Οι συνέπειες της ανετοιμότητας Τζιμπούρ

Η χτεσινή πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη του Δώνη να εφαρμόζει ένα rotation το οποίο αυτή τη φορά είχε κόστος. Η ανάγκη και όχι απαραίτητα πολυτέλεια σχετίζεται άμεσα με τις περιορισμένες επιλογές επιθετικών που προκύπτουν λόγω των δεδομένων στην περίπτωση του Ράφικ Τζιμπούρ. Η ανετοιμότητα του Αλγερινού επιθετικού που ακόμα δεν μπόρεσε να έχει ουσιαστική συνεισφορά    φέρει ως ένα μεγάλο βαθμό την ευθύνη για το rotation και κάποιες ανορθόδοξες επιλογές που βλέπουμε στην ομάδα μας στους τελευταίους αγώνες.

Στο ματς με την Αέλ είδαμε τον μόνο μας καθαρόαιμο επιθετικό να μένει στον πάγκο, τον Μαντούκα να αγωνίζεται ένα ολόκληρο 90λεπτο και τον Σωτηρίου να ξεκινά ‎για 2η φορά στους τρεις τελευταίους αγώνες  στην βασική εντεκάδα. Οι επιλογές αυτές έχουν δόση ρίσκου αφού είναι γνωστό ότι θα πρέπει να γίνεται προσεκτική διαχείριση του Μαντούκα για να συνεχίσει να μας ξελασπώνει.

Ο Σωτηρίου είναι με τη σειρά του ένας ταλαντούχος και υποσχόμενος νεαρός επιθετικός ο οποίος όμως μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες ήταν για διάφορους λόγους στα αζήτητα και με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και στους πρώτους επίσημους αγώνες.

Είναι φανερό ότι ο Δώνης προσαρμόζει τις επιλογές του στο πρωτάθλημα έχοντας κατά νου και το τι ακολουθει στο champions league. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ο χτεσινός αγώνας επιβεβαίωσε ότι και οι παίκτες ακολουθούν τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον προπονητή τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση τους. Ο Σιέρινταν παρέμεινε χτες στον πάγκο προκειμένου να προφυλαχθεί και να αποφύγει κάποιο τραυματισμό αλλά στην πορεία κρίθηκε αναγκαίο να περάσει στον αγώνα προκειμένου να αποφύγουμε την απώλεια βαθμών. Τελικά δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο…

Η ανετοιμότητα Τζιμπούρ και η αδυναμία του να βοηθήσει την ομάδα μέχρι σήμερα δημιουργεί μια επικίνδυνη εξάρτηση σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, η οποία όμως κουβαλά αρκετές συνέπειες. Ο Μαντούκα έσπρωξε την ομάδα στους προηγούμενου αγώνες στην νίκη αλλά δεν μπορεί να μας ξελασπώνει πάντα. Ο Σιέρινταν χρειάζεται να πάρει κάποιες ανάσες και η υπόλοιπη μεσοεπιθετική γραμμή μας θα πρέπει να βρει την ομοιογένεια και φόρμα για να παίξει όπως αναμένουμε όλοι.

Το ανακάτεμα της ομάδας ευθύνεται ως ένα σημείο στα μεγάλα νεκρά αγωνιστικά διαστήματα που βλέπουμε και τα οποία δημιουργούν νευρικότητα στους παίκτες μας και δίνουν ελπίδες στους αντιπάλους.  Η ανάγκη χρησιμοποίησης παικτών όπως οι Σωτηρίου και Αρτυματάς σε ντέρμπι και η επιλογή για ξεκούραση κάποιων άλλων για σκοπούς Champions League είναι οι κυριότεροι λόγοι της πρώτης απώλειας βαθμών. Και επιμένουμε στο ότι αν ο Τζιμπούρ δεν καταφέρει να προσφέρει ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα μας, τότε το βάρος που θα σηκώσουν οι υπόλοιποι ίσως αποδειχτεί ασήκωτο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!