Υπεραμύνθηκε των επιλογών του

Δεν άντεξε την πίεση και το αποτέλεσμα ο προπονητής μας. Ο Ντολ δυσανασχέτησε έντονα όταν ένας αθλητικογράφος τόλμησε να τον ρωτήσει κατά πόσο η τακτική του με το 3-5-2 επηρέασε την ομάδα.

Η σχετική τοποθέτηση …

“Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε να κάνει με το σύστημα. Πρώτο σημείο γιατί όλοι στην Κύπρο ασχολούνται με το σύστημα. Είναι εντελώς λάθος αυτό. Γιατί όταν μπαίνεις και παίζεις όπως παίξαμε χωρίς ταχύτητα, χωρίς πάθος, με μακρινές μπαλιές… Ποτέ δεν κάναμε προπόνηση αυτή τη βδομάδα στις μακρινές μπαλιές! Αυτά δεν έχουν καθόλου με το σύστημα, πραγματικά! Δεν είναι επειδή παίζαμε με τρεις αμυντικούς. Κάναμε τόσα πολλά λάθη. Αν δεν το βλέπετε αυτό, τότε δεν καταλαβαίνεται καθόλου από ποδόσφαιρο, λυπάμαι! Τόσο συχνά ακούω σύστημα και σύστημα και σύστημα. Αν παίζεις με τέσσερις ή με τρεις πίσω, πρέπει να κρατάς τη μπάλα. Αυτό δεν ήταν επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο! Παρακαλώ σταματήστε αυτό το θέμα με το σύστημα γιατί τρελαίνομαι, πραγματικά!. Χάναμε τις μπαλιές, ήμασταν αργοί. Αυτό δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Παρακαλώ σταματήστε με αυτό, δεν είναι σωστό! Πρώτος θα μπορούσα να πω για το σύστημα εγώ αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα”.

Χθες είπατε πως το ΑΠΟΕΛ δεν είναι Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ αλλά απόψε δεν ήταν ούτε καν ΑΠΟΕΛ… “Όλοι μου έλεγαν πριν ότι είμαστε το φαβορί. Αλλά πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είσαι συγκεντρωμένος. Δεν έχει σχέση αν ο αντίπαλος ήταν από το Λουξεμβούργο. Προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάναμε μια φανταστική βδομάδα προπονήσεων γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος. Χάναμε μονομαχίες, δεν κάναμε καθόλου καλή εμφάνιση. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το σύστημα όμως η ανατροπή δεν ήρθε επειδή αλλάξαμε το σύστημα. Είχαμε καλύτερο ρυθμό και ήμασταν πιο γενναίοι στο παιχνίδι μας γι’ αυτό κάναμε την ανατροπή”.

“Στο δεύτερο ημίχρονο σε 4 λεπτά αλλάξαμε το παιχνίδι και εκεί έπρεπε να παίξουμε με πιο καθαρό μυαλό. Tα παιδιά πρέπει να μάθουν από αυτές τις καταστάσεις. Δεν ήταν ανάγκη να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεχθήκαμε τέσσερα γκολ, είναι απίστευτο… Πραγματικά ήταν μια κακή στιγμή. Είχαμε μόνο 20 καλά λεπτά στο παιχνίδι, τα υπόλοιπα δεν είναι αποδεκτή η εμφάνιση”.

“Δεν είναι θέμα κινήτρου. Είναι θέμα πολλών εύκολων λαθών. Πολλών τεχνικών λαθών και πολλών χαμένων μονομαχιών”.

Επόμενο παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Υπάρχει η πιθανότητα να ανατραπεί η κατάσταση; “Δεν θα είμαστε το φαβορί φυσικά στην Σεβίλλη. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη και να είμαστε πιο ψύχραιμοι. Σήμερα χάσαμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πάμε στην Σεβίλλη να πάρουμε πίσω τους 3 βαθμούς. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε βαθμούς άσχετα με το που παίζουμε αλλά σήμερα χάθηκαν 3 βαθμοί και είναι απογοητευτικό”.

Ήταν λάθος ο τρόπος που αναλύσατε το παιχνίδι; Περιμένατε ότι η Ντούντελανζ θα παίξει πίσω; “Όχι γιατί ποτέ δεν παίζουν πίσω. Έτσι παίζουν. Δεν έχει να κάνει με το πως παίζει η Ντούντελανζ. Ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτούς. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αποδεκτό το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Είδα τα παιδιά σε πολύ καλή φόρμα τις προηγούμενες βδομάδες. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για όλους. Αν κάποιος θέλει να μου δώσει την ευθύνη λόγω συστήματος, ας το κάνει. Πάντα προστατεύω τους παίκτες μου. Ξέρω γιατί χάσαμε. Είδα τους παίκτες, είναι απογοητευμένοι. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Επίσης πρέπει να πω ότι ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, μας βοήθησε να κάνουμε την ανατροπή. Αλλά ήταν πολύ εύκολος ο τρόπος που χάσαμε το προβάδισμα. Να είσαι μπροστά με 3-2 και να χάνεις…”.

Μήπως και εσείς ο ίδιος κάνατε λάθος και υποτιμήσατε τον αντίπαλο; Για παράδειγμα αφήσατε τον Τάμαρι εκτός και τον χρησιμοποιήσατε στο 2ο ημίχρονο… “Είμαι ο μόνος που ξέρει σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίκτης και δεν είναι κάτι που θα συζητήσω εδώ μαζί σας. Βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση την κατάσταση. Ο λόγος είναι επειδή ο Τάμαρι ήταν κουρασμένος μετά που ήρθε από την Εθνική. Τον είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο πόσο καταπληκτικός παίκτης ήταν. Μην αρχίσετε να μου λέτε ποιος παίκτης ήταν μέσα και ποιος έξω. Είναι αποφάσεις του προπονητή, πρέπει να δείχνετε σεβασμό. Δεν είμαι εδώ για να σας εξηγώ πάντα γιατί ο κάθε παίκτης ήταν μέσα ή έξω. Μην το αρχίζετε αυτό… Πρέπει να δέχεστε τις αποφάσεις”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΩΝΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!