ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 1-0

Με τη ψυχή στο στόμα και μετά από μια προβληματική εμφάνιση η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το ζητούμενο που ήταν η νίκη. Ο Σιέρινταν που πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή ήταν ο χρυσός σκόρερ στο 88 δίνοντας τη λύση εκεί που φαινόταν ότι ο Ερμής θα κατάφερνε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν νωθρός και άλλου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ενώ η επιλογή του ανέτοιμου ακόμα Τζιμπούρ προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα από ότι θα υπέθεσε ο προπονητής μας. Μετά το 60 και με την Ερμή να παίζει αντιποδόσφαιρο η ομάδα μας πίεσε έντονα, είχε μια κλασσική ευκαιρία και στο τέλος ευτύχησε να πανηγυρίσει την υπερπολύτιμη νίκη.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας προτίμησε σε έναν ακόμα αγώνα τη διάταξη 4-4-2 μόνο που αυτή τη φορά περιλάμβανε δυο νέα πρόσωπα που έκαναν αίσθηση αφού είδαμε για πρώτη φορά βασικούς τους Εφραίμ και Τζιμπούρ. Ο πρώτος πήρε θέση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ ο Αλγερινός ήταν στην επίθεση δίπλα από τον Μαντούκα.  Ο Βραζιλιάνος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε αδιαθεσία και ζαλάδες με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο Σιέρινταν. Το άκρως επιθετικό πλάνο του Δώνη είχε και τον Ντε Βινσέτι στο αριστερό άκρο ενώ στον άξονα διατήρησαν τη θέση τους οι Μοράις και Βινίσιους.

Η αμυντική τετράδα περιλάμβανε με τη σειρά της μια μίνι έκπληξη αφού ο Αμορίν έμεινε στον πάγκο για να επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Καρλάο που πήρε θέση δίπλα στον Παπάζογλου.

Ο αγώνας

Από την αρχή του αγώνα φανηκε οτι θα ηταν ενα δύσκολο 90λέτο αφού ο Ερμής έδειξε μεγαλύτερη ετοιμότητα μα προσαρμοστεί στις συνθήκες και να επιβάλει το στυλ παιχνιδιού που τον βόλευε. Η ομαδα μας μετα το πρωτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο συνέχισε να μην εχει καλά πατήματα ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Στο 14 χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία  του πρώτου ημιχρόνου οταν ο Ιμπραιμι βρεθηκε μόνος απέναντο από τον Πάρντο αλλά το πλασέ του ηταν κατι σαν πάσα στον τερματοφύλακα μας.

Στο επόμενο λεπτο ο Παοαζογλου αποχώρησε με πόνους στην κοιλιακή χώρα με τον Αμορίν να περνα στη θεση του.

Με τους Τζιμπούρ και Μαντουκα ξεκομμένους η ομάδα μας δυσκολευόταν αφάνταστα να οργανωθεί σωστα και οι ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες ηταν ακίνδυνες και προέρχονταν μετά από προσωπικές ενέργειες.

Η δυσκολία στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις από πλευράς Ερμή έφεραν και τον εκνευρισμό στους παίκτες μας που στα τελευταία λεπτα δεν μπορούσαν μα παίξουν με καθαρό μυαλο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνη άλλαξε πλευρές τους Ντε Βινσέτι και Εφραίμ χωρίς όμως η κίνηση αυτή να βοηθήσει ιδιαίτερα. Σταδιακά ο Ερμής όμως άρχισε να υποχωρεί και να δίνει χώρους ενώ οι καθυστερήσεις που έκανε έδωσαν καλή ψυχολογία στην ομάδα μας.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να πιέσει και να κλείσει τον Ερμή στα καρέ του και να αρχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 62 με το σουτ του Σέρτζιο να σταματά στο δοκάρι ενώ στην επόμενη φάση ο Μποκατίνοφ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μοράις.

Στο 63 ο Δώνης έριξε στον αγώνα τον Σιέρινταν στη θέση του Εφραίμ ενώ ο ΑΠΟΕΛ λειτούργησε ακόμα καλύτερα με την είσοδο του Αλωνεύτη στο 78 στη θέση του Τζιμπούρ. Το καθαρό μυαλό έφερε το γκολ στο 88 όταν ο Βινίσιους μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την παράλληλη πάσα στον Σιερινταν που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Κίτρινες: Μαντούκα

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Παπάζογλου (18΄ Αμορίν), Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέτι, Εφραίμ (63′ Σέρινταν), Μαντούκα, Τζιμπούρ (78΄ Αλωνεύτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!