Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Τα τραγικά αμυντικά λάθη έκαναν την εμφάνιση τους σε έναν ακόμα με αποτέλεσμα να έρθει η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε ανέτοιμος και κατώτερος των προσδοκιών αφού η γενική του εικόνα ήταν απογοητευτική. Οι επιλογές του Σέρτζιο, το αγωνιστικό πλάνο και η απόδοση της ομάδας ήταν τέτοια που το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Οι κλασσικές ευκαιρίες που χάθηκαν στα τελευταία λεπτά δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν αφού η εικόνα που εκπέμπει εδώ και καιρό η ομάδα είναι ανησυχητική. Ο Σέρτζιο επιβεβαίωσε τη φήμη που τον θέλει να επιφυλάσσει εκπλήξεις αφού έμειναν στον πάγκο οι Γκονσάλβες και Αλωνεύτης. Το γνωστό πλέον 4-1-4-1 είχε τους Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα και τον Σιέρινταν στην κορυφή της επίθεσης. Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα ενώ λίγο πιο μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Μοραις. Βινίσιους και Γκόμες ήταν οι δυο που ανέλαβαν ρόλο συνδετικού κρίκου στον κεντρικό άξονα.

Η ομάδα μας ήταν αυτή που φάνηκε να ξεκινά τον αγώνα πιο καλά ενώ ήταν αυτή που μόλις στο 2 έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ του Χαραλαμπίδη πέρασε μόλις έξω. Η Αελ απάντησε άμεσα χάνοντας τη δική της καλή ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα στέλλοντας το μήνυμα ότι δεν πρέπει να επιβάλλεσαι προκειμένου να σκοράρεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 11 όταν η άμυνα μας έκανε δώρο στους γηπεδούχους ένα γκολ. Μετά από εκτέλεση φαουλ του Εντμαρ οι αμυντικοί και ο Πάρντο κοιμήθηκαν και ο Ουόν με μια εύκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ έδωσε στην Αελ το απρόσμενο προβάδισμα ενώ η μετά το αρχικό σοκ κατάφερε να επανακτήσει την εδαφική υπεροχή. Η κατοχή της μπάλας ήταν ανούσια αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με τις σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Σιέρινταν ήταν ξεκομμένος ενώ οι πρωτοβουλίες του Γκόμες δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με την ομάδα μας να δυσκολεύεται αφάνταστα να οργανωθεί σωστά ο Σέρτζιο άρχισε κάνει σκέψεις για αλλαγές τις οποίες φρέναρε το σβήσιμο των προβολέων στο 31. Η επανέναρξη του αγώνα έφερε ακόμα ένα πιο ισχυρό σοκ για την ομάδα. Μια νεα ολιγωρία της αμυντικής μας γραμμής έδωσε στο 38 την ευκαιρία στον Ορλάντο Σα να πλασάρει τον Πάρντο και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Το 2-0 έστειλε ακόμα πιο ανησυχητικά μηνύματα αφού η ομάδα μας έδειχνε σε ακόμα έναν αγώνα ανέτοιμη.

Η τραγική εικόνα έφερε δυο αλλαγές με τους Γκονσαλβες και Αλωνεύτη να αντικαθιστούν τους Βινίσιους και Αλεξάνδρου. Η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να κάνουμε φάση μετά από οργανωμένη προσπάθεια. Η απογοήτευση και ο αποσυντονισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας μας οπότε ούτε τα λεπτά της καθυστέρησης ήταν αρκετά για να αλλάξει κάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να δείχνει διάθεση να παλέψει και να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες της. Η θετική αύρα ήταν αρκετή για να φέρει στο 56 την μείωση του σκορ όταν ο Γκονσάλβες από πολύ καλή θέση πλάσαε και η προσπάθεια απόκρουσης του Γκαούτσο είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Το αυτογκολ έστειλε το μήνυμα ότι θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Σέρτζιο στο 70 έκανε την τελευταία κίνηση από τον πάγκο βάζοντας στον αγώνα τον Μπούντιμιρ στη θέση του Σιέρινταν.

Οι συχνές διακοπές και η ξεκάθαρη προσπάθεια της Αελ να μην παιχτεί αγώνας στα τελευταία λεπτά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό γεγονός που έφερε εκνευρισμό στους παίκτες μας. Η ευκαιρία του Αμορίν στο 84 αλλά και αυτή του Μπούντιμιρ στις καθυστερήσεις ήταν κλασσικές και επιβεβαίωσαν ότι μας στα πολλά μας λείπει και το εύκολο γκολ.

Κίτρινες: Ολιβειρα, Κριστιάν

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Κρίστιαν, Μοράις, Βινίσιους (48 Γκονσαλβες), Γκόμες, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (48 Αλωνευτης) , Σιέρινταν (68 Μπουντιμίρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!