ΑΠΟΕΛ Vs Ολυμπιακός 4-0

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας για την ομάδα μας με μια πειστική και καλή εμφάνιση επί του Ολυμπιακού που υπέκυψε στην ανωτερότητα μας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν εξαργύρωσε την υπεροχή του με τρία γκολ. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς σε πρόσωπα και τακτική είχαν θετικό αντίκτυπο αφού οι «νέοι» είχαν καλή παρουσία. Ο Μοράις με δυο γκολ έδειξε να επανέρχεται στα γνωστά επίπεδα απόδοση ενώ ο Ατόρνο είχε όχι μόνο σκόραρε αλλά πέτυχε ένα φοβερό γκολ.

To αγωνιστικό πλάνο

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πλάνο αφού προτιμήθηκε τελικά η διάταξη 4-5-1 με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή και τον Ατόρνο να παίρνει θέση στη δεξί φτερό της μεσαίας γραμμής. Οι αλλαγές σε πρόσωπα αφορούσαν τους Σέρχιο που πήρε θέση στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά ενώ στο αριστερό άκρο προτιμήθηκε ο Κλουκόφσκι. Η απουσία του Τζιόλη έφερε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος το δίδυμο Πίντο-Μοράις ενώ ο Μπεναχούρ είχε ρόλο οργανωτή.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα για τις δυο ομάδες με την μπάλα να κινείται στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά ο Μπεναχούρ στο 8 έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Η εδαφική υπεροχή της ομάδας μας δεν εξαργυρώθηκε με κάποια καλή ευκαιρία αλλά στο 21 ήρθε το γκολ. Στη φάση αυτή ο Πίντο έδωσε πάσα στον Μοράις που έδωσε πάσα στον Μοράις που μπήκε στην περιοχή και με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ βοήθησε την ομάδα μας να λειτουργήσει χωρίς άγχος και πέντε λεπτά αργότερα χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία όταν το σουτ του Ατόρνο αποκρούστηκε. Παρά το ότι δεν είχαμε καλό ρυθμό στο 41 ο βοηθός διαιτητής έκλεισε τα μάτια στερώντας μας ένα κανονικό γκολ όταν η μπάλα πέρασε το τέρμα μετά από κεφαλιά του Μπουντιμίρ.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν «νεκρό» για την ομάδα μας αλλά η συνέχεια ήταν καταιγιστική αφού σε πέντε λεπτά πετύχαμε 2 γκολ. Βλέποντας την αδυναμία της ομάδας να αναπτυχθεί σωστά ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στον αγώνα τον Αλωνεύτη στη θέση του Μπουντιμίρ. Στο 63 ο Ατόρνο πέτυχε το πιο εντυπωσιακό του φετινό τέρμα όταν με εξαιρετική κίνηση ελευθερώθηκε και με σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στην επόμενη φάση όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πάρντο αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Αλωνεύτη που με ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι. Ο Μαντούκα που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 3-0 έκρινε τελεσίδικα τον αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά ο χορός των τερμάτων δεν έκλεισε αφού στο 81 ο Μοράις βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σερχίο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Καρυπίδης, Μοράις, Πίντο, Μπεναχούρ (77 Σοουζα), Μαντούκα (84 Χαραλαμπίδης), Ατόρνο, Μπουντιμίρ (59 Αλωνευτής)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!