ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 3-0

Η ομάδα μας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και έχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση και αποτελεσματικότητα πέτυχε τη νίκη που ήθελε. Ο Ερμής με τις πολλές απουσίες πάλεψε μέχρι που ήρθε το πρώτο γκολ αφού στη συνέχεια έδειξε ότι δεν είχε τις δυνάμεις και την ποιότητα για να τα βγάλει πέραν με τον Ντε Βινσέτι και την παρέα του. Ο Αργεντινός στον πρώτο του αγώνα στο  ΓΣΠ πέτυχε δυο τέρματα και ήταν από τους πρωτεργάτες της μεγάλης νίκης. Η ομάδα μας έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 17 αγώνων του Ερμή και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Μαντούκα με τράβηγμά στον μηρό καταγράφεται ως η αρνητική εξέλιξη της ημέρας.

Το πλάνο του Δώνη

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις ο Δώνης σε σχέση με τις επιλογές του αφού παρά τις εικασίες που γίνονταν ο Κακά έμεινε στον πάγκο. Το γνωστό πλέον 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Μαντούκα και Ντε Βινσέτι, οι οποίοι είχαν στα στηρίγματα στα δυο άκρα τους Αλωνεύτη και Μπενασούρ. Στον κεντρικό άξονα ήταν το γνωστό δίδυμο Μοράις και Βινίσιους ενώ η αμυντική τετράδα παρέμεινε η ίδια όπως και ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Το πρωτο πεντάλεπτο ανήκε στον Ερμή που μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να κρατήσει την μπάλα περισσοτερο και να φτάνει εύκολα έξω απο τη περιοχή του Πάρντο. Μετα τα πρώτα δέκα λεπτα η ομαδα μας ισορρόπησε τον αγώνα αλλά στο 15 ηρθε η αναγκαστική αλλαγή του Μαντούκα  η οποια επηρέασε την ομάδα.

Η είσοδος του Σαντίν δεν αλλαξε τη διαταξη αλλά η μπαλα δεν έφτανε εύκολα στον Βραζιλιάνο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξασκήσουμε την απαιτούμενη πίεση. Ο Ερμής οπότε μπορούσε πάγωνε τον αγώνα με καθυστερήσεις ενώ σε κάποιες αντεπιθέσεις του δημιουργούσε νευρικότητα στην αμυντικη μας γραμμη, χωρίς όμως να δημιουργεί τη μεγάλη ευκαιρία.

Το ανέβασμα της ομάδας μας έφερε 2 ξεκάθαρες ευκαιρίες με την κεφαλια του Ολιβειρα να σταματά στο δοκάρι και το σουτ του Ντε Βινσετι να αποκρούεται από τον Αραμπατζή. Στο 35 ηρθε το γκολ όταν Αλωλευτης με εξαιρετικό πλάγιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ηταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομαδα μας που εξαργύρωσε το ανέβασμα της καταφέρνοντας να παει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ και να περιορίσει το άγχος που πήγαινε να δημιουργηθεί.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να εχει τον έλεγχο του αγώνα να κρατα περισσοτερο την μπαλα και να επιδιώκει το γκολ. Η προειδοποίηση ηρθε στο 52 οταν το σουτ του Αμορίν πέρασε μόλις έξω ενώ στη συνεχεια ηρθε το ξέσπασμα της ομάδας μας.

Στο 55 μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα κατέληξε στον Ντε Βινσετι που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το δευτερο και καθοριστικό γκολ έδωσε ακομα μεγαλύτερη ώθηση στην ομαδα μας ενώ ο Ερμης έδειχνε πλέον να τα εχει χαμένα.

Στο 56 χάθηκε δίπλα ευκαιρία με τους  Σαντιν και Ντε Βινσετι ενώ πέντε λεπτα αργότερα ηρθε και τριτο. Ο Τσίνα στην προσπάθεια του να αμυνθεί αποκρούσε με το χέρι και ο Τράττος εδωσε πέναλτι. Ο Ντε Βινσετι ηταν ευστοχος από τα 11 βήματα και το 3-0 γεγόνος.

Ο αγώνας πλέον είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά και νεύρα αφού οι παίκτες του Ερμή έπαιζαν αχρείαστα δυνατα σε κάποιες φάσεις. Η πρωτη κίνηση του Δώνη έγινε στο 72 με την είσοδο του Χαραλαμπίδη στη θέση του αρκετά καλού Μπενασούρ ενώ στο 81 πέρασε στον αγώνα και ο Σολωμού στη θέση του Ντι Βινσέτι που αποθεώθηκε.

Κίτρινες: Mοράις

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Σέρτζιο, Πιπίνης, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Μπενασούρ (78΄ Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (15΄ Σαντίν), Ντε Βινσέντι (81΄ Σολωμού)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!