντατικής νοσηλείας – ενώ διαθέσιμες υπάρχουν μόνο 26.

Σήμερα η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ αγκαλιάζει την προσπάθειά μας γίνοντας μέλος της οικογένειας των Μωρών Θαυμάτων. Φορώντας τις φανέλες με το λογότυπο των Μωρών Θαυμάτων μαζί ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για το πρόβλημα και τις προκλήσεις της προωρότητας για την ανάγκη να κτίσουμε μια μονάδα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για να δώσουμε μαζί με τα μικρά μας νεογνά αυτήν τη μάχη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και την Μαριάννα Φλωρίδου Νικολάου που σχεδίασε το λογότυπο και όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!