Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 1-3

Αρνητικό σερί τέλος για την ομάδα μας που πέρασε νικηφόρα από την Λάρνακα, γεγονός που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη μας ήταν δίκαιη έστω και αν η απόδοση της ομάδας σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν κυμάνθηκε σε ψηλά επίπεδα. Η αποτελεσματικότητα της γραμμής κρούσης και το ότι τα δυο πρώτα γκολ ήρθαν σε καθοριστικά σημεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση. Ο Ατόρνο σκόραρε πάλι ενώ το πρώτο του γκολ πέτυχε ο Μπούντιμιρ που είχε καλή παρουσία, έτσι η απουσία του πιο φορμαρισμένου μας παίκτη πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Σε έναν ακόμα αγώνα επιβεβαιώθηκε ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά αφού η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν προβληματική.

Το αρχικό σχήμα είχε μια μεγάλη έκπληξη για τον κόσμο όχι όμως για τον Γιοβάνοβιτς που ήξερε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλωνεύτη που τις τελευταίες μέρες ήταν τραυματίας και έγινε προσπάθεια να προλάβει τον αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα ο Μαντούκα παρέμεινε στο αρχικό σχήμα καλύπτοντας το αριστερό άκρο και ο Χαραλαμπίδης το δεξιό. Η διάταξη ήταν 4-4-2 με τους Ατόρνο και Μπουντιμιρ στην επίθεση, ενώ ο Κλουκόφσκι πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά με τον Αλεξάνδρου να μένει στον πάγκο.

Ο αγώνας δεν μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για την ομάδα μας αφού στην πρώτη μας επίθεση πετύχαμε γκολ. Το πιο γρήγορο γκολ των τελευταίων χρόνων ήρθε στο 24 δευτερόλεπτο όταν μετά από προσπάθεια του Ατόρνο, η μπάλα κατέληξε στον Μπούντιμιρ ο οποίος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Το 0-1 τόσο νωρίς ήταν ιδανικό αλλά δεν υπήρξε συνέχεια αφού  η Αλκή ήταν η ομάδα που σταδιακά κατάφερε να κερδίσει το κέντρο και να επιβάλει το ρυθμό της. Ο Καφού μάλιστα λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα όταν στο 7 έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Αν και χωρίς σωστή οργάνωση ήταν η ομάδα μας που βρήκε δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Καρυπίδη όταν μέσα σε ένα λεπτό είδε αρχικά την κεφαλιά του να αποκρούεται σωτήρια σε κόρνερ και στη συνέχεια το γυριστό του να περνά μόλις έξω.

Δυστυχώς τα άκρα δεν μπορούσαν να βοηθήσουν έτσι η γνωστή αλλαγή πλευρών των Μαντούκα και Χαραλαμπίδη δεν βοήθησε ενώ με την πάροδο του χρόνου η πίεση της Αλκής άρχισε να γίνεται έντονη. Ο Κλουκόφσκι από αριστερά δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα και παρόλο που οι γηπεδούχοι δεν έφτιαξαν την μεγάλη ευκαιρία η άμυνα δεν ήταν στα καλύτερα της.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο αφού στο 49 η ομάδα μας πέτυχε και δεύτερο γκολ το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στο λεπτό αυτό ο Σολωμού έδωσε κάθετη πάσα στον Μπουντιμίρ το οποίο αποκρούστηκε ασταθώς από τον Γιωργαλλίδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαντούκα με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά στο 60 όταν ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3 με τον Ατόρνο να χρίζεται σκόρερ όταν ο Παραγουανός απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα όταν ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε ασταθώς καρφωτή κεφαλιά του Μπουντιμίρ.

Με αυτά τα δεδομένα στα λεπτά που απέμειναν η ομάδα μας έπρεπε να κάνει τα απαραίτητα. Ο χορός των αλλαγών ξεκίνησε νωρίς αφού στο 65 ο Μπεναχούρ πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη. Το γκολ της Αλκής στο 69 από τον Βασκονσέλος μετά από λάθος απόκρουση του Μπόρδα ανέδειξε την προβληματική εικόνα της ομάδας μας.

Και αυτό γιατί μετά την μείωση του σκορ σε 1-3 η Αλκή μπόρεσε να ελέγξει με σχετική ευκολία το χώρο του κέντρου ενώ το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών μας ήταν η νευρικότητα. Ένα δοκάρι του Πίντο στο 74 δεν ήταν αρκετό για να διαφοροποιήσει την προβληματική εικόνα της μεσοαμυντικής μας γραμμής.

Στα τελευταία λεπτά έγιναν και οι δυο αλλαγές με αυτή του Πίντου να είναι αναγκαστική αφού ο Πορτογάλος αποχώρησε με έντονους πόνους και τον Σόουζα να τον αντικαθιστά. Το τελικό σφύριγμα του Τσαγγαρη βρήκε την ομάδα να φεύγει από το αφιλόξενο ΓΣΖ με τους βαθμούς της νίκης.

Κίτρινες: Κλουκόφσκι, Τζιόλης, Σολωμού

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Καρυπίδης, Πίντο (85 Σοούζα), Τζιόλης, Μαντούκα (85 Αλεξάνδρου), Χαραλαμπίδης (65 Μπεναχούρ), Μπούντιμιρ, Ατόρνο

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!