ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 3-0

Ο ψυχωμένος, μυαλωμένος και αποτελεσματικός ΑΠΟΕΛ συνέτριψε την Αελ στον πιο καθοριστικό αγώνα του πρωταθλήματος. Η κορυφή πλέον είναι δική μας έστω και με διαφορά τερμάτων αφού οι παίκτες του Δώνης έκαναν το καθήκον τους εξασφαλίζοντας και τη διαφορά που θέλαμε. Η καλύτερη ομάδα δήλωσε βροντερό παρών και με σωστή τακτική πέτυχε τέρματα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και παρά τις απουσίες έδειξε αξιοθαύμαστη πληρότητα με τους Γκόμες και Σαντίν να κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Το πλάνο του Δώνη

Με τον Ντε Βινσέτ να κρίνεται ανέτοιμος για ολόκληρο 90λπετό ο Δώνης επιστράτευσε τον Σαντίν σαν δεύτερο επιθετικό στο 4-4-2 μαζί με τον Μαντούκα, ενώ στα δύο άκρα ήταν οι Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης. Οι προβλέψεις για τον αντι Βινίσιους επιβεβαιώθηκαν με τον Γκόμες να παίρνει θέση δίπλα από τον Μοράις ενώ αναμενόμενη ήταν και η επιλογή Πιπίνη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Κατά τα άλλα είδαμε τους γνωστούς να συμπληρώνουν την εντεκάδα με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Σέρτζιο, Ολιβέιρα και Αμορίν στην άμυνα.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ηταν καταιγιστικό με την Αελ να χάνει ευκαιρίες και την ομάδα μας να σκοράρει κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα. Η αρχή έγινε στο 3 οταν ο Μοντειρο βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και το πλασέ του πήγαινε μεσα αλλά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Πιπίνης την έδιωξε πάνω στη γραμμη.

Η απαντηση του ΑΠΟΕΛ ηταν ένα γκολ! Στο 5 μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ ο Μοραις με κεφαλια εστειλε την μπαλα στα δίκτυα της Αελ. Το γρήγορο γκολ ηταν οτι καλύτερο για την ομαδα μας που όμως δεν μπόρεσε να εχει κακό ρυθμό στη συνεχεια αφου η Αελ κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου.

Το αβίαστο λάθος του Ολιβέιρα στο 10 εφερε τον Ινταμπντελάι σε θεση βολής αλλά το σουτ του πέρασε έξω. Η πιεση των φιλοξενούμενων εφερε μια νεα μεγάλη ευκαιρία στο 12 οταν ο Ινταμπντελάι βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο έκανε το πλασέ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η ομαδα μας δυσκολευόταν να οργανωθεί σωστά αφού παρά την πολύ καλή παρουσία του Γκόμες δεν υπήρχε καλή τελικη πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ. Σταδιακά όμως μπορέσαμε να αναχαιτισουμε τις επιθέσεις της Αελ ενώ ισως και απρόσμενα ηρθε το δευτερο γκολ.

Στο 42 μετά από ενα κατέβασμα του Σερτζιο και σέντρα ακρίβειας του Χαραλαμπιδη, ο Σαντίν με κεφαλια έστειλε την μπαλα στα δίκτυα του Φεγκρούζ. Το 2-0 ηταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα μας που εξαργύρωσε με τον καλύτερο τροπο την αποτελεσματικότητα της αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα.

Στην επανάληψη η Αελ μπήκε πιο δυνατα σε μια προσπάθεια να μειώσει στο σκορ και να μπει ξανά στον αγώνα. Η κατοχή της μπάλας για τους φιλοξενούμενους ηταν ψυχοφθόρα για τον κόσμο μας αλλά έδωσε την ευκαιρία να εκδηλωσουμε αντεπιθέσεις και στο 59 χάθηκε τεράστια ευκαιρία. Στο λεπτό αυτό μετά από πάσα του Χαραλαμπίδη ο Σαντίν εκανε μια τρομερή κούρσα από το κέντρο και οταν βρέθηκε απέναντι από τον Φεκρούζ πλάσαρε με τον τερματοφύλακα όμως να αποκρούει σωτηρία.

Στο 70 έγινε η πρωτη κίνηση από τον Δώνη να ρίχνει στον αγώνα τον Ντε Βινσετι στη θεση του Σαντίν που έδειξε να μένει από δυνάμεις. Η Αελ απάντησε στις ευκαιρίες με ενα δοκάρι στο 75 με κεφαλια του Μπεμπέ. Η επομενη κίνηση ηταν η είσοδος του Αλεξάνδρου στη θεση του Αλωνεύτη ο οποίος στο 80 έχασε μεγάλη ευκαιρία οταν το εξ επαφής πλασέ του πέρασε έξω.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 88 με άψογη αντεπίθεση με τον Ντε Βινσέτι να δίνει στον Μοράις και αυτός στον Μαντούκα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 3-0 έφερε έκρηξη ενθουσιασμού στο φλεγόμενο ΓΣΠ και τους παίκτες να αποθεώνονται.

Κίτρινες: Πιπίνης (2), Ολιβειρα (8η)

ΑΠΟΕΛ:Πάρντο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Σέρτζιο, Πιπίνης, Μοράις, Γκόμες, Σαντίν (70΄ Ντε Βινσέντι), Μαντούκα (90΄ Σατσιάς), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης (78΄ Αλεξάνδρου)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!