ΑΠΟΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 2-0

Η ομάδας μας παρουσιάστηκε όπως ακριβώς έπρεπε και πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή. Οι παίκτες του Δώνη ήταν σοβαροί, αποτελεσματικοί και στο πρώτο ημίχρονο που κρίθηκαν όλα αρκετά καλοί. Το τελικό 2-0 κρίνεται ως δίκαιο ενώ ίσως και να μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν μας έβγαιναν κάποιες φάσεις. Με τον Μαντούκα να ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του οργανωτή αλλά και του εκτελεστή η νίκη ήρθε εύκολα αφού τα δυο γκολ ήρθαν πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα.

Το πλάνο

Ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχαν ουσιαστικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ένεκα των απουσιών κάτι που επιβεβαιώθηκε αφού οι Αλωνεύτης και Βινίσιους έμειναν στον πάγκο. Η πρώτη μη αναμενόμενη κίνηση ήταν αυτή του Χιώτη που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ολιβέιρα και Αμορίν. Ο Αρτυματάς είχε τελικά δίπλα του τον Μαντούκα σε ρόλο συνδετικού κρίκου κέντρου και επίθεσης, ενώ έκπληξη ήταν και η επιστροφή του Γκόμες μετά από μήνες για να πάρει θέση όμως στο δεξί άκρο αντί του Χαραλαμπίδη.

Μέσα από τις κινήσεις αυτές προέκυψε και το επιθετικό δίδυμο των Σαντίν και Σιέρινταν με τον Αλεξάνδρου να είναι στο αριστερό άκρο στο 4-4-2 που προτιμήθηκε και αυτή τη φορά.

Ο αγώνας

O ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγωνα δείχνοντας οτι οι γνωστές απουσίες ητάν ενα επιπλέον κίνητρο για αυτούς που πήραν θεση στο αρχικό σχήμα. Με τον Μαντούκα κινητήριο μοχλό οι ευκαιρίες ήταν διαδοχικές με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Σιέρινταν στο 6 οταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στο 12 οταν ο Βραζιλιάνος ηταν άστοχους από πολύ καλή θέση.

Το γκολ που έκανε τα πάντα πιο εύκολα ηρθε στο 17 μετά από φάουλ που κέρδισε σε εξαιρετικό σημείο ο Σαντίν. Η εκτέλεση φάουλ του Μαντούκα ηταν άψογη και το 1-0 γεγονός.

Το γκολ επέδωσε στην ομαδα μας το γρήγορο προβάδισμα που ήθελε για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η συνεχεια με την ομαδα μας να συνεχίζει να πιέζει και με εξαιρετικούς συνδυασμούς να φτάνει σε θέση βολής. Στο 26 ηρθε και το δευτερο γκολ οταν μετά από πάσα του Αλεξάνδρου ο Σαντίν σωστά τοποθετημένος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-0 ηταν ένα ισχυρό προβάδισμα το οποίο επιβεβαιώθηκε στην πορεία αφού η ομαδα μας συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα ενώ ο Εθνικός δεν μπορούσε να αντιδράσει με τρόπο ουσιαστικό.

Η πολύ καλή μεσοεπιθετική λειτουργία συνεχίστηκε και πριν το ημίχρονο χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία οταν ο Κουντούλ απέκρουσε σωτηρία το πλασέ του Σαντίν

Το δευτερο ημίχρονο άρχισε με την Άχνα να δημιουργεί την πρωτη καλή της φάση στον αγωνα οταν το μακρινό σουτ του Σοάρες ανάγκασε τον Χιώτη να αποκρούσει σε κόρνερ. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ηταν μια ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία οταν ο Σιέρινταν στο 51 βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε σωτηρία το πλασέ του.

Με την πάροδο του χρόνου επιβεβαιώθηκε οτι το δευτερο ημίχρονο θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες μας να ελέγχουν τον αγώνα αλλά και να καπνούς συντήρηση δυνάμεων ενοψει των αγώνων που έρχονται.

Στο 66 ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον νεαρό Παπαφώτη να αντικαθιστά τον Σαντίν. Με τον κόσμο να μπαίνει σε ρυθμούς του ντέρμπι της Τετάρτης ηταν αναπόφευκτο να πέσει ακόμα περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα.

Η εξέλιξη ηταν τέτοια που ο Δώνης έκρινε σκόπιμο να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Σατσιά ο οποίος στο 75 αντικατέστησε τον καταχειροκροτούμενο Σιέρινταν.

Με αυτα τα δεδομένα το πιο σημαντικό μεχρι τη λήξη ηταν η επανεμφάνιση του Πιέρου Σωτηριου ο οποίος στο 81 πέρασε στη θέση του Μαντούκα.

Κίτρινες: Σαντίν, Αμοριν

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Ολιβέιρα, Αρτυματάς, Γκόμες, Μαντούκα (82′ Σωτηρίου), Αλεξάνδρου, Σαντίν (67′ Παπαφώτης), Σέρινταν (76′ Σατσιάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!