ΑΠΟΕΛ 2013-14

Η σοβαρότητα που χαρακτηρίζει τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ καθώς και η δυναμικότητα της Πάφου μας επιτρέπουν να ανοίξουμε εκ νέου το κεφάλαιο προγραμματισμός. Στόχος των όσων ακολουθούν είναι να γίνουν κατανοητά τα δεδομένα σε σχέση με τη στελέχωση του ρόστερ λαμβάνοντας υπόψη τα συμβόλαια που θα είναι σε ισχύει τη νέα χρονιά, τις ανανεώσεις που έχουν ήδη γίνει αλλά και το ευρύτερο πλάνο της διοίκησης και του νυν προπονητή. Το βασικότερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι μεταγραφικές προσθήκες θα είναι περιορισμένες αφού δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι διαφορετικό.Η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να γίνει και σας την παραθέτουμε για πρώτη φορά είναι η αριθμητική μείωση του ρόστερ. Το πλάνο για τον ΑΠΟΕΛ του 2013-14 προβλέπει ένα ρόστερ με 22-23 παίκτες (17 κοινοτικούς + 6 Κυπρίους). Η πρόθεση για μείωση σε σχέση με τους 26 παίκτες της φετινής χρονιάς σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη για μείωση του μισθολογίου.

Στους πίνακες που ακολουθούν έχουμε διαχωρίσει τους παίκτες με κριτήριο τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων τους.

Με συμβόλαιο

 1. Φρανσίσκο Ζουέλα*
 2. Μάριο Σέρτζιο
 3. Μικέλ Κλουκόφσκι
 4. Αρίτζ Μπόρδα
 5. Χρήστος Καρυπίδης
 6. Νούνο Μοράις
 7. Σελίμ Μπενασούρ
 8. Μάριο Μπουντιμίρ
 9. Μικέλ Μπεκμαν
 10. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (Κ)
 11. Άθως Σολωμού (Κ)
 12. Στάθης Αλωνεύτης (Κ)

*πρόθεση για διακοπή συνεργασίας

Ανανέωσαν

 1. Άλτο Ατόρνο
 2. Ούρκο Πάρντο
 3. Διονύσης Χιώτης
 4. Μάριος Αντωνιάδη (Κ)

Πρόθεση για ανανέωση

 1. Τάσος Κίσσας (Κ)
 2. Νεκτάριος Αλεξάνδρου (Κ)
 3. Έλιο Πίντο

 

Ερωτηματικά

 1. Μαρσέλο Ολιβέιρα
 2. Γκουστάβο Μαντούκα
 3. Ντούντου Μπιτόν
 4. Αλέξανδρος Τζιόλης

Σημ: Ο Πιέρος Σωτηρίου δεν συμπεριλαμβάνεται στην πιο πάνω ανάλυση αφού ηλικιακά (κάτω των 21) δεν επηρεάζει το 17 + 6

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν 16 παίκτες που έχουν ήδη θέση στο ρόστερ για τη νέα χρονιά. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους 3 παίκτες (Κίσσας, Αλεξάνδρου, Πίντο) για τους οποίους υπάρχει πρόθεση για να παραμείνουν στην ομάδα τότε οι θέσεις που «κλειδώνουν» γίνονται 19! Ο αριθμός θα μειωθεί στους 18 αφού υπάρχει αποφασιστικότητα να διακοπεί η συνεργασία με τον Ζουέλα.

Με αυτά τα δεδομένα το περιθώριο για διαφοροποιήσεις στο ρόστερ είναι περιορισμένο και θα εξαρτηθεί από την απόφαση για κάθε μια από τις περιπτώσεις που θεωρούνται ως «ερωτηματικά».

Αν για παράδειγμα παραμείνουν και οι τέσσερις παίκτες (Ολιβέιρα, Μαντούκα, Μπιτόν, Τζιόλης) θα έχουμε τη δυνατότητα για μια μεταγραφή. Βασικά το ρόστερ της ομάδας είναι καθορισμένο και ο προπονητής θα έχει θεωρητικά για 4-5 κινήσεις συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσεων των πιο πάνω παικτών.

Όταν λοιπόν ο Γιοβάνοβιτς δηλώνει πως δεν θα γίνουν πολλές προσθήκες στο ρόστερ δεν είναι γιατί αποφάσισε ότι θα μείνει στον ΑΠΟΕΛ αλλά γιατί ανεξαρτήτως προπονητή υπάρχουν τα πιο πάνω δεδομένα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!