Αναμενόμενη εξέλιξη

Όταν στις 12 Μαρτίου γράφαμε ότι «η περίπτωση Ονουάτσι μπορεί να θεωρείται απλή αλλά η διοίκηση καλείται να δώσει και να κερδίσει μια μάχη. Και αυτό γιατί οι 300 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να πληρώσουμε στον Ιωνικό κρίνεται ως τεράστιο ποσό αυτή την εποχή και με βάση τα οικονομικά μας» κάποιοι απόρησαν. Δυο μήνες μετά, το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Νιγηριανό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η οικονομική παράμετρος της υπόθεσης αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για τη διοίκηση, η οποία έλπιζε ότι η απόδοση του νεαρού επιθετικού θα την έπειθε να κάνει την οικονομική υπέρβαση.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβηκε τους τελευταίους μήνες και η μόνη καλή (και μακρινή) ανάμνηση για τον Μπέντζαμιν είναι οι εκρήξεις του στον πρώτο γύρο. Ο μόνος που έχει τη δύναμη να ανατρέψει τα σημερινά αρνητικά δεδομένα, όσον αφορά το μέλλον του ποδοσφαιριστή στο ΑΠΟΕΛ, είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος πίστεψε και εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες του παίκτη, ενώ θεωρεί τη φετινή χρονιά ως χρονιά προσαρμογής σε όλους τους τομείς. Από την άλλη όμως, ο προπονητής αντιλαμβάνεται το κόστος που θα έχει τυχόν παραμονή του Ονουάτσι και πως αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τον υπόλοιπο προγραμματισμό.

Με τα σημερινά δεδομένα η παραμονή Ονουάτσι εξαρτάται περισσότερο από τη διάθεση του προέδρου του Ιωνικού να δεχτεί μια τεράστια μείωση στο ποσό που έχει ήδη συμφωνηθεί πέρσι, αφού σε διαφορετική περίπτωση το ΑΠΟΕΛ θα στραφεί αλλού για ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής. Επικοινωνιακά η μη συνέχιση της συνεργασίας διευκολύνεται και με τη διαφαινόμενη απαίτηση του μικρόσωμου επιθετικού για αύξηση των απολαβών του, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό.

Είμαστε αναγκασμένοι με αφορμή την εξέλιξη των πραγμάτων να θυμηθούμε ότι όταν πέρσι το καλοκαίρι σχολιάζαμε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας κάποιοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν ότι από τη μια ζητάμε παικταράδες και από την άλλη μας προβληματίζει το οικονομικό. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τον Ονουάτσι και πολύ περισσότερο ενόψει των μεταγραφών που θα γίνουν, η δική μας έκκληση είναι όπως γίνει η οικονομική υπέρβαση σε περιπτώσεις όπου η τεχνική ηγεσία μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα αποτυχίας.

Από τη στιγμή που οι διοικούντες μας δεν μπορούν να απολαμβάνουν τις κρατικές χορηγίες εκατομμυρίων όπως συμβαίνει με τους αντίστοιχους της ομόνοιας πρέπει να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα έτσι ώστε να γίνει ο προγραμματισμός που όλοι θέλουμε. Αν υπάρχει οικονομική στενότητα και πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να μας το πει ο Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες του σύντομα. Και αυτό γιατί θα είναι τραγικό αν στην επόμενη γενική συνέλευση μας ανακοινώσουν πάλι έλλειμμα ρεκόρ.

Ατζέντα Καλοκαιριού
:: 22.06.2009 – Champions League – Κλήρωση 1ου, 2ου και 3ου Προκριματικού
:: 14-15.07.2009 – Champions League – Δεύτερος Προκριματικός – 1ο παιχνίδι
:: 21-22.07.2009 – Champions League – Δεύτερος Προκριματικός – 1ο παιχνίδι
:: 29-30.08.2009 – 1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος
:: 12-13.09.2009 – 2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος
:: 19-20.09.2009 – 3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!