Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Αυτό που υποψιαζόμασταν μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Τσίρειο αφού το 0-0 έφερε τον άδοξο και πρόωρο αποκλεισμό από το κύπελλο. Η ομάδα μας αν και είχε διάθεση και προσπάθησε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε και πάλι το αντίδοτο στην αμυντική γραμμή της Αελ. Ότι και αν δοκίμασε ο Γιοβάνοβιτς δεν έφερε το γκολ ενώ δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε και τον απαιτούμενο αριθμό ευκαιριών. Ο Σολάρι ήταν ο πρωταγωνιστής σε δυο καλές ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αρκετές για να έρθει το γκολ. Ήταν ο τέταρτος αγώνας που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε απέναντι στους επίδοξους πρωταθλητές και αν δεν το κάνουμε στους αγώνες πρωταθλήματος ενδέχεται να χάσουμε και τον τίτλο του πρωταθλητή. Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα αλλά και να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς. Η πιο απρόσμενη επιλογή ήταν η μετακίνηση του Μποαβεντούρα στο κέντρο της άμυνας για την οποία όμως σας ενημερώσαμε μέσω twitter από το μεσημέρι. Με αυτό τον τρόπο ο προπονητής κράτησε τον Μοράις στο κέντρο δίπλα από τον Πίντο ενώ ο Αλεξάνδρου επανήλθε στο αρχικό σχήμα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σολάρι ήταν στην κορυφή της διάταξης 4-5-1 με τους  Ατόρνο και Μαντούκα στα δυο άκρα και τον Μαρσίνιο λίγο πιο πίσω, ενώ ο Μπάρντο επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα μας να χάνει την πιο κλασσική ευκαιρία του αγώνα όταν ο Σολάρι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις έξω. Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Αελ και με τον Μαρσίνιο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες ήμασταν απειλητικοί και είχαμε την υπέροχη.

Με την πάροδο του χρόνου η Αελ ισορρόπησε και ο αγώνας έγινε περισσότερο νευρικός με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 30 όταν ο Πουρσαϊτίδης δεν απέκρουσε όπως ήθελε την μπάλα και κινδύνεψε να τη στείλει στην εστία μας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με την ομάδα μας να δυσκολεύεται αφάνταστα να οργανωθεί σωστά αφού ο Μαρσίνιο δεν μπορούσε να πάρει πρωτοβουλίες ενώ ούτε οι Μαντούκα και Ατόρνο μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αελ να μπαίνει καλύτερα και να χάνει στο 46 καλή ευκαιρία με τον Μοντεϊρο υ οποίου η κεφαλιά πέρασε έξω. Η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 65 κάνοντας την ομάδα ακόμα πιο επιθετική με τον Αλμέιδα να αντικαθιστά τον Μαρσίνιο. Λίγο πριν ο Σολάρι έχασε καλή ευκαιρία όταν η κεφαλιά του σταμάτησε πάνω στον Ντεκρά.

Με τον χρόνο να λειτουργεί εις βάρος μας ο Γιοβάνοβιτς έκανε μέσα σε τέσσερα λεπτά (70-74) και τις δυο τελευταίες του αλλαγές με τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη να αντικαθιστούν τους Ατόρνο και Μαντούκα αντίστοιχα. Δυστυχώς ούτε η είσοδος των πιο επικίνδυνων μας παικτών δεν ήταν αρκετή αφού δεν  βρέθηκε ο τρόπος να διασπάσουμε την μεσοαμυντική γραμμή της Αελ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η ομάδα της Λεμεσού έλεγξε πλήρως το ρυθμό του αγώνα καταφέρνοντας να κρατήσει περισσότερο την μπάλα.

Το τελικό σφύριγμα του Παναγή έφερε τον αποκλεισμό.

Κίτρινες: Πίντο, Σολάρι, Ολιβεϊρα, Μαντούκα, Αλεξάνδρου, Μοράις

ΑΠΟΕΛΜπάρντο, Πουρσαϊτίδης, Αλεξάνδρου, Ολιβεϊρα, Μποαβεντούρα, Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο (65 Αλμέιδα), Ατόρνο (70 Τρισκόφσκι), Μαντούκα (74 Χαραλαμπίδης) Σολάρι

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!