ΑΠΟΕΛ Vs Cluj 0-2

Με εντεκάδα «βασικών» παρέταξε την ομάδα μας ο Γιοβάνοβιτς αφού στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι συνήθεις ύποπτοι της περσινής χρονιάς. Μαζί τους και ο Ολιβέιρα που πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Ζορζ. Η διάταξη της ομάδας μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν το γνωστό και δοκιμασμένο 4-5-1 με τον Αλμέιδα να είναι αρχικά στην κορυφή και στη συνέχεια το ρόλο αυτό να παίρνει ο Σολάρι. Με το καλημέρα η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Ζορζ επιχείρησε ανεπιτυχώς να στείλει την μπάλα με κεφαλιά σε συμπαίκτη του αλλά αντί αυτού έδωσε ασιστ σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή ο οποίος κέρδισε στο σπριντ τον Ολιβέιρα και πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή τον Χιώτη.

Η ομάδα μας με το γνωστό passing game της επιχείρησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να αντιδράσει σωστά και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Για ένα περίπου εικοσάλεπτο είχαμε κατοχή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και μια κλασσική ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από πλασέ του Αλμέιδα.

Η Κλουζ όμως αποδείχτηκε αποτελεσματική αφού σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 28 διπλασίασε τα τέρματα της έχοντας και τη βοήθεια του διαιτητή ο οποίος καταλόγισε αυστηρότατο εάν όχι και ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του Ολιβέιρα.  Το 0-2 τόσο νωρίς φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα μας που μέχρι την ανάπαυλα δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κρατήσει μπάλα χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει φάσες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Με την έναρξη της επανάληψης ο Κόντης πέρασε στη θέση του Ολιβέιρα ενώ μετά το 60 οι αλλαγές και για τις δυο ομάδες ήταν μαζικές. Αναπόφευκτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και ήταν ανέφικτο να δημιουργηθούν φάσεις και για τις δυο ομάδες.

Συμπερασματικά ο ΑΠΟΕΛ έδειξε αποσπασματικά κάποια καλά στοιχεία αλλά και αμυντικές αδυναμίες. Από κάποιους παίκτες έλειψε η φρεσκάδα κάτι που θεωρείται αναμενόμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η μεσοεπιθετική λειτουργία πρέπει να βελτιωθεί έστω και αν είδαμε κάποιους αυτοματισμούς έτσι ώστε να μην εξαρτόμαστε μόνο στις επινοήσεις του Αλμέιδα.

ΑΠΟΕΛΧιώτης (60 Κίσσας), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα (80 Αλεξάνδρου), Ζόρζε (72 Χριστοφίδης), Ολιβέιρα (46’ Κόντης), Μοραις, Πίντο (83 Παναγιώτου), Μαρσίνιο (75 Σολωμου), Μαντούκα (71’ Ατόρνο), Χαραλαμπίδης (68’ Τρισκόσφκι), Αΐλτον (68’ Σολάρι)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!