Βασικότατος

Σε μια ανάλυση των στατιστικών του νέου αποκτήματος μας Ούρος Μάτιτς κάποιος μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι ο Μάτιτς στην Αούστρια Βιέννης ήταν βασικότατος και σε μεγάλο βαθμό αναγκαίος.

Ο Σέρβος ήταν δεύτερος στην ομάδα του σε λεπτά συμμετοχής και 27ος από όλους τους παίκτες του πρωταθλήματος στης Αυστρίας. Συνολικά αγωνίστηκε 2934 λεπτά που αν ήταν με αυτά στην ομάδα μας θα ερχόταν τέταρτος πίσω από τον Μοράις, Βούρο και Σόουζα. Οι δικοί μας όμως είχαν και τα λεπτά της ευρώπης που αυτός δεν είχε, και σε εκείνη την περίπτωση θα ήταν πιο ψηλά τους. Κάπως έτσι εξηγείται και το τεράστιο ποσοστό του συμμετοχής (89%).

Πέρσι σκόραρε 6 τέρματα και έδωσε 5 ασίστς. Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά είναι σωστό να ξέρουμε ότι η Αούστρια τερμάτησε στην 4η θέση με σχεδόν τους μισούς βαθμούς από την πρωταθλήτρια Salzburg (52-27). Ο συντελεστής τερμάτων της πρώην του ομάδας ήταν  αρνητικός αφού σκόραρε 45 γκολ και δέχθηκε 48. Από τα 45 ο Μάτιτς είχε συμμετοχή στα 10 (5 γκολ, 5 ασίστς).

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!