ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 0-1

Ήττα που μάλλον θα μας αφήσει πρόωρα εκτός κυπέλλου επιφύλαξε η αναμέτρηση με την Αελ. Το να πούμε ότι ένα ισόπαλο αποτέλεσμα ίσως να ήταν πιο δίκαιο δεν έχει καμία σημασία αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που έπρεπε. Μπορεί η Αελ να είχε μπασκετική ευστοχία στις επιθέσεις της σημειώνοντας ένα γκολ έχοντας τέσσερις τελικές προσπάθειες αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Όπως και στον αγώνα πρωταθλήματος έτσι και σήμερα η ομάδα μας δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην μεσοαμυντική γραμμή της Αελ ενώ στις δυο ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ο Μποαβεντούρα στάθηκε άτυχος. Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος και η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας ενώ οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα που ίσως σταθεί αρκετή για να αποκλειστούμε από το θεσμό του κυπέλλου. Με τη γνωστή διάταξη 4-5-1 παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς τοποθετώντας ξανά στην κορυφή της επίθεσης τον Ατόρνο έστω και αν η συγκεκριμένη επιλογή δεν τον δικαίωσε όσες φορές την επέλεξε. Ο Σόουζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις και πήρε για πρώτη φορά θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Πίντο γεγονός που κράτησε στην εντεκάδα τον Μαρσίνιο που είχε το γνωστό του ρόλο. Η άλλη σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενους αγώνες ήταν η επιστροφή του Χιώτη κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας είχε από την αρχή την αναμενόμενη εικόνα αφού η Αελ έδωσε χώρο με αποτέλεσμα να έχουμε την εδαφική υπεροχή και να φτάνουμε με σχετική ευκολία έξω από την μεγάλη περιοχή του Ντεκρά. Ο Μαρσίνιο μπήκε ορεξάτος και παίρνοντας αρκετές πρωτοβουλίες ενώ και από τη δεξιά πλευρά ο Τρισκόφσκι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

Παρά το ότι η ομάδα μας έφτανε πολύ δύσκολα μέσα στην περιοχή ο Μποαβεντούρα βρέθηκε σε θέση βολής σε δυο φάσεις στο 11 και 19 αντίστοιχα αλλά χωρίς ευτυχή κατάληξη. Η εδαφική υπεροχή στο διάστημα 15-25 εξαργυρώθηκε σε έντονη πίεση αλλά χωρίς να μπορούμε να την μετουσιώσουμε σε γκολ. Η Αελ δεν έδειξε διάθεση για να αλλάξει την τακτική της όσο διατηρούσε το μηδέν παθητικό ενώ η ανατροπή του σκηνικού έγινε με τον χειρότερο τρόπο στο 40.

Στο λεπτό αυτό μετά από κόρνερ του ΑΠΟΕΛ η μπάλα κατέληξε σε παίκτη της Αελ και η αντεπίθεση εκδηλώθηκε υποδειγματικά με τον Βοού να πλασάρει άψογα τον Χιώτη και να δίνει στην ομάδα του το ανέλπιστο προβάδισμα στο σκορ. Το 0-1 ήρθε ενάντια στη ροή του αγώνα γεγονός που έφερε εκνευρισμό στην ομάδα μας αφού έγινε αντιληπτό ότι τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα.

Παρά το ότι η ομάδα δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και ο Ατόρνο αδυνατούσε να αποτελέσει πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα στις καθυστερήσεις χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν ο Ντεκρά απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μποαβεντούρα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια ουσιαστικά εικόνα αφού η Αελ έχοντας το υπέρ της σκορ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο να αμυνθεί σωστά κάτι που κατάφερε με σχετική ευκολία αφού η εδαφική μας υπεροχή ήταν ανούσια. Οι Τρισκόφσκι και Αλεξάνδρου δυσκολεύονταν να βοηθήσουν στη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας από τα άκρα έτσι ο Ατόρνο δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί και υπό προϋποθέσεις να γίνει απειλητικός.

Η αδυναμία να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να στραφεί στις λύσεις από τον πάγκο. Η πρώτη κίνηση ήρθε στο 67 με τον Πίντο να αντικαθιστά τον Τρισκόφσκι αλλά επειδή ούτε αυτό μπόρεσε να διορθώσει κάτι στο 73 ο Σολάρι αντικατέστησε τον Σόουζα. Οι εσωτερικές αλλαγές έφεραν τον Αργεντινό στην κορυφή της επίθεσης αλλά πλέον η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα εις βάρος μας αφού ο χρόνος λειτουργούσε εις βάρος μας.

Στο 80 γλυτώσαμε το δεύτερο γκολ όταν ο Ζόρζε απέκρουσε με υπερένταση διορθώνοντας το λάθος του Αλεξάνδρου που έκανε αβίαστο λάθος έτσι τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την καταδικαστική για μας εξέλιξη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι έτσι το τελικό σφύριγμα του Νικολαϊδη βρήκε την ομα΄δα της Λεμεσού να πανηγυρίζει τη νίκη.

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Μοραις , Πουρσαϊτίδης

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Πουρσαϊτιδης, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Μοραις, Σόουζα (73 Σολάρι), Μαρσίνιο, Ατόρνο, Αλεξάνδρου (83 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (67 Πίντο)

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!