Ανούσια ανωτερότητα!

Πάει καιρός από τότε που έχει να δούμε την ομάδα μας να μην πανηγυρίζει έστω και ένα τέρμα σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ εντός του αγωνιστικού χώρου δεν αρκεί αν δεν καταφέρνει να παίρνει την ουσία. Ναι, η ομάδα ‎ κατάφερε στο Τσίρειο να επιβάλει το παιχνίδι της σχεδόν σε όλο το ενενηνταλεπτο, όμως η αδυναμία της να σκοράρει και να πάρει τους τρεις βαθμούς είναι εκείνο που απομένει στο τέλος της μέρας. Οι συζητήσεις που γίνονταν ανάμεσα στους οπαδούς μας στην αρχή της φετινής περιόδου είναι ότι η μεσοεπιθετικη φαρέτρα που διαθέτει ο Δωνης στο οπλοστάσιο του είναι πρωτοφανής. ‎Παρόλα αυτά η δυσκολία με την οποία η ομάδα μας δημιουργεί ευκαιρίες και πολύ περισσότερο η τσιγκουνιά με την οποία σκοράρει αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.

Μια απλή ματιά στο δυναμικό της ομάδας μας σε αυτές τις θέσεις προκαλεί θαυμασμό…τουλάχιστον στα χαρτιά. ‎Αλωνεύτης, Εφραίμ, Αλεξανδρου, Χαραλαμπιδης, Πιέρος, Γκόμες, Μαντουκα, Ντε Βισεντι, Σιεριταν και Τζιμπουρ  είναι σχεδόν μια ολόκληρη εντεκάδα που τουλάχιστον στα κυπριακά δεδομένα εκπέμπει δέος σε κάθε αντίπαλο. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι παρόλο που έχουμε σωρεία επιλογών για να κτυπήσουμε την αντίπαλη αμυντική διάταξη ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε το τρόπο να εκμεταλλευτούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη.

Η δυστοκία της ομάδα μας στο να αναπτυχθεί σωστά και να βλέπει δίκτυα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Το φετινό ροστερ αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο πλούσια όλων των εποχών. Ας μην ξεχνάμε ότι η δυνατότητα να έχουμε στον πάγκο 10 επιπλέον ποδοσφαιριστές από τους οποίους μπορούμε να διαλέξουμε αποτελεί ακόμα ένα προνόμιο για κάποιο προπονητή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει σχεδόν συμπληρώσει τις υποχρεώσεις του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και παραμένει αισίως στην κορυφή. Θα μπορούσε η διαφορά να ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη αφού στα παιχνίδια με Αελ και Απόλλωνα που είχε απώλειες ήταν ανώτερη ομάδα αλλά της έλειπε η ουσία. Η ισοπαλία με την Δόξα παραμένει απλά αδικαιολόγητη.

Οι λύσεις υπάρχουν και αυτοί που πρέπει να  ‎τις εφαρμόσουν θα πρέπει να λειτουργήσουν με τρόπο που δεν θα στερήσει της ομάδας μας άλλους φθηνούς βαθμούς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!