To κακό έγινε

Κύριε Πετρίδη,

Θα ήθελα να σχολιάσω την πρόσφατη τοποθέτηση σας σχετικά με την ‘πρόοδο’ του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΠΟΕΛ και να κάνω την δική μου κριτική.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Είναι αλήθεια πως η αναβάθμιση του ιατρικού επιτελείου κρίνετε σωστή και με αφήνει μέχρι στιγμής ικανοποιημένο.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω και την ικανοποίησή μου για την εξεύρεση χορηγών. Όμως επειδή δεν μπορώ να μην είμαι καχύποπτος, ελπίζω και εύχομαι τα λεφτά που έρχονται από τις χορηγίες να αξιοποιηθούν σωστά σε επενδύσεις που θα απαλλάξουν τον ΑΠΟΕΛ από την ανάγκη για χορηγούς, και να κάνει τους χορηγούς να έχουν την ανάγκη του ΑΠΟΕΛ.

Όσον αφορά τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες της Κύπρου, δεν μπορώ να μην εκφράσω την καχυποψία μου προς τον στόχο αυτών των κινήσεων. Εύχομαι ο στόχος να είναι πραγματικά η βελτίωση τους μέσω λεπτών συμμετοχής και όχι η εκμετάλλευση τους για να δημιουργηθούν ‘στρατιγηκές σχέσεις’ με άλλες ομάδες της Κύπρου που στο τέλος θα οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ σε πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο (όπως συμβαίνει στην Ελλάδα).

Για τον οικονομικό τομέα έχω πολλά να πω. Κάθε καλοκαίρι ακούμε για μείωση μισθών και σταδιακή μείωση του προϋπολογισμού, μέχρι να ανακοινωθεί η τελευταία μεταγραφή (που είναι μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λίγκ) των 600.000. Πώς γίνεται να μειωθεί ο προϋπολογισμός με παίκτες πρωτοκλασάτους που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα; Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται την βοήθεια παίκτη των 600.000 για να πάρει το πρωτάθλημα τη στιγμή που ο προϋπολογισμός είναι ο διπλάσιος απο τον δεύτερο.

Επίσης η γελοία στρατηγική του ενός χρόνου συμβολαίων χειροτερεύει την οικονομική κατάσταση της ομάδας αλλα και την αγωνιστική, αφού οι προσθαφαιρέσεις προπονητών προνοούν και προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να έχουν και συμβόλαιο με αποτέλεσμα να δίνονται τρελά ποσά στις αποζημιώσεις. Όσο και να λέτε πως οι όροι είναι πάντα υπέρ μας, εγώ προσωπικά θεωρώ τον ΑΠΟΕΛ ζημιωμένο απο τη στιγμή που ξοδεύνται λεφτά.

Επίσης η απουσία μακροχρόνιου πλάνου απο την νυν διοίκηση του ΑΠΟΕΛ κατάντησε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει αργά και σταθερά βήματα προς τα πίσω από την μέρα που εσείς είστε πρόεδρος. Δυστυχώς για τον ΑΠΟΕΛ, αναλάβατε την προεδρία σε μια περίοδο που η εταιρεία ήταν οικονομικά δυνατή μετά το κούρεμα (την ίδια ώρα που οι συνδιεκδηκητές ήταν πτωχευμένεοι) και βρήκατε στην πάντα 35.000 βαθμούς στην ευρώπη.

Δυστυχώς κύριε Πετρίδη τα πρωταθλήματα για τα οποία υπερηφανεύεστε ήρθαν όχι γιατί είμαστε οι καλύτεροι, αλλα επειδή οι άλλες ομάδες ήταν φανερά επηρεασμένες από την οικονομική κρίση και δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν την ομάδα μας που θα έπρεπε να κερδίζει το πρωτάθλημα απο το πάσχα. Δυστυχώς κύριε Πετρίδη η γλύκα των ‘επιτυχιών’ μας έριξε στάχτη στα μάτια αφού κάθε χρόνο, αν και δεν το αξίζαμε κτυπούσαμε την πόρτα των ομίλων του τσάμπιονς λίγκ, όχι γιατι ήμασταν καλύτεροι, αλλά επειδή μας έκαναν δώρο τις προκρίσεις στα play-off οι ομάδες που ήταν ‘πιο αδύνατες’ απο εμάς λόγω των βαθμών που συλλεχτήκαν το 2012. Αυτή είναι και η αιτία που η ομάδα ακόμη δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Θα ήθελα κύριε Πετρίδη να μας πεις πότε η ομάδα μας θα ξαναπαίξει σε ομίλους ευρωπαικών διοργανώσεων αν λάβουμε υπόψη την υφιστάμενη διαχείριση σου και τους 17.000 βαθμούς πλέον.

Κλείνωντας θα ήθελα να πω πως ο κάθε Αποελίστας ονειρεύεται την παντοκρατορία, αλλά θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο και να τoυ αρέσει εκείνο που βλέπει. Ο Αποελίστας θέλει να γίνει Ολυμπιακός, αλλά με τον σωστό τρόπο, όχι το παρασκήνιο. Επίσης, ο κόσμος χρειάζεται ένα πρόεδρο δυναμικό, που θα στηρίξει το πλάνο που ο προπονητής του παρουσιάζει πριν την πρόσληψη του. Αλλά πιο πλάνο μπορεί να επιτευχθεί σε 12 μήνες;

Επίσης ένοχος είναι και ο κόσμος που νομίζει οτι ο ΑΠΟΕΛ ξέφυγε απο την κυπριακή πραγματικότητα. Κύριοι, ο ΑΠΟΕΛ παpαμένει να είναι μια κυπριακή ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κύπρου. Κανένας ποδοσφαιριστής με καλό βιογραφικό δεν έχει στις προτεραιότητες του την Κύπρο. Ψάξατε όμως κύριε Πετρίδη για παίκτες 22-23 χρόνων που είναι άγνωστοι σε εμάς αλλά μπορούν να μετατραπούν σε παιχταράδες; Αφού δεν έχετε το ταλεντο εξεύρεσης ποδοσφαιριστών, γιατί δεν επενδύετε σε κάποιον σκάoυτερ που ξέρει να νάναι τη δουλειά του;

Κύριε Πετρίδη το κακό έχει ήδη γίνει. Του χρόνου θα παρουσιαστούν όλα τα προβλήματα τα οποία εσείς δημιουργήσατε αυτά τα 4 χρόνια. Η συμβουλή μου είναι η φύγε τώρα για να μπορέσει κάποιος άλλος πιο ικανός να τα διορθώσει ώσπου είναι νωρίς, ή βάλε μυαλό και μείνε εσύ να τα διορθώσεις.

A.K.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!