ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 0-0

Η πρώτη απώλεια βαθμών είναι γεγονός αφού η ομάδα μας ήταν σε ακόμα έναν αγώνα μέτρια αλλά αυτή τη φορά δεν βρέθηκε τρόπος να κερδίσουμε. Μπορεί ο αγώνας να ήταν ντέρμπι αλλά η Αελ έδειξε στοιχεία μικρής και προβληματικής ομάδας και το 0-0 μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία για τον ΑΠΟΕΛ που σε έναν ακόμα αγώνα έδειξε τις μεσοεπιθετικές του αδυναμίες. Ο Δώνης ρίσκαρε και δεν δικαιώθηκε με τις επιλογές του αφού φάνηκε και με το παραπάνω η απουσία του Μοράις ενώ ο Ρίισε έδειξε ανέτοιμος για έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής μας επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα η ομάδα βελτιώθηκε, δημιούργησε και έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες αλλά μείναμε στο 0-0.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας συνέχισε και με την Αελ το rotation το οποίο ήταν πιο περιορισμένο από ποτέ αλλά αφορούσε δυο νευραλγικέ θέσεις. Οι Μοράις και Σιέρινταν έμειναν στον πάγκο και θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Αρτυματάς και Σωτηρίου. Το 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο του Μαντούκα με τον Κύπριο επιθετικό ενώ στα δυο άκρα ήταν οι Εφραίμ και Χαραλαμπίδης. Στον κεντρικό άξονα επανήλθε ο Βινίσιους που πήρε θέση δίπλα από τον Αρτυματά.

Ο Ρίισε προτιμήθηκε αντί του Αντωνιάδη στο αριστερό άκρο τη άμυνας ενώ οι άλλοι τρεις ήταν οι γνωστοί (Σέρτζιο, Καρλά, Αμορίν) με τον Πάρντο να επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Μετά το πρωτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ομαδα μας μπόρεσε να λειτουργήσει καλά με αποτέλεσμα να ελέγξει το ρυθμό του αγωνα, χωρίς ομως να μπορει να εξασκηθεί την πιεση που θα έφερνε τα λαθη απο πλευρας Αελ. Με τον Μαντούκα  κινητήριο μοχλό και τον Σωτηριου να εχει πολλά τρεξίματα άρχισαν να δημιουργούνται φάσεις με πιο σημαντικη αυτη στο 25 με το σουτ του Εφραιμ ενω προηγουμένως μετα από κόρνερ η κεφαλια του Σωτηριου πέρασε μόλις έξω.

Η Αελ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημια και είχε σαν καλύτερη στιγμή τη φαση στο 21 οταν το πλασέ του Ντανιελζίνιο πέρασε έξω. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν και τις καθυστερήσεις γεγόνος που έδειξε να επηρεάζει τους παίκτες μας που ηταν νευρικοί βλέποντας και τον Τράττο να ανέχεται το παιχνίδι τους.

Με την ομάδα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη ο Δώνης άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με δυο αλλαγές αφού οι Αλωνευτης και Γκόμες πέρασαν στη θεση των Χαραλαμπίδη και Αρτυματά αντίστοιχα. Το κακό ξεκίνημα έφερε την τεράστια ευκαιρία στο 49 οταν η παράλληλη μπαλιά του Αλωνεύτη εφερε τον Σωτητιου φάτσα με τον Ρομέρο αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο σώμα του τερματοφύλακα.

Ενα νεο νεκρό δεκάλεπτο όσον αφορα το επιθετικό κομμάτι εφερε την τρίτη αλλαγή στο 65 με τον Σιέρινταν να αντικαθιστά τον Σωτηριου σε μια ύστατη προσπάθεια να ερθει το γκολ.

Με την Αελ να κάνει όσες πιο πολλές καθυστερήσεις μπορούσε ο χρόνος άρχισε να λειτουργεί ει βάρος μας γεγονός που επηρέασε τους παίκτες που δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ο Μαντούκα το πάλεψε και ήταν ακόμα μια φορά η ηγετική μορφή αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Μπορεί να δημιουργήθηκαν 1-2 καλές φάσεις αλλά έλειπε κάτι από την ομάδα ενώ και η Αελ έχασε τη δική της κλασσική στο79.

Κίτρινες: Καρλαο, Ρίισε, Γκομες

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ρίισε, Αμορίν, Καρλάο, Αρτυματάς (46′ Γκόμες), Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (46′ Αλωνεύτης), Εφραίμ, Μαντούκα, Σωτηρίου (66′ Σιέριταν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!