Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Ο τραγικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ΑΠΟΕΛ κατάφερε να δραπετεύσει από το Παπαδόπουλος με μια τεράστιας σημασίας νίκη! Το γκολ του Τζιμπούρ στο 82 ήταν χρυσό αφού επέτρεψε στην ομάδα μας να κερδίσει έναν αγώνα όπου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Η Ανόρθωση διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του Τράττου αλλά οι φάσεις στις οποίες ζήτησε πέναλτι δεν τη δικαιώνουν. Η φάση που θα συζητηθεί είναι αυτή στις καθυστερήσεις όπου ο Κάλβο υποδείχτηκε σε θέση οφσαιτ πριν σκοράρει, με τον τηλεοπτικό φακό να μην ξεκαθαρίζει τη φάση.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας επιφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα με τον Παπάζογου να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας αντι του Κακά δίπλα από τον Αμορίν. Η άλλη μη αναμενόμενη επιλογή ήταν αυτή του Ρίισε που προτιμήθηκε στο αριστερό άκρο αντί του Αντωνιάδη ο οποίος έμεινε στον πάγκο για προληπτικούς περισσότερο λόγους αφού δέχτηκε ένα χτύπημα στον αγώνα με την Ομόνοια.

Ανέτοιμος για το αρχικό σχήμα κρίθηκε και ο Βινίσιους με τον Γκόμες να παραμένει στα χαφ δίπλα από τον Μοράις ενώ στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλωνεύτης και Εφραίμ με επιθετικό δίδυμο τους Μαντούκα και Σίερινταν.

Ο αγώνας

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά από τις δυο ομάδες ο αγώνας πήρε μια ανησυχητική μορφή για την ομάδα μας που έχασε εύκολα την μάχη του κέντρου γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην Ανόρθωση να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Με την ομάδα να αμύνεται και να μην έχει καλό ρυθμό τις λίγες φορές που είχε την κατοχή της μπάλας, ήταν αναπόφευκτο να παρουσιάσουμε τις γνωστές τρομερές αδυναμίες στο οργανωτικό κομμάτι.

Με τους ακραίους να μην μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να είναι δημιουργικοί αλλά και τον Μαντούκα να είναι περιορισμένος ο ΑΠΟΕΛ είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αφού ήταν ανήμπορος να εκδηλώσει επιθέσεις της προκοπής.

Μοιραία η αμυντική μας γραμμή πιέστηκε από την Ανόρθωση η οποία μπορεί να μην δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία αλλά ήταν η ομάδα που έδειχνε να θέλει περισσότερο το γκολ και παράλληλα να δείχνει ότι μπορεί να το πετύχει.

Από πλευράς φάσεων ο ΑΠΟΕΛ είχε μια τελική προσπάθεια της προκοπής στο 7 όταν το μακρινό σουτ του Αλωνεύτη κατέληξε σε κόρνερ. Από πλευράς των γηπεδούχων δεν υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία ενώ στο 28 διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας ανύπαρκτο πέναλτι όταν ο Κάλβο έπεσε μόνος του στο έδαφος όταν βρέθηκε κοντά στον Ρίισε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περίπου την ίδια εικόνα αφού η Ανόρθωση συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έχασε την τεράστια ευκαιρία στο 52 όταν ο Αλωνεύτης στο ξεκάθαρο τετ-α-τετ δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να περάσει έξω. Η απάντηση της Ανόρθωσης ήταν άμεση με τον Γκαρσία να σουτάρει από καλή θέση αλλά να βρίσκει τον Πάρντο σε ετοιμότητα.

Η προβληματική εικόνα ανάγκασε τον Δώνη να κάνει στο 60 δυο αλλαγές με τους Βινίσιους και Τζιμπούρ να αντικαθιστούν τους Εφραίμ και Μαντούκα αντίστοιχα. Στο επόμενο λεπτό χάθηκε νέα μοναδική ευκαιρία για την ομάδα μας όταν το πλασέ του Σέρτζιο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Η ομάδα μας λειτούργησε καλύτερα στο επόμενο διάστημα αφού ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα μας επέτρεψε να φτάνουμε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή της Ανόρθωσης, χωρίς όμως να έρχεται η μεγάλη φάση.

Ο Αλωνεύτης έμεινε από δυνάμεις έτσι στο 72 ο Αλεξάνδρου πέρασε στη θέση του αλλά και πάλι η εικόνα δεν άλλαξε με την κατοχή της μπάλας να είναι υπέρ της Ανόρθωσης και την ομάδα μας να δυσκολεύεται στο δημιουργικό μέρος.

Μια φάση ήταν αρκετή για να έρθει το γκολ για την ομάδα μας και αυτό έγινε στο 82 όταν ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σέρτζιο και με ωραίο πλασέ μέσα στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το απρόσμενο 0-1 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ έστω και με κάποιες τυφλές αποκρούσεις.

Κίτρινες: Τζιμπούρ, Παπάζογλου

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Παπάζογλου, Ρίισε, Μοράις, Γκόμες, Εφραίμ (60 Βινίσιους), Αλωνεύτης (71 Αλεξάνδρου), Μαντούκα (60 Τζιμπούρ), Σιέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!