Ίσως να υπερβάλουμε;

Χωρίς αμφιβολία η ομάδα που απολαμβάνει φέτος την μεγαλύτερη εύνοια από τη διαιτησία είναι η Ανόρθωση. Είναι για αυτό που απόλυτα δικαιολογημένα οι άνθρωποι της αγχώθηκαν για την άδικη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε με την Άχνα ο Λαβόρδε. Αλλιώς τους έμαθαν.. Δεν θα ασχοληθούμε όμως με μεμονωμένες φάσεις αλλά με την ουσία του θέματος και την στάση που τηρεί η διοίκηση Ερωτοκρίτου.   Είναι δεδομένο ότι κάποιοι αξιωματούχοι στην ομοσπονδία ευνοούν την επιστροφή της Ανόρθωσης στην κορυφή. Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί και όπως σε κάθε περίπτωση σχετίζονται με συμπάθειες, επιχειρηματικά, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου φαίνεται ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μέτωπο που λειτουργεί υπέρ της τόσο εντός της ΚΟΠ όσο και ανάμεσα στους διαιτητές. Σε αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Κάκος και Σάντης, οι οποίοι όμως από μόνοι τους δεν αρκούν.

Η Ανόρθωση πήρε στις πρώτες αγωνιστικές κάποια ευνοϊκά σφυρίγματα που τις έφεραν βαθμούς κάτι που δεν έχει συμβεί σε αντίστοιχο βαθμό με την ομάδα μας. Φυσιολογικά οι οπαδοί μας κάνουν την σύγκριση,  ανησυχούν, αγχώνονται και κάποτε παρεκτρέπονται (στον αγώνα με την Αεκ).

Ίσως όμως να υπάρχει δόση υπερβολής για τη δύναμη και επιρροή που νομίζουμε ότι έχει η Ανόρθωση στο παρασκήνιο;

Η όποια δυναμική δημιουργήθηκε υπέρ της Ανόρθωσης είναι διαχειρίσιμη και ανατρέψιμη φτάνει να υπάρχει πλάνο από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Οι δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλάνο και πως τελεί υπό καθεστώς αμηχανίας.

Δηλώσεις όπως το «κάποιοι βιάζονται για απονομή» κάνουν κακό παρά καλό αφού στέλλουν το μήνυμα ότι η Ανόρθωση είναι ο δυνατός παίκτης στο παρασκήνιο ο οποίος θα φροντίσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του επίσημου ΑΠΟΕΛ στέλλουν όλα τα λανθασμένα μηνύματα στα κέντρα αποφάσεων.

Χρειάζεται τεράστια προσοχή και επανακαθορισμός της τακτικής που ακολουθεί ο Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες του. Οι δηλώσεις του Χατζηλιασή μετά από κάθε αγώνα δεν εξυπηρετούν τίποτα παρά να παρηγορούν προσωρινά κάποιους οπαδούς μας.

Δεν πρέπει να γιγαντώσουμε το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί για να καλύψουμε τις δικές μας χτυπητές αδυναμίες. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά δεν είναι αργά για τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να ηγηθεί μιας συλλογικής προσπάθειας για ανατροπή του σημερινού σκηνικού. Συλλογικής γιατί ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του Ερωτοκρίτου έχουν συνειδητοποιήσει ότι από μόνος του δυσκολεύεται αφάνταστα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!