Πόσο θέλουμε το κύπελλο;

Ο επαναληπτικός με την Αελ πλησιάζει επικίνδυνα και η ομάδα μας καλείται να ανασυνταχθεί σε όλα τα επίπεδα για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα το θεσμό του κυπέλλου. Τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος μας αφού το 0-1 του πρώτου αγώνα δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού την οποία για διάφορους λόγους δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής στις τρεις φετινές μας αναμετρήσεις. Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας τους τελευταίους μήνες προβληματίζει τον κόσμο ο οποίος αναπόφευκτα μπαίνει και στη διαδικασία να αναζητήσει τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Όπως φαίνεται και στο σχετικό poll του site το 30% των οπαδών μας θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κούραση των παικτών, ενώ το προβλεπτό αγωνιστικό πλάνο ακολουθεί με 28%. Παρόλο που παίκτες και τεχνική ηγεσία απορρίπτουν κατηγορηματικά τους συγκεκριμένους λόγους ως αιτίες της προβληματικής εικόνας ο κόσμος δεν φαίνεται να πείθεται αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία.

Αυτό που συζητείται ανάμεσα σε αρκετούς οπαδούς μας είναι κατά πόσο θα πρέπει να κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη-πρόκριση αύριο στο Τσίρειο. Το σκεπτικό αυτών που είναι διστακτικοί σχετίζεται με την άποψη του ότι η ομάδα είναι κουρασμένη και θα προτιμούσαν έστω και καθυστερημένα να γίνει κάποια συντήρηση έτσι ώστε να φορτσάρουμε στο πρωτάθλημα. Αναγνωρίζουν βασικά ,έχοντας στο μυαλό και τον αγώνα με την Λυών, ότι η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και η θέληση για ανάκαμψη στο πρωτάθλημα τους ωθεί στο να πιστεύουν ότι αντέχουμε τυχόν αποκλεισμό από το κύπελλο.

Η θέση μας είναι πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γυρίσουμε την πλάτη στο θεσμό του κυπέλλου ο οποίος ίσως αποδειχτεί η πιο ρεαλιστική επιλογή για την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Ο βαθμός δυσκολίας του αυριανού αγώνα είναι τεράστιος αλλά οφείλουμε να το παλέψουμε. Ένα ακόμα 90λεπτό ή και περισσότερο αν χρειαστεί δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά στο θέμα επιφόρτισης των παικτών.

Αυτό που θα πρέπει να απαντηθεί στο μυαλό και στη καρδιά όλων και κυρίως των ποδοσφαιριστών είναι κατά πόσο θέλουν να κατακτήσουν το κύπελλο κάτι που προβλέπει πρόκριση αύριο στο Τσίρειο. Αν η απάντηση είναι θετική είμαστε σίγουροι ότι με την υποστήριξη του κόσμου η οποία είναι δεδομένη θα βρουν τον τρόπο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!