ΑΠΟΕΛ vs Εθνικός Άχνας 1-0

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε. Κακός στο πρώτο ημίχρονο και αισθητά βελτιωμένος στην επανάληψη κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να χάσει κλασσικές ευκαιρίες για να τελειώσει τον αγώνα. Δεν το έπραξε με αποτέλεσμα η Άχνα να μείνει ζωντανή ως το τέλος ενώ στη τελευταία φάση του αγώνα είχε δοκάρι! Ο Μπιτόν έδωσε και πάλι τη λύση στην ομάδα μας με το γκολ που πέτυχε ενώ προβλημάτισε η δυσκολία του Μπουντιμίρ να τελειώσει φάσεις. Ο Γιοβάνοβιτς ενάντια στις εκτιμήσεις που ήθελαν τον Μπιτόν να μένει στον πάγκο, έκρινε έτοιμο τον Ισραηλινό επιθετικό τον οποίο έχρισε για πρώτη φορά βασικό. Το ίδιο έγινε και με τον Μπέκμαν έτσι η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Δανό στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Μαντούκα στο δεξί. Στο αρχικό σχήμα επανήλθε και ο Μπενασούρ που είχε το γνωστό του ρόλο στον άξονα ενώ λίγο πιο πίσω του ήταν το δίδυμο Πίντο-Μοράις.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε προβλήματα από την αρχή του αγώνα αφού η Άχνα με συνεχή πίεση ακόμα και στο δικό μας μισό του γηπέδου κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες μας μακριά από την εστία της. Ο Μπενασούρ δυσκολευόταν να γίνει δημιουργικός ενώ ούτε από τα άκρα μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Στο 16 υπήρξε η πρώτη προϋπόθεση για κάτι καλό όταν η παράλληλη μπαλιά του Μοραις αποκρούστηκε από αμυντικό ενώ η απάντηση της Άχνας ήταν άμεση όταν το σουτ του Αουρέλιο πέρασε κόρνερ.

Η Άχνα όχι μόνο αμυνόταν σωστά αλλά κατά διαστήματα κρατούσε αρκετά την μπάλα με αποτέλεσμα να φτάνει με τη σειρά της έξω από τα καρέ του Πάρντο. Στο 22 οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ ενώ η απάντηση μας ήταν ένα σουτ του Μπέκμαν στο 25 το οποίο πέρασε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με την Άχνα να αμύνεται σωστά και σε μια φάση να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ κάτι που έγινε όμως και με τη δική μας ομάδα όταν ο Μπιτόν δεν πρόλαβε την παράλληλη πάσα του Μαντούκα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση με τον Μπουντιμίρ να αντικαθιστά τον Μπενασούρ που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα. Η ομάδα μας μπήκε πιο αποφασισμένη και στο 46 χάθηκε η πρώτη κλασσική ευκαιρία του αγώνα όταν ο Μάλαρτζ απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Μπιτόν.

Στο 50 από στατική φάση ήρθε το γκολ όταν μετά από φαουλ-κομπίνα ο Μοραις έδωσε στον Μπιτόν το πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη αφού το καλό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου συνοδεύτηκε με γκολ. Η Άχνα αναγκάστηκε να ανοιχτεί γεγονός που βοήθησε στο να δημιουργηθούν κενά στην μεσοαμυντική της γραμμή τα οποία έφεραν ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ .

Στο 59 ο Μπουντιμίρ από εξαιρετική θέση έστειλε με κεφαλιατην μπάλα έξω ενώ στο 62 ήταν η σειρά του Μπέκμαν να στείλει την μπάλα λίγο έξω με πλασέ. Ο χορός των χαμένων ευκαιρία συνεχίστηκε όταν στο 69 ο Μαντούκα δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά όπως ήθελε με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα μια ξεκάθαρη ευκαιρία. Η απάντηση της Άχνας ήταν ένα σουτ που αποκρούστηκε από τον Ολιβειρα.

 

Η δεύτερη αλλαγή ήρθε στο 73 όταν ο Τζιόλης πέρασε στη θέση του Μπιτόν σε μια προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να ενισχύσει το κέντρο έτσι ώστε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Με την ομάδα μας να μην μπορεί να τελειώσει τον αγώνα αναπόφευκτα η προσοχή στράφηκε στο να μην δεχτούμε την ισοφάριση.

Η οπισθοχώρηση όλης της ομάδας έδωσε την ευκαιρία στην Άχνα να φτάνει με ευκολία έξω από την μεγάλη περιοχή του Πάρντο γεγονός που δημιουργούσε νευρικότητα στους παίκτες μας έστω και αν δεν ερχόταν η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στις καθυστερήσεις έγιναν δυο μεγάλες φάσεις όταν αρχικά ο Ολιβειρα με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ στη τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα η Άχνα έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν είχε και αυτή δοκάρι.

Κίτρινες: Σολωμού

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Πίντο, Μοράις, Μπενασούρ (46 Μπουντιμιρ), Μαντούκα, Μπέκμαν (89 Καρυπίδης), Μπιτόν (73 Τζιόλης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!