Αεκ vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Ένας τραγικός ΑΠΟΕΛ έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα αφού με την απόδοση του και το ισόπαλο αποτέλεσμα έδειξε να μην μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει για να ανακάμψει. Τα εξωφρενικά αμυντικά λάθη και η γενικότερη προβληματική εικόνα αφήνουν εκτεθειμένο τον Δώνη αλλά και της ομάδα στο σύνολο της. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε ανέτοιμη από κάθε άποψη και το γεγονός ότι ήρθαμε ισοπαλία εστιάζεται στις σωτήριες αποκρούσεις του Πάρντο. Ο Δώνης ξάφνιασε με τις επιλογές του όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού οι Μαντούκα και Αλωνεύτης έμειναν στον πάγκο με τον τελευταίο να νιώθει μικροενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Σαντίν πήρε θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης ενώ η διάταξη 4-3-3 είχε τους Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμή. Οι τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μοράις, Αρτυματάς και Βινίσιους ενώ λίγο πιο πίσω η γνωστή αμυντική τετράδα.

Ο αγώνας από την αρχή είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη και τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η αμυντικογενής τακτική της Αεκ και το ασφυκτικό πρέσιγκ έκαναν εξαιρετικά δύσκολη την ανάπτυξη για την ομάδα μας, γεγονός που δεν επέτρεπε να γίνουμε απειλητικοί. Παρόλα αυτά ήμασταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία όταν στο 12 ο Αλεξάνδρου βρέθηκε απέναντι από τον Νέγκρι αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Ξεκάθαρη ευκαιρία ήταν και αυτή στο 25 όταν μετά από κόρνερ η κεφαλιά του Ολιβέιρα από εξαιρετική θέση ήταν άστοχ

Με το πέρασμα του χρόνου η Αεκ ισορρόπησε και άρχισε να γίνεται επικίνδυνη εκμεταλλευόμενη την προβληματική αμυντική λειτουργία της ομάδας μας. Στο 28 έγινε η ζημιά όταν ο Αμορίν με μια απερίσκεπτη ενέργεια του ανέτρεψε τον Τόμας και ο Νικολαϊδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πάρντο απέκρουσε ασταθώς και στην επιστροφή ο Τόμας που εκτέλεσε αρχικά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το σοκ του 1-0 ξεπεράστηκε άμεσα αφού στην επόμενη φάση ισοφαρίσαμε όταν ο Σέρτζιο έδωσε πάσα στον Χαραλαμπίδη ο οποίος με πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι. Το γκολ δεν ήταν αρκετό για να διορθώσει την άμυνα μας που έμπαζε από παντού έτσι ήταν η Αεκ αυτή που συνέχισε να απειλεί και να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 33 και στη συνέχεια στο 42 ο Πάρντο έσωσε την ομάδα μας αποκρούοντας τα σουτ των Μυτίδη και Παύλου αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή από πλευράς Δώνη σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς έχοντα. Ο Μαντούκα πέρασε στη θέση του Βινίσιους με τη διάταξη να αλλάζει σε 4-4-2 παίρνοντας θέση δίπλα από τον Σαντίν.

Η Αεκ συνέχισε από εκεί που έμεινε αφού ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έφτανε με τρομερή ευκολία σε θέση βολής. Η προβληματική κατάσταση και οι ευκαιρίες των γηπεδούχων ανάγκασαν τον Δώνη να προχωρήσει στο 57 στη δεύτερη αλλαγή με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Πιπίνη και τον Αλεξάνδρου να γίνεται τριάρι.

Στο 60 η Αεκ έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν ο Μυτίδης νίκησε και τον Πάρντο αλλά ο Αμορίν απέκρουσε την μπάλα πριν αυτή περάσει στα δίκτυα. Η απάντηση μας ήταν άμεση με μια ευκαιρία του Σαντίν που βρήκε σε ετοιμότητα τον Νέγκρι ενώ στην επόμενη φάση ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Πιντάδο.

Η είσοδος του Σιέρινταν στο 70 στη θέση του Σαντίν ήταν η τελευταία κίνηση σε μια προσπάθεια να ανατραπούν τα εις βάρος μας δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ιρλανδός στο 77 έπιασε δυνατό σουτ το οποίο όμως αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Η αντίδραση της Αεκ ήταν ένα δοκάρι από πλασέ τον Νεκτάριου!

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι αφού οι καμπανιές στην περιοχή της Αεκ δεν έφεραν το γκολ που θέλαμε.

Κίτρινες: Αρτυματάς, Αμορίν, Αλωνεύτης

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Σέρτζιο, Πιπίνης (57 Αλωνεύτης), Αμορίν, Ολιβέιρα, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους (46΄ Μαντούκα), Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης, Σαντίν (70 Σιερινταν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!