Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Νίκη που αν παρουσιαστούμε σοβαροί στον επαναληπτικό ισοδυναμεί με πρόκριση πέτυχε η ομάδα μας μέσα στο Τσίρειο επί της Αελ. Σε έναν παράξενο αγώνα ήρθε το 0-2 με δυο γκολ από στατικές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Λέμε παράξενο γιατί ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου ήταν αγνώριστος ενώ στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά και κατάφερε να πετύχει δυο γκολ με τον τρόπο που μέχρι στιγμής αδυνατούμε να απειλήσουμε (στατικές φάσεις). Η αντίδραση της ομάδας μετά την ισοπαλία με την Αλκή μπορεί να θεωρηθεί ιδανική αν αναλογιστούμε ότι το ζητούμενο ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε κάποιες αλλαγές που είχαν προβλεφθεί όπως η επάνοδος του Χιώτη και του Τζιόλη στο αρχικό σχήμα, ενώ εμπιστεύτηκε τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας στον Κλουκόφσκι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Στον πάγκο έμεινε ο Πίντο με τους Μοράις και Τζιόλη να έχουν ρόλο αμυντικών χαφ και τον Μπενασούρ λίγο πιο μπροστά τους. Το 4-2-3-1 είχε τον Μαντούκα στην κορυφή και τους Αλωνεύτη-Χαραλαμπίδη στα δύο άκρα.

Η Αελ ήταν η ομάδα που μπήκε στον αγώνα πιο δυνατά καταφέρνοντας να κερδίσει πολύ νωρίς την μάχη του κέντρου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάνει με σχετική ευκολία μπροστά στα καρέ του Χιώτη και να δημιουργεί προϋποθέσεις αλλά όχι την κλασική ευκαιρία. Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ με το πέρασμα του χρόνου χειροτέρευε αφού δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις στο πρέσιγκ που εξασκούσε στη μεσοαμυντική μας γραμμή η Αελ.

Τα πολλά αβίαστα λάθη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας γεγονός που επηρέασε και τη ψυχολογία των παικτών. Η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με τίποτα στον Μπενασούρ, οι ακραίοι επιθετικοί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό έτσι η ομάδα μας ήταν ακίνδυνη και ο Μαντούκα απομονωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας ήταν 70-30 υπέρ της Αελ γεγονός που δείχνει την αδυναμία της ομάδας μας να κρατήσει την μπάλα και να οργανωθεί σωστά.

Με αυτά τα δεδομένα και παρόλο που η Αελ δεν έφτιαξε την κραυγαλέα ευκαιρία το ότι πήγαμε στο ημίχρονο με το 0-0 ήταν επιτυχία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε η ανατροπή δεδομένων αφού η ομάδα μας καταφέρνοντας να μπει πιο δυνατά κατάφερε στην πρώτη της επίθεση να σκοράρει. Στο 48 μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κλουκόφσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Αελ. Το 0-1 ήταν σαφώς μια απρόσμενη εξέλιξη σε σχέση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και η καλύτερη αρχή για την ομάδα μας.

Η Αελ προσπάθησε να αντιδράσει και τα λάθη της αμυντικής μας γραμμή λίγο έλειψε να της το επιτρέψουν όταν στο 52 και μετά από σοβαρό λάθος του Αντωνιάδη η μπάλα κατέληξε στον Σέρτζιο το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Χιώτης. Με το πέρασμα του χρόνου φάνηκε ότι η Αελ δεν μπορούσε να συνεχίσει στους ρυθμούς του πρώτου ημιχρόνου, έτσι η ομάδα μας παρά τη νευρικότητα στην αμυντική γραμμή κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα.

Η καλύτερη εξέλιξη και το γκολ που αν ήμαστε σοβαροί στον επαναληπτικό θα μας δώσει την πρόκριση ήρθε στο 71. Στο λεπτό αυτό και μετά από κόρνερ ο Εντμάρ στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Το δεύτερο γκολ έδωσε στην ομάδα μας το καθαρό προβάδισμα ενώ στα λεπτά που απέμειναν η Αελ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν η Αελ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρουι Μιγκέλ για επικίνδυνο χτύπημα πάνω στον Μοράις.

To τελικό σφύριγμα του Δημητρίου που δεν επιβεβαιώσε τους φόβους μας βρήκε παίκτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Κίτρινες: Σέρχιο, Χαραλαμπίδης, ΚλουκόφσκιΑΠΟΕΛΧιώτης, Σέρτζιο, Μπόρδα, Αντωνιάδης, Κλουκόφσκι (90′ Ολιβέιρα), Μοράις, Τζιόλης, Μπενασούρ, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης (78′ Αλεξάνδρου), Μαντούκα (78′ Σολωμού)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!