ΑΠΟΕΛ Vs Αάλεσουντ 2-1

Ανέφικτος αποδείχτηκε ο στόχος για μια καθαρή νίκη επί της Αάλεσουντ αφού μετά βίας καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Το 2-1 δεν αντιπροσωπεύει τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων αλλά είναι αυτό που μετρά και που δίνει θεωρητικά προβάδισμα πρόκρισης στους Νορβηγούς. Λέμε θεωρητικά γιατί αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χάσει από αυτήν την ομάδα. Η Αάλεσουντ έδειξε να είναι ακόμα και κατώτερου επιπέδου από την Σένιτσα αλλά ευτύχησε με ένα σουτ από το πουθενά να προηγηθεί. Η ομάδα μας έχοντας επιμονή αλλά και τη στήριξη του κόσμου κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα αλλά πλήρωσε ακόμα μια φορά την αδυναμία στο τέλειωμα των φάσεων. Χάθηκαν τουλάχιστον τρεις κλασσικές ευκαιρίες που έπρεπε μια να γινόταν γκολ. Αν δεν βελτιωθούμε άμεσα σε αυτόν τον τομέα θα έχουμε πρόβλημα και η χρονιά θα ξεκινήσει πολύ στραβά…Σέρχιο και Αλωνεύτης είναι ήταν οι σκόρερ για την ομάδα μας που είχε καλά αλλά και νεκρά διαστήματα. Η αμυντική γραμμή δεν πιέστηκε αλλά ο Ζουέλα βρέθηκε σε κακή μέρα αφού ήταν νευρικός και με κακές επιλογές. Από την άλλη ο Μπόρδα παρουσιάστηκε βελτιωμένος.Η αρχική 11αδαΟ Ατόρνο ήταν τελικά ο εκλεκτός του Γιοβάνοβιτς προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παραγουανός προτιμήθηκε αντί του ανέτοιμου για το αρχικό σχήμα Μπούντιμιρ όπως επίσης και του Αλωνεύτη που ήταν η εναλλακτική επιλογή. Κατά τα άλλα τη διάταξη 4-2-3-1 αποτελούσαν οι αναμενόμενοι παίκτες με τον Μαντούκα και Χαραλαμπίδη να παίρνουν θέση στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Μπεναχούρ σε ρόλο οργανωτή. Ο αγώναςΠαρά το καλό ξεκίνημα της ομάδας μας και την κατοχή της μπάλας σχετικά νωρίς ήρθαν τα πάνω κάτω όταν ενάντια στη ροή του αγώνα η Ααλεσουντ πέτυχε γκολ. Στο 16 μετά από ένα λάθος του Πίντο στο κέντρο του γηπέδου, ο Στιουαρτ με ένα πλάγιο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη.Το σοκ του 0-1 ξεπεράστηκε νωρίς αφού η ομάδα μας έλεγξε τον αγώνα και με καθαρό μυαλό συνέχισε να επιδιώκει το γκολ. Στο 23 χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ατόρνο βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε πάνω του. Η υπεροχή της ομάδας μας ήταν ολοκληρωτική αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στο 33 όμως μια στημένη φάση έφερε το 1-1. Στο λεπτό αυτό ο Σέρχιο με άψογη εκτέλεση φαουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γκριτεμπουστ. Το γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή αλλά δεν καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα πριν το ημίχρονο αφού στο 41 ο Μαντούκα από καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον ΑΠΟΕΛ γεγονός που ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αρχίσει σχετικά νωρίς τις αλλαγές, με τον Μπούντιμιρ να αντικαθιστά στο 56 τον Ατόρνο.  Η αλλαγή δεν βοήθησε όσο θα ανέμενε ο προπονητής αφού ένα νεκρό εικοσάλεπτο απέτρεψε τη δημιουργία ευκαιριών. Στο διάστημα αυτό οι Νορβηγοί άρχισαν και τις καθυστερήσεις ενώ στο 63 ο Αλωνεύτης πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη.Ο χορός των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με τον Αλωνεύτη στο 75 ναμην καταφέρνει να πλασάρει σωστά τον τερματοφύλακα. Στο 82 όμως και μετά από πάσα του Μπεναχούρ που βρέθηκε σε θέση βολής και το πλασέ του ήταν εύστοχο.Το 2-1 ήταν γεγονός αλλά δεν μπορέσαμε να το διευρύνουμε αφού οι Νορβηγοί κλείστηκαν καλά στα καρέ τους ενώ εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Η αλλαγή Μπεναχούρ με Σόουζα στο 83 αποδείχτηκε λανθασμένη αφού ο τελευταίος είχε κακές επιλογές και δεν βοήθησε την ομάδα οργανωτικά. Στην μοναδική αξιόλογη φάση στις καθυστερήσεις ο Μαντούκα έπιασε ένα πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

 

Κίτρινες: Μπεναχουρ

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Μπόρδα, Ζουέλα, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Πίντο, Μοράις, Μπενασούρ (83′ Σόουζα), Χαραλαμπίδης (63′ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Ατόρνο (56′ Μπούντιμιρ).

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!